Er zijn de laatste 30 dagen geen uitslagen
Uitslagen:

BCV - Drenthina (nacompetitie)

BCV - Drenthina (nacompetitie)

01-06-2019 BCV – Drenthina 0-0 (0-0) Drenthina w.n.s. 5-4
 
 
Op een stralende zomerse dag mocht BCV thuis beginnen aan het na-competitie toetje, dat door het winnen van de 1e periode in de reguliere competitie reeds in een vroeg stadium was veilig gesteld. BCV mocht proberen via maximaal drie wedstrijden alsnog het 1e klasserschap in de wacht te slepen, zodat FC Burgum bij de start van de nieuwe competitie in deze klasse mag starten. Hiertoe moest dan wel de eerste wedstrijd gewonnen worden van tegenstander Drenthina uit Emmen. Dit team met een aantal prima spelers had de tweede periode gewonnen en was daarna wat weg gezakt op de ranglijst en uiteindelijk in het rechterrijtje beland. Dit bood perspectief voor de rood-witten uit Burgum en de in redelijke getale opgekomen toeschouwers waren er klaar voor.


 
Het werd echter niet de wedstrijd die velen hadden verwacht of misschien gehoopt. Voor de rust waren er nauwelijks kansen voor beide doelen. BCV had een licht veldoverwicht maar wist weinig te creëren, want het tempo lag te laag. Het eerste gevaar ontstond rond de 18e minuut, toen Romke Bos van rechts naar binnen kwam en een mooie schietkans kreeg, doch zijn harde schot zeilde richting hoekvlag. Na de drinkpauze was het eerste gevaar van de Emmenaren toen Maikel Arling werd vrij gespeeld na een goede actie op rechts, doch ook zijn schot mist precisie en verdwijnt over het doel van BCV-keeper Arjen Tolman. Dit is echter wel het sein voor Drenthina, dat er misschien wel iets te halen valt tegen het flegmatieke BCV en er ontstaan nog een paar mogelijkheden voor de Drenten, maar gescoord wordt er niet.


 
Tijdens de rust heeft trainer Jasper Bouma ongetwijfeld zijn zorg uitgesproken over de eerste helft want na de thee ontstaat er toch meer een wedstrijd en een iets meer aandringend BCV. Het eerste gevaar is echter van Drenthina als Kees Plaatjes vanaf rechts gevaarlijk scherp voor geeft, maar de bal verdwijnt via via over het BCV-doel. Kort daarop zet Yorn Sikkenk met een mooi passje Remco Bouius vrij voor de keeper, doch deze komt snel uit en kan redden ten koste van een corner, die niks oplevert. In de 60e minuut een grote kans voor Drenthina, maar Tolman redt knap en weet de bal met een uiterste krachtsinspanning uit zijn doel te houden. In de omschakeling is BCV gevaarlijk weg, doch helaas net geen controle bij Harmen Vlietstra waardoor de kans verloren gaat. Drenthina lijkt de regie wee over te nemen, maar tot concrete kansen leidt het niet. In het laatste kwartier gooit BCV iets meer energie in de strijd in een poging om de wedstrijd in de reguliere speeltijd met een goed resultaat af te sluiten. Dit levert echter niet meer op dan een knappe kopbal van aanvoerder Roeland Rusticus, die uit een hoekschop rakelings naast kopt.


 
Dit betekent dat we 2 keer 15 minuten gaan verlengen. Jurrian Schievink komt in het veld voor Remco Bouius en mag proberen iets te forceren. Het eerste gevaar is echter van Drenthina als de goed spelende Mark Lubberts uithaalt en ziet dat zijn poging van de lijn gekopt wordt met een hoekschop tot gevolg. Vervolgens is er nog een gevaarlijke kans voor Drenthina maar Arjen Tolman redt wederom knap. In de tweede verlenging een levensgrote kans voor Drenthina als Sikkenk verkeerd terug speelt en Koen Dekens alleen op Tolman afgaat. Deze redt fenomenaal en houdt zijn team opnieuw in de race. Vervolgens mag Cor Pieter Pander het in twee keer proberen, maar hij kan zijn actie helaas niet bekronen. BCV zet nu alles op alles en een prachtige voorzet van de goed doorzettende Erwin van der Meulen komt bij Robert van der Laan, die het met een omhaal probeert. Helaas verdwijnt de bal net naast het Drenthina doel. Het laatste wapenfeit is van Sikkenk, die een prima vrije trap op het Emmen doel los laat, doch ook goalie Yannick Berends in het Drenthina doel weet zich te onderscheiden en voorkomt een zeker doelpunt door de bal uit de kruising te halen.


 
Dit betekent een 0-0 eindstand en dat strafschoppen de beslissing gaan brengen. Drenthina mag starten en Arjen Tolman pakt de eerste strafschop knap, maar dan gaat de verder prima leidende scheidsrechter helaas in de fout (zie filmpje op de website) en keurt de actie af wegens te vroeg bewegen van Tolman. Tolman wordt ook nog eens getrakteerd op geel en de strafschop wordt overgenomen en nu gaat hij er wel in. Drenthina benut de overige 11-meters ook en omdat BCV er eentje mist, liggen we eruit. Dat voelt niet goed en is erg zuur voor de BCV-spelers en hun aanhang. Het is echter niet geheel terecht om deze wedstrijd alleen aan de strafschoppenserie op te hangen, want BCV heeft het in de wedstrijd en met name in de reguliere speeltijd zelf laten liggen door te lang in een te langzaam tempo te spelen, waardoor het verschil niet gemaakt kon worden. Dit neemt echter niet weg, dat trainer Bouma en zijn team terug kunnen kijken op een prima seizoen, waarbij een meer dan verdienstelijke 2e plaats werd gehaald met een superjong team, dat met name in de eerste seizoenshelft vriend en vijand verraste met fris en gevarieerd voetbal. Het is inherent aan de jeugdigheid dat het niet altijd even goed en constant kan zijn, maar een ieder heeft wel kunnen wennen aan het niveau en stuk voor stuk hebben deze jonge spelers, gesteund door een paar routiniers, bewezen een aanwinst voor het team te zijn. Dit is ook een compliment voor de trainers Meint en Jasper Bouma, die op hun beurt gesteund door Jurjen Douwes en Eddie Sprietsma, een prima team hebben gesmeed, dat lang mee kon strijden om de prijzen.


 
Het bestuur van BCV bedankt dan ook allen, spelers, technische en medische staf, waarbij natuurlijk ook de rol van Gerrit Hoekstra en Michelle Melessen, niet onbenoemd mag blijven, voor een mooi seizoen.
 
We wensen jullie allen een welverdiende vakantie en veel succes in het nieuwe seizoen.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Erwin van der Meulen, Roeland Rusticus, Merijn Feenstra, CP Pander, Harmen Vlietstra, Jens Kerstholtm (90+9. Hendrik Elzinga), Romke Bos, Robert van der Laan, Yorn Sikkenk, Remco Bouius (90+1. Jurrian Schievink)

BCV 1 - Drenthina 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
0 - 0
Uitslag
Drenthina 1
BBBB98G
Officials: P.M.T.P. (Pascal) Souhuwat || W (Willem) Renkema || R. (Reinoud) Weiland ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
47%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
51%
Winst
thuis
40%
Winst
uit