BCV 3 - SC Kootstertille 2 | 1 - 4 BCV 35+1 - Broekster Boys 35+1 | 1 - 2 SC Veenwouden 35+1 - BCV 35+1 | 3 - 0 BCV 35+1 - Bergum 35+1 | 0 - 1 BCV 35+2 - VIOD 35+1 | 4 - 4 BCV 35+2 - Be Quick D 35+2 | 0 - 2 Friese Boys 35+1 - BCV 35+2 | 1 - 5 Bergum 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 4 Drogeham 45+1 - BCV 45+1 | 2 - 4 BCV 45+1 - Ropta Boys 45+1 | 0 - 4 SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 0 - 1 The Knickerbockers 2 - BCV 2 | 3 - 0 BCV 4 - SC Veenwouden 4 | 2 - 2
Uitslagen:

Verslag van de sponsor informatieavond FC Burgum 15 april

Verslag van de sponsor informatieavond FC Burgum 15 april

Verslag van de sponsor informatie avond FC Burgum 15 april j.l.

De nieuwe sponsorcommissie FC Burgum hield afgelopen maandag 15 april j.l. een sponsor informatie avond voor alle sponsoren. In de kantine van BCV kwamen ruim 30 sponsoren bijeen om zich te laten informeren over de nieuwe fusieclub FC Burgum en de ontwikkelingen rondom de nieuwe sporthal in Burgum.

Na het openingswoord van voorzitter sponsorcommissie Gauke Haagsma nam Dirk van der Woude als beoogd voorzitter van de FC Burgum het woord en vertelde over de samenstelling van het nieuwe bestuur en waar de nieuwe club voor staat. Identiteit is de sleutel gebleken van de fusie. Hoe breng je de culturen van twee verenigingen samen. Uitkomst van het identiteitsonderzoek heeft naar voren gebracht dat ‘Hart voor de club, Hart voor de sport en Hart voor de omgeving’ de waarden van FC Burgum vormen. Het nieuwe bestuur is druk bezig om de organisatie in te richten. Voldoende en goede communicatie vormt een belangrijk element binnen de nieuwe vereniging. Na het akkoord van de leden van beide verenigingen (8 en 25 maart j.l.) wordt 1 juli a.s. de fusie een feit door ondertekening bij de notaris. Volgend voetbalseizoen zal dus onder de vlag van FC Burgum gestart worden. De accommodatie van vv Bergum is verkocht en volgend seizoen niet meer beschikbaar. Ook voor het clubhuis van BCV is inmiddels een kandidaat koper, maar de kantine en de boxen kunnen in ieder geval gebruikt worden tot realisatie van de nieuwe sporthal. Daarnaast kunnen 2 boxen van de tennisvereniging gebruikt worden. Door het wedstrijdprogramma over de gehele zaterdag te verdelen is het mogelijk om gedurende het seizoen 2019/2020 alle teams voldoende te huisvesten. Vanaf seizoen 2020/2021 kan dan gebruik worden gemaakt van de voorzieningen in de nieuwe sporthal.
Al met al brengt heeft de fusie tot nu toe een zeer positieve afdronk waar diverse ontwikkelingen  prachtig in elkaar blijken te passen.

Na de woorden van Dirk gaat Gauke voor de pauze in op het belang van alle sponsoren voor de club.  Bij een gezonde vereniging vormen sponsorinkomsten zo’n 30% van de inkomsten.  Natuurlijk gaat het om wederkerigheid. De sponsors zijn er niet alleen voor de FC Burgum, maar wij zijn er ook voor de sponsors. FC Burgum heeft hart voor de sponsors. Een gezonde vereniging betekent iets voor de leefbaarheid van een dorp/regio en dat is weer positief voor de plaatselijke middenstand. Een vierde waarde voor FC Burgum kan toegevoegd worden: ‘Hart voor de sponsors’.

Het positieve van de FC Burgum blijkt ook in de sponsoring. Het vinden van (kandidaat) hoofd, ster- en co- sponsors blijkt goed te verlopen en de doelstelling van minimaal 30% van het budget uit sponsorinkomsten halen, wordt vermoedelijk wel gehaald. De volgende hoofdsponsors hebben inmiddels toegezegd zich te verbinden aan de FC Burgum:

Senioren mannen:
-    C. van den Adel
-    Apuls
-    Makelaardij Wijmenga als stersponsorSenioren vrouwen:
-    TiltransJeugd:
-    Jumbo
-    Meijer Expert
-    de Hypotheker als stersponsorDeze sponsoren zullen o.a. zichtbaar zijn op de tenues (zie hierboven). Op de trainingspakken komen Expert Meijer, Jumbo Burgum en Wijmenga te staan.

Na de pauze volgt een korte presentatie van de nieuwe hoofdtrainers senioren en hoofd jeugdopleiding.  Eric Boersma (HJO) was recent werkzaam als hoofdtrainer Eastermar en is tevens werkzaam in de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Hij kijkt er naar uit om binnen FC Burgum vorm te geven aan de jeugdopleiding. Hij gaat graag de discussie aan over jeugdvoetbal en hoe de opleiding gestalte moet worden gegeven. Binnen FC Burgum is een bestuurslid aangesteld voor Voetbalzaken (Ate Ritsma).  Ate en Eric zullen samen het initiatief nemen om het voetbaltechnische beleid te formuleren en invulling te geven. Stefan Poortman stelt zich als hoofdtrainer van de vrouwen voor aan de zaal. Stefan heeft inmiddels de nodige ervaring in het damesvoetbal en probeert bij FC Burgum de volgende stap in zijn carrière te zetten. Tot slot stelt Henk Konings zich voor als nieuwe hoofdtrainer heren. Henk is reeds eerder werkzaam geweest bij BCV en heeft veel zin om met FC Burgum aan de slag te gaan. Zoveel mogelijk je eigen spel spelen volgens Henk en vooral niet teveel aan je tegenstander aanpassen. Dat is de visie op het spel van FC Burgum. 

Na dit voorstelrondje volgt Jaap van Bruggen met een presentatie over de ontwikkelingen rondom de nieuwe sporthal. Volgens Jaap wordt dit de mooiste sporthal van Nederland. Met name ook door de inrichting van de omgeving van de sporthal. Dit sportpark krijgt een goede ontsluiting aan de noordkant met ruime parkeer mogelijkheden en een voet- en fietsgebied binnen het prachtige coulissen landschap. De sporthal is duurzaam, energieneutraal, circulair en veilig. De sporthal krijgt naast de diverse (4) zaaldelen en voorzieningen, een sportcafé en overkapt terras. Het sportcafé wordt door de FC Burgum gerund, maar dient een huiskamer te zijn voor alle verenigingen die gebruik maken van de sporthal. Jaap gaat in op de financiering van de sporthal en met name het deel voor FC Burgum. Naast subsidies en de opbrengst van de bestaande gebouwen, maken ook het voordeel in de exploitatie t.o.v. de huidige accommodaties realisatie mogelijk. 
Vanuit de zaal zijn er vragen over de aanbesteding van de nieuwe sporthal en in hoeverre lokale ondernemers daarvoor in aanmerking komen. Volgens Jaap is gezien het bedrag een Europese aanbesteding vereist. Dit betekent dat iedereen mag inschrijven als aan gestelde voorwaarden wordt voldaan en dat dit zich niet tot de regio beperkt. 
De hoofdaannemers zijn vrij om delen uit te besteden aan (lokale) onderaannemers, maar in hoeverre dit zal plaats vinden? Waar FC Burgum invloed heeft of zaken aanschaft, zal aan eigen sponsors gedacht worden, maar dat wil niet zeggen dat sponsors altijd voorrang hebben.  
Naast het sportcafé en de kleedboxen zijn voor FC Burgum natuurlijk ook het nieuwe hoofdveld (gras) en extra kunstgrasveld van groot belang. Daar zullen dan ook de reclameborden vanaf seizoen 2020/2021 komen te hangen. Gauke vraagt de sponsoren om begrip nu FC Burgum volgend seizoen nog met reclameborden zit die op een veld hangen waar geen 1e elftal mannen speelt. Volgend seizoen is een soort tussenseizoen alvorens de definitieve situatie gereed is.

Aan het einde van deze informatieve avond was er nog de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Hier werd ruimschoots gebruik van gemaakt. Een geslaagde informatie avond en reden om met dezelfde energie en optimisme verder te gaan met invulling van de organisatie van FC Burgum.

Sponsorcommissie FC Burgum