Er zijn de laatste 30 dagen geen uitslagen
Uitslagen:

SC Veenwouden - BCV 0-1

SC Veenwouden - BCV 0-1

25-05-2019 SC Veenwouden – BCV  0-1 (0-0)
(rust) 79. Roeland Rusticus 0-1
 
 
De allerlaatste reguliere competitiewedstrijd van BCV stond deze middag op het programma. Het betrof een uitwedstrijd in en tegen Veenwouden. Een derby derhalve voor de Burgumers tegen de plaatselijke SC. Moest Veenwouden vorig seizoen via de nacompetitie een verlenging in de tweede klasse nog veilig zien te stellen, dit seizoen was de ploeg van het trainersduo Van Zwol voor het einde van de competitie al veilig. BCV had de 1e periodetitel al lange tijd in bezit, maar had in deze laatste wedstrijd nog één punt nodig om op de tweede plaats van de ranglijst te eindigen. Dat zou namelijk in het play-off speelschema een welkom thuisvoordeel geven. De tweede periodetitel werd gewonnen door Zwaluwen, maar die ploeg werd vorige week bij Blauw Wit’34 met een klinkende 2-5 overwinning kampioen. Vandaag kwam daar voor de Zwaluwen nog eens een 9-1 overwinning tegen laagvlieger Nijland bij, zodat we mogen spreken van een terechte kampioen. Die ook nog eens de derde periodetitel wist te winnen, maar deze schoof door naar stadsgenoot Blauw Wit’34, dat als tweede eindigde in de stand om de derde periodetitel. Verder zou het na deze laatste speelronde duidelijk zijn wie de (tweede) periodetitel van Zwaluwen over zou nemen. Plus welke ploeg als hoogst-/middelste-/laagst-geklasseerde ploeg de nacompetitie in zou gaan. Aangevuld met de drie nacompetitie-deelnemers van de 2e klasse J en de twee herkansers van de 1e klasse E. Het bijbehorende speelschema voor de nacompetitie is door de KNVB reeds vastgesteld.


 
BCV-trainer Jasper Bouma kon vandaag niet beschikken over (o.a.) CP Pander, Jacob Frimpong en Hendrik Elzinga. De rood-witten, die wel in het veld stonden, begonnen goed aan het duel. Al in de eerste minuten raakte Ronald van der Heijden de lat na een vrije trap van Romke Bos. Na tien minuten spelen een aanval van de Burgumers na een dieptepass van topscorer Yorn Sikkenk richting Fedde Durk Kingma. Na de voorzet op Johan Lennart van der Velde strandde de aanval helaas. De thuisclub kreeg ook een paar kansjes. Eentje daarvan werd in de 20e minuut door BCV-speler Erwin van der Meulen geblokt, en halverwege de eerste helft een kopbal van Wietse Veenstra van Veenwouden, maar zonder gevaar voor BCV. Vlak voor rust kreeg BCV nog een mooie gelegenheid om op voorsprong te komen, maar na de uitval via Jens Kerstholt, Harmen Vlietstra en Fedde Durk Kingma wist Veenwouden-keeper Coenraad van der Mark de inzet van BCV-er Fedde Durk Kingma te keren. 0-0 ruststand.


 
In de rust moest Johan Lennart van der Velde geblesseerd in de kleedkamer achterblijven, Remco Bouius was zijn vervanger. Na ruim tien minuten spelen werd ook Robert van der Laan binnen de lijnen gebracht, ten koste van Jens Kerstholt. BCV was het meeste in de aanval, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Ook de aanvallen van Veenwouden waren tot zover niet succesvol. Na een uur spelen een afstandschot van Remco Bouius, na een hoekschop van Fedde Durk Kingma. Niet veel later een geweldig afstandschot van Sybrand de Graaf van Veenwouden, zijn schot spatte echter boven BCV-keeper Arjen Tolman tegen de lat. Twintig minuten voor tijd mikte Harmen Vlietstra de bal op de binnenkant van de paal, het bleef nog steeds 0-0. Met nog tien minuten te spelen kwam BCV dan toch op voorsprong. Na een uitstekende actie van Fedde Durk Kingma en vervolgens de voorzet van Remco Bouius was het aanvoerder Roeland Rusticus die zijn ploeg op voorsprong zette, 0-1.


 
In de slotfase zou BCV er in slagen om deze minimale voorsprong vast te houden. Roy van Houten kreeg ook nog wat speelminuten, toen Erwin van der Meulen naar de kant werd gehaald. Geen noemenswaardige feiten meer in de slotminuten, en met een 0-1 overwinning, en dus drie punten rijker, was de tweede plaats een feit. Als hoogst geklasseerde periodekampioen van de tweede klasse I speelt BCV volgende week zaterdag (1 juni a.s.) in de eerste ronde van de nacompetitie op eigen veld tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van de tweede klasse J: Drenthina (Emmen). U bent uiteraard weer van harte welkom om onze jongens aan te moedigen, zodat BCV, in geval van een overwinning tegen Drenthina, in de tweede ronde (zaterdag 8 juni a.s.) weer een thuiswedstrijd mag spelen. Een eventuele finalewedstrijd, met als inzet een plaats in de 1e klasse E, zal op zaterdag 15 juni a.s. op neutraal terrein worden gespeeld.
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Merijn Feenstra, Ronald van der Heijden, Roeland Rusticus ©, Erwin van der Meulen (80. Roy van Houten), Johan Lennart van der Velde (46. Remco Bouius), Fedde Durk Kingma, Romke Bos, Jens Kerstholt (56. Robert van der Laan), Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra

SC Veenwouden 1 - BCV 1

Meer informatie
SC Veenwouden 1
BBBD07S
0 - 1
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: B. (Bryan) Huizinga || G. (Gosse) Jilderda || W (Wiebe) Hietkamp ||
Accommodatie
Sportpark de Kemphaan
Ljurkstrjitte 2
9269NB FEANWALDEN
0511-474072
Route
52%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
40%
Winst
uit