BCV 3 - SC Kootstertille 2 | 1 - 4 BCV 35+1 - Broekster Boys 35+1 | 1 - 2 SC Veenwouden 35+1 - BCV 35+1 | 3 - 0 BCV 35+1 - Bergum 35+1 | 0 - 1 BCV 35+2 - VIOD 35+1 | 4 - 4 BCV 35+2 - Be Quick D 35+2 | 0 - 2 Friese Boys 35+1 - BCV 35+2 | 1 - 5 Bergum 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 4 Drogeham 45+1 - BCV 45+1 | 2 - 4 BCV 45+1 - Ropta Boys 45+1 | 0 - 4 SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 0 - 1 The Knickerbockers 2 - BCV 2 | 3 - 0 BCV 4 - SC Veenwouden 4 | 2 - 2
Uitslagen:

Leeuwarder Zwaluwen - BCV 3-0

Leeuwarder Zwaluwen - BCV 3-0

11-05-2019 Leeuwarder Zwaluwen – BCV  3-0 (1-0)
37. Ronnie Ganzevoort 1-0 (rust) 88. Arton Musliu 2-0, 90+2. Jeton Musliu 3-0 (pen.)
 
 
Na twee voetballoze weekenden stond er voor BCV deze middag de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen op het programma. De duels tussen de Zwaluwen en BCV hebben de afgelopen seizoenen veelal een beladen karakter gehad. Dat wil zeggen, er stond, behalve de drie wedstrijdpunten, vrijwel altijd wel iets op het spel. Velen zullen zich nog de slotwedstrijd van zes jaar geleden in Burgum herinneren, toen het team van toenmalige hoofdtrainer Uilke Damstra voor 1.000 man/vrouw publiek won van de Zwaluwen en zo vanuit de nummer 2 positie, met aan het begin van de wedstrijd twee punten achterstand ten opzichte van de Zwaluwen, de titel uiteindelijk toch nog voor zich opeisten. Twee seizoenen geleden moesten zowel Zwaluwen, dat inmiddels ook was gepromoveerd naar de 1e klasse, en BCV weer een stapje terug doen. Zodoende kwamen beide teams elkaar vorig seizoen in de 2e klasse weer tegen, en het gerucht wil dat Broekster Boys een jaar geleden kampioen is geworden met hulp van BCV. De rood-witten wonnen namelijk in het Paasweekend vorig jaar de uitwedstrijd met maar liefst 0-3, terwijl in Burgum de wedstrijd in een doelpuntrijke 4-3 winst voor BCV eindigde. Met een krankzinnig scoreverloop; van 3-0 naar 3-3 en in de extra tijd toch nog de winnende treffer van Fedde Durk Kingma. Dit seizoen had BCV de eerste ontmoeting met de Zwaluwen met 1-0 gewonnen, waarbij gezegd moet worden dat BCV toen het geluk had dat de Leeuwarders het uitstekende spel niet in doelpunten wist om te zetten, inclusief het missen van een penalty.


 
Maar dat was toen. De stand van zaken nu, wat betreft de ranglijst, was dat enkele weken geleden Leeuwarder Zwaluwen de koppositie in de tweede klasse I van BCV wist over te nemen. Met nog drie wedstrijden te gaan (Zwaluwen uit, Tonego thuis, en SC Veenwouden uit) moesten onze jongens dus met twee punten achterstand in de achtervolging. Het belang van deze editie tussen Leeuwarder Zwaluwen en BCV was daarmee duidelijk gemaakt. BCV-trainer Jasper Bouma kon niet beschikken over aanvoerder Roeland Rusticus (geschorst) en de geblesseerde CP Pander. Achterin werd het gemis opgevangen door Ronald van der Heijden, terwijl in de aanval A-junior Jens Kerstholt een vervolg aan zijn uitstekende debuut bij VVI mocht zien te geven tegen de Zwaluwen.


 
In het eerste deel van de eerste helft was de thuisclub het meeste in aanval. Beide ploegen werden echter niet gevaarlijk. Na ruim twintig minuten spelen een afstandschot van Jeton Musliu in de handen van BCV-doelman Arjen Tolman. Vijf minuten later een gevaarlijke vrije trap van Remco Bouius, die in een hoekschop resulteerde, zonder resultaat. Met nog acht minuten te spelen zouden de Leeuwarders dan toch op voorsprong komen. Verslaggever van dienst meende al te zien dat Ronnie Ganzevoort van de Zwaluwen zijn tegenstander een licht duwtje gaf, zodat hij de 1-0 in de bovenhoek kon koppen (1-0). Onze geheel objectieve (…) Twitteraar meldde vanuit de dug-out een zelfde waarneming, maar onze onafhankelijk van elkaar gedeelde meningen konden door de VAR helaas niet bevestigd worden. En zo kwam er een 1-0 tussenstand op het reeds verwijderde scorebord van Leeuwarder Zwaluwen. Op de plek, waar voorheen het scorebord stond, was namelijk een prachtig mooi nieuw multifunctioneel clubgebouw neergezet. In de laatste minuten voor rust kreeg Zwaluwen nog een kans, die door de verdedigers van BCV uitstekend werd gekeerd.


 
In de rust bleef Remco Bouius geblesseerd in de kleedkamer achter, Fedde Durk Kingma was zijn vervanger. BCV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ook vandaag wilde het niet zo lukken met het scoren van doelpunten. Met nog een kwartier te spelen werden Johan Lennart van der Velde en Robert van der Laan binnen de lijnen gebracht. Zwaluwen probeerde met enkele gevaarlijke uitvallen de voorsprong uit te bouwen, wat vlak voor tijd ook leek te lukken. Een kopbal van een eigen speler werd door keeper Arjen Tolman naast getikt, en een inzet van Robbin Kleefstra ging maar net naast de goal van BCV. In de slotfase nog een aanval van de Zwaluwen, uiteindelijk was het Arton Musliu die de 2-0 wist te scoren. Daarmee was de koek nog niet op, want scheidsrechter Köhler zag in de extra tijd nog een overtreding op Kleefstra binnen het strafschopgebied van BCV, waarna Jeton Musliu de gegeven penalty voor Zwaluwen binnen schoot, eindstand 3-0.


 
Door deze uitslag, en de ruime overwinning van Blauw Wit’34 tegen Marum, moet BCV nu, samen met Blauw Wit’34, genoegen nemen met een gedeelde 2e/3e plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong van lijstaanvoerder Leeuwarder Zwaluwen vijf punten. U kunt zelf uw conclusies trekken.

(Meer foto's van deze wedstrijd in het foto-album op deze website.)

Volgende week (zaterdag 18 mei a.s.) staat voor BCV de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander is dan Tonego uit Luttelgeest. Aanvangstijdstip van deze wedstrijd is 15:00 uur! Op 25 mei a.s. is alweer de slotronde van de reguliere competitie, in en tegen SC Veenwouden. Aanvang 14:30 uur. U bent allen wederom van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Ronald van der Heijden, Hendrik Elzinga (75. Robert van der Laan), Erwin van der Meulen (75. Johan Lennart van der Velde), Merijn Feenstra, Remco Bouius (46. Fedde Durk Kingma), Romke Bos, Jens Kerstholt, Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra
 

Leeuwarder Zwaluwen 1 - BCV 1

Meer informatie
Leeuwarder Zwaluwen 1
BBBD94M
3 - 0
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: B.J. (Joop) Köhler || K (Kylian) van Dijk || W (Wiebe) Hietkamp ||
Accommodatie
Sportpark Nylan
Middelzeelaan 18 A
8931AK LEEUWARDEN
058-2884433
Route
54%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
40%
Winst
uit