Er zijn de laatste 30 dagen geen uitslagen
Uitslagen:

Joure - BCV 2-1

Joure - BCV 2-1

13-04-2019 SC Joure – BCV  2-1 (1-0)
45. Yannick Veenma 1-0 (rust) 48. Yorn Sikkenk 1-1, 70. Jelte ter Heide 2-1
 
 
BCV is er deze middag in Joure helaas niet in geslaagd om de koppositie van de 2e klasse I vast te houden. De Burgumers verloren met 2-1 van middenmoter SC Joure, terwijl nummer twee Leeuwarder Zwaluwen met ruime cijfers ’t Fean’58 wist te verslaan.


 
In Joure werd het publiek geplaagd door een koude oostenwind, daar waar het voorjaarsweer zo welkom zou zijn geweest. Net zoals de vorige weken ging de tegenstander ook nu voortvarend uit de startblokken. Het schot van SC Joure-speler Jacob Lubbers was echter een prooi voor BCV-keeper Arjen Tolman. Vervolgens probeerde Yorn Sikkenk het namens BCV. Gedurende het eerste half uur hadden beide teams weinig noemenswaardige kansen. Ongeveer tien minuten voor rust werkte Robert van der Laan de bal maar net over het doel van Joure-keeper Lars Wijnalda, na een voorzet van Harmen Vlietstra. In de slotminuut voor rust werd de 0-0 stand dan toch nog van het scorebord geschoten, op een zeer ongelukkig moment voor de Burgumers. De hoekschop van de thuisclub werd in een aantal herkansingen uiteindelijk door Yannick Veenma in de goal geschoten, en dus gingen we met een 1-0 stand de rust in.


 
In de rust besloot trainer Jasper Bouma twee wissels binnen de lijnen te brengen. Net zoals vorige week tegen Marum begon BCV ook deze keer uitstekend aan de tweede helft. Na drie minuten spelen werd een overtreding binnen het strafschopgebied door scheidsrechter Boer dan ook ‘beloond’ met een penalty voor BCV, die werd genomen door topschutter Yorn Sikkenk. In eerste instantie werd de bal nog gekeerd door doelman Wijnalda, maar in de herkansing werd de gelijkmaker binnengeschoten door Sikkenk (1-1).


 
Vervolgens was het met name Joure, dat met de wind in de rug in de aanval was. Twintig minuten voor tijd een hoekschop van Joure-speler Martijn Dijk, die door Jelte ter Heide werd binnengekopt (2-1). En dus moesten we weer op jacht naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd leek keeper Arjen Tolman zich even ‘vast te lopen’ met de bal, waarna Joure-speler Martijn Dijk een grote kans kreeg om de score uit te breiden, maar gelukkig stond BCV-aanvoerder Roeland Rusticus op de doellijn om de bal weg te werken. Vijf minuten voor tijd leek de gelijkmaker in de maak. CP ging op links goed door, waarna de bal bij Remco Bouius kwam, helaas mikte hij de bal op paal. De 2-1 stand bleef op het scorebord staan zodat we op dit moment, met nog vier speelronden voor de boeg, genoegen moeten nemen met de tweede plaats op de ranglijst.
 
Volgende week speelt BCV op eigen veld tegen ’t Fean’58. Deze derby staat in het teken van de ‘Fryske Dei’ en het aanvangstijdstip van deze avondwedstrijd is 18:30 uur. Elders op de website heeft u het programma van deze dag reeds kunnen lezen. U bent uiteraard allen weer van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Hendrik Elzinga (46. Erwin van der Meulen), Roeland Rusticus ©, CP Pander, Merijn Feenstra (75. Merijn Feenstra), Remco Bouius, Romke Bos, Robert van der Laan (46. Ronald van der Heijden), Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra
 

SC Joure 1 - BCV 1

Meer informatie
SC Joure 1
BBBD40D
2 - 1
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: R.K. (René) Boer || Afgeschermd || W (Wiebe) Hietkamp ||
Accommodatie
Sportpark de Hege Simmerdyk
Hoge Zomerdijk 5
8501ES JOURE
0513-412145
Route
44%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
40%
Winst
uit