BCV 3 - SC Kootstertille 2 | 1 - 4 BCV 35+1 - Broekster Boys 35+1 | 1 - 2 SC Veenwouden 35+1 - BCV 35+1 | 3 - 0 BCV 35+1 - Bergum 35+1 | 0 - 1 BCV 35+2 - VIOD 35+1 | 4 - 4 BCV 35+2 - Be Quick D 35+2 | 0 - 2 Friese Boys 35+1 - BCV 35+2 | 1 - 5 Bergum 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 4 Drogeham 45+1 - BCV 45+1 | 2 - 4 BCV 45+1 - Ropta Boys 45+1 | 0 - 4 SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 0 - 1 The Knickerbockers 2 - BCV 2 | 3 - 0 BCV 4 - SC Veenwouden 4 | 2 - 2
Uitslagen:

De zesde Fryske Dei

De zesde Fryske Dei

Fryske dei 6.0 stond er op de aanplakbiljetten en inderdaad was het alweer de 6e editie van deze inmiddels traditionele dag bij BCV waar de Fryske identiteit met een knipoog centraal staat. Het weer zat fantastisch mee waardoor het best uit te houden was op het Koningsland. Het programma bestond uit een sportief- en een sponsorgedeelte dat elkaar gedeeltelijk overlapte. Terwijl de sponsors zich tegoed deden aan een heerlijk buffet, verzorgd door de keuken van Klein Zwitserland, waren de mannen van BBC JO9-1 al bezig met hun voorwedstrijd tegen de Feanstars JO9-1. Ze werden door stadionspeaker op naam afgeroepen en naar het veld gedirigeerd als volwaardige profs. Na een spannende wedstrijd wisten de BBC'ers de wedstrijd te winnen en hopelijk een goede voorbode voor de hoofdwedstrijd die om 18.30 zou beginnen en waarbij BCV 1 mocht proberen in de titelrace het gaatje met Leeuwarder Zwaluwen beperkt te houden. Trainer Jasper Bouma ontvouwde tijdens het buffet zijn strijdplan aan de sponsoren, waar ook een paar ‘spionnen’ van het it Fean aandachtig luisteraar waren. Bouma had een goed plan uitgedacht en we zouden later zien of het zou werken. Na een toost op de aanstaande overwinning, met ons ‘nationale slokje’ begaven we ons naar de arena, alwaar we nog net getuige konden zijn van de prachtige line up gevormd door de spelers van beide teams en de spelers van de voorwedstrijd van t Fean en BBC die langs een erehaag van de deelneemsters aan de ‘miss Fryslân verkiezingen’ het veld betraden. Werkelijk een prachtig gezicht. Na de klanken van het Fryske Folksliet, gespeeld door Legato, konden de teams aan het hoofdgerecht beginnen. BCV startte voortvarend en pakte snel een voorsprong. (het volledige wedstrijdverslag kunt u hier vinden)In de rust was er een korte analyse van toekomstig FC Burgum trainer Henk Konings, die op heldere wijze aan het aandachtige gehoor uitlegde wat hem opgevallen was. Het in grote getale opgekomen publiek zorgde voor een prettige voetbalsfeer op het feestelijk versierde sportcomplex.Gelukkig wist BCV de wedstrijd te winnen en blijft het team in de kampioensrace.  Het goede voorbeeld was reeds gegeven door de spelers van BBC JO13, het team van coach en BCV 1 speler Jacob Frimpong. Deze mannen waren ‘s morgen ongeslagen kampioen geworden en werden door BCV – voorzitter van der Woude op het veld toegesproken en gecomplimenteerd en gefeliciteerd voor hun geweldige prestatie. We denken dat we een aantal van deze knapen wel weer teug zien in de FC Burgum 1.

Na de huldiging begaf een deel van het publiek zich naar de Foarset voor het ‘neipetear’ en aansluitend een mooi feest onder klangen van de Rausband. Na een ingetogen begin wist deze coverband met leuke nummers de aandacht van de stampvolle kantine te krijgen en in drie strakke sets lieten ze zien en horen een duidelijke aanwinst voor de Fryske dei te zijn. De barploeg maakte overuren en de sfeer was mede door hun inzet meer dan uitstekend met overal tevreden gezichten. De organisatie kreeg de complimenten van velen en meteen daarna de vraag... ‘gean jim hjir nei de fusie ek mei troch? Dat moest eins al!!’ Het antwoord was duidelijk: ‘Jawis dogge wy dat!!’ Zo kwam er een einde aan een topdag, de laatste Fryske dei onder BCV vlag maar volgend jaar zijn we er weer bij vanuit de FC Burgum. Oan’t sjen! Rest mij alleen nog onze vrijwilligers te bedanken voor hun geweldige inzet deze dag, want achter de schermen moest er veel gedaan en geregeld worden om deze dag tot een succes te maken. Van versieren, tot opruimen, van broodjes smeren tot bedienen, zowel in het sponsorhome als achter de bar, hamburgers bakken en schoonmaken, jeugdteams begeleiden en in de watten leggen tot speaker, kaartverkoop ....en nog zoveel meer. Iedereen hartstikke bedankt. Zonder jullie inzet kan zoiets niet. Wij hebben mede door jullie support alweer zin in de volgende editie. Verder is het nog bijzonder om te vermelden, dat de lootjes werden verkocht door de kinderen van ‘Bizzy4kids’. Ze hebben anderhalf uur bij de ingang gestaan om lootjes te verkopen en hebben zo een mooi opbrengst voor hun stichting binnengehaald. Na een paar consumpties konden ook zij met een goed gevoel terug naar huis. Voor meer informatie van Bizzy4kids klik hier.