BCV 3 - SC Kootstertille 2 | 1 - 4 BCV 35+1 - Broekster Boys 35+1 | 1 - 2 SC Veenwouden 35+1 - BCV 35+1 | 3 - 0 BCV 35+1 - Bergum 35+1 | 0 - 1 BCV 35+2 - VIOD 35+1 | 4 - 4 BCV 35+2 - Be Quick D 35+2 | 0 - 2 Friese Boys 35+1 - BCV 35+2 | 1 - 5 Bergum 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 4 Drogeham 45+1 - BCV 45+1 | 2 - 4 BCV 45+1 - Ropta Boys 45+1 | 0 - 4 SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 0 - 1 The Knickerbockers 2 - BCV 2 | 3 - 0 BCV 4 - SC Veenwouden 4 | 2 - 2
Uitslagen:

BCV 1 - 't Fean'58 1 (1-0)

BCV 1 - 't Fean'58 1 (1-0)

Op deze alweer 6e Fryske dei wordt er afgetrapt tegen 't Fean 58. De wedstrijd begint om 18.30 uur dus voor de liefhebbers was er eerst gelegenheid om Leeuwarder Zwaluwen in Veenwouden aan het werk te zien. Hoewel Veenwouden het de Swelsjes knap lastig maakte, gingen de drie punten naar Ljouwert. Hierdoor is de achterstand 5 punten met een wedstrijd minder.
Er moest dus gewonnen worden om op 11 mei in een rechtstreeks duel in Leeuwarden nog ergens aanspraak op te kunnen maken.
 
Trainer Jasper Bouma legt voor de wedstrijd aan de sponsoren uit, hoe hij zijn elftal zal laten spelen. Er is voor de winterstop twee maal uit tegen 't Fean gespeeld, waarvan 1x in de beker, beide wedstrijden werden na een lastige wedstrijd gewonnen met 2-0. De basis is iets gewijzigd t.o.v. de verloren wedstrijd tegen Joure. Erwin komt er in op linksachter, CP schuift door naar de 10 en Yorn komt in de spits. Robert van der Laan komt hierdoor op de bank terecht.


 
BCV begint voortvarend aan de wedstrijd en komt in de 5 minuut op de gewenste voorsprong. Hendrik weet met een strakke pass de vrijstaande Remko op de linksbuiten positie te bereiken. Remco neemt de bal goed aan en snijdt naar binnen toe, de bal ligt voor zijn goede rechter been en met een hard schot vliegt de bal naar de kruising. De bal gaat er via de binnenkant van de paal in.


 
BCV heeft een ligt veldoverzicht, maar heeft het lastig tegen een goed georganiseerd 't Fean. Uit een voorzet kan CP van dichtbij koppen, maar de bal wordt gered. Roeland verovert de bal op de achterlijn en weet Merijn te bereiken, deze ziet zijn inzet van dichtbij overgaan.
CP weet de diepgaande Harmen goed in te spelen, maar die zijn voorzet wordt onderschept voordat Yorn er wat mee kan doen.
Wederom is het CP die een aanval opzet, hij speelt de vrijstaande Yorn in, die probeert met een kaats Merijn te bereiken, maar die zijn schot kan geblokt worden. Harmen weet in het strafschop gebied met een goede actie door het hart van de defensie te slalommen, maar CP neemt de bal over in buitenspelpositie, hier had meer ingezeten.
 
t Fean voetbalt goed mee en weet een aantal kansjes te creëren. De grootste eindigt hard op de lat, hier komt BCV goed weg.
Net voor rust schiet Remco de bal nog op de lat.
 
In de rust geeft de nieuwe trainer van FC Burgum, Henk Konings, een analyse van de eerste helft voor de sponsoren. Hij ziet dat BCV het lastig heeft met de organisatie van 't Fean en weinig ruimte krijgt om goed op te bouwen. Vooral het middenveld zal meer in beweging moeten komen om aanspeelbaar te zijn.
 
De tweede helft is het wederom Remco die voor het eerste gevaar zorgt. Met een droge knal laag in de hoek weet de keeper de bal net te redden.
't Fean komt er goed uit en Roeland moet aan de noodrem trekken, dit levert hem een gele kaart op. Dit is tevens zijn 5e van dit seizoen en is dus geschorst voor de belangrijke wedstrijd tegen de Swelsjes. De vrije trap eindigt op de buitenzijde van de paal.


 
Bij deze stand ruikt 't Fean dat er misschien nog wat te halen is en probeert de gelijkmaker te forceren. Arjen wordt een paar keer getest, maar echt gevaarlijk wordt het niet.
 
BCV krijgt hierdoor meer ruimte en de ingevallen Fedde Durk en Harmen worden steeds dreigender. Helaas worden de voorzetten van Harmen en Fedde Durk niet gepromoveerd tot doelpunten. De beste kans is van Fedde Durk zelf in de laatste seconde van de wedstrijd, hij komt alleen op de keeper af, maar schiet de bal net naast. De scheidsrechter fluit hierna af en de gewenste drie punten zijn binnen.


 
Op zaterdag 11 mei wordt er in Leeuwarden afgetrapt tegen de koploper. Het verschil is twee punten en ook het doelsaldo is in het voordeel van de Swelsjes, dus alleen winst volstaat om de titelkansen in eigen hand te houden.
Wij gaan ervan uit dat u allen aanwezig zult zijn bij deze belangrijke wedstrijd, om onze jongens te ondersteunen naar de gewenste drie punten. 

Klik hier voor alle foto's in het fotoalbum...