Er zijn de laatste 30 dagen geen uitslagen
Uitslagen:

VVI - BCV 1-2

VVI - BCV 1-2

30-03-2019 VVI – BCV 1-2 (0-1)
3. CP Pander 0-1 (rust) 49. Johannes Lindeboom 1-1, 84. Jens Kerstholt 1-2
 
 
Na het puntenverlies van BCV vorige week in Stiens (0-0) zag het er deze middag tegen VVI lang naar uit dat de Burgumer koploper in Idskenhuizen weer averij zou oplopen. Een doeltreffende kopbal van de ingevallen A-junior Jens Kerstholt in de slotfase van de wedstrijd zorgde er echter voor dat BCV met een zwaarbevochten 1-2 winst terug naar huis mocht, en dus nog steeds lijstaanvoerder is.
 
 
Reeds in de openingsminuut van de wedstrijd verzuimde de thuisclub om op voorsprong te komen. Enkele minuten later was het echter BCV dat met 0-1 voor kwam door CP Pander, die de voorzet binnenkopte. Een goed begin voor het team van BCV-trainer Jasper Bouma, maar ook VVI kreeg gedurende het eerste half uur een paar kansjes. Beide teams schoten een aantal ballen behoorlijk hoog over het vijandelijke doel, wat op zich knap is, de oorzaak zal waarschijnlijk liggen in het hobbelige speelveld. VVI-keeper Marnix Zandstra lag nog een keer in de weg, vlak voor rust, en aangezien beide teams niet meer scoorden, gingen we met een minimale voorsprong aan de thee.
 


De ploeg van VVI-trainer Dick Schuurman begon ook sterk aan de tweede helft. BCV-keeper Arjen Tolman voorkwam de gelijkmaker door de bal over de lat te tikken. Nog geen vijf minuten later kwam de 1-1 dan toch op het scorebord, toen de kopbal van Johannes Lindeboom onhoudbaar hoog in de goal verdween. Weer vijf minuten daarna kon de voorzet van Harmen Vlietstra door Remco Bouius net niet bij de tweede paal worden binnengekopt. Vervolgens ging het spel heen-en-weer. Het was ook het startsein om te wisselen, allereerst Remco Bouius voor Fedde Durk Kingma. Een half uur voor tijd moest onze aanvoerder Roeland Rusticus aan de noodrem trekken, wat hem een gele kaart opleverde.
 


Twintig minuten voor tijd een levensgrote kans voor BCV om weer op voorsprong te komen. De kopbal van Harmen Vlietstra werd door keeper Zandstra maar net tegen de lat getikt, waarna de bal terug het veld in ging. Robert van der Laan kon de bal net niet goed genoeg controleren, zodat Zandstra in de herkansing de bal alsnog kon pakken. Enkele minuten later volgde het debuut van A-junior Jens Kerstholt in BCV 1. Met nog een kwartier speeltijd nam de spanning toe. Tien minuten voor tijd volgde de laatste wissel aan Burgumer zijde, namelijk Ronald van der Heijden voor Hendrik Elzinga. De rood-witten gingen nog even vol in de aanval, en werden daar vijf minuten voor tijd voor beloond. Jacob Frimpong bereikte de achterlijn, en gaf een uitstekende voorzet die bij de tweede paal door Jens Kerstholt werd binnengekopt, 1-2. Niet veel later bleek dit het winnende doelpunt van deze wedstrijd te zijn en daarmee werd onze debutant de matchwinner! De zwaarbevochten punten gingen mee in de bus richting Burgum en BCV is, zoals gezegd, nog steeds koploper.
 
Aanstaande dinsdag (2 april) speelt BCV in Winsum (Gr.) tegen de gelijknamige eersteklasser voor de beker, aanvang 20:00 uur. Dit betreft een wedstrijd voor de kwartfinale, waarvan de overige duels zijn:
Flevo Boys – Hoogeveen,
Flevo Boys 2 – Drachtster Boys, en
VEV’67 – LAC Frisia1883.
 
De loting voor de halve finale (speeldata 4/5 mei) is:
winnaar Flevo Boys 2 – Drachtster Boys tegen winnaar Flevo Boys – Hoogeveen
winnaar VEV’67 – LAC Frisia1883 tegen winnaar Winsum – BCV
 
Volgende week zaterdag (6 april a.s.) speelt BCV de thuiswedstrijd tegen Marum. Aanvang 14:45 uur.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Hendrik Elzinga (79. Ronald van der Heijden), Roeland Rusticus ©, CP Pander, Merijn Feenstra, Remco Bouius (57. Fedde Durk Kingma), Romke Bos, Robert van der Laan (74. Jens Kerstholt), Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra
 

VVI 1 - BCV 1

Meer informatie
VVI 1
BBBD65E
1 - 2
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: J (Jan) Noppert || R. (Robin) Brinkman || E. (Eddie) Sprietsma ||
Accommodatie
Sportpark de Stripe
De Greiden 24 A
8523NM IDSKENHUIZEN
0513-434044
Route
50%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
40%
Winst
uit