BCV 3 - SC Kootstertille 2 | 1 - 4 BCV 35+1 - Broekster Boys 35+1 | 1 - 2 SC Veenwouden 35+1 - BCV 35+1 | 3 - 0 BCV 35+1 - Bergum 35+1 | 0 - 1 BCV 35+2 - VIOD 35+1 | 4 - 4 BCV 35+2 - Be Quick D 35+2 | 0 - 2 Friese Boys 35+1 - BCV 35+2 | 1 - 5 Bergum 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 4 Drogeham 45+1 - BCV 45+1 | 2 - 4 BCV 45+1 - Ropta Boys 45+1 | 0 - 4 SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 0 - 1 The Knickerbockers 2 - BCV 2 | 3 - 0 BCV 4 - SC Veenwouden 4 | 2 - 2
Uitslagen:

Nijland - BCV 0-3

Nijland - BCV 0-3

09-03-2019 Nijland – BCV  0-3 (0-1)
42. CP Pander 0-1 (rust) 46. Harmen Vlietstra 0-2, 50. Harmen Vlietstra 0-3
 
 
Na de bekerstunt van afgelopen dinsdagavond, toen hoofdklasser ACV na het nemen van strafschoppen door BCV uit het toernooi werd geknikkerd, moest de ploeg van trainer Jasper Bouma aan het einde van de week dit succes een vervolg zien te geven in de competitiewedstrijd tegen Nijland. Deze debutant uit het gelijknamige dorp nabij Bolsward en Sneek wist haar laatste twee duels te winnen, om zo een beetje omhoog te klauteren op de ranglijst. Nijland is zowiezo een lastige tegenstander, eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Burgum in een 2-2 gelijkspel. De roodwitten staan nog steeds op de eerste plaats, achtervolgd door Leeuwarder Zwaluwen. Laatstgenoemde ploeg had deze middag echter de nummer 4 Marum als tegenstander. Die andere ploeg uit Leeuwarden, Blauw Wit’34, staat op de derde plaats. De competitie is nog spannend.


 
Als gevolg van een lichte blessure van afgelopen dinsdag werd Remco Bouius in Nijland op de bank gehouden, bovendien was topscorer Yorn Sikkenk wegens wintersport afwezig. De elf spelers die in het veld stonden, moesten het klusje zien te klaren. Het duel tegen Nijland werd onder stormachtige weersomstandigheden gespeeld, waarbij de Burgumers de eerste helft hadden gekozen voor wind tegen. Gedurende het eerste kwartier kwam de regen met bakken uit de lucht, maar gelukkig was er een tribune, klein maar fijn. Het spel was in de beginfase niet om aan te gluren, door de harde wind kwam met name BCV amper aan voetballen toe. Nijland loste enkele schoten op doel, maar BCV-keeper Arjen Tolman liet zich niet verrassen. Na ongeveer een half uur spelen leek Nijland op voorsprong te komen toen de bal na een vrije trap in het doel van BCV werd gewerkt. Scheidsrechter Agricola keurde het doelpunt af, op advies van assistent René Procee, wegens buitenspel. Na het half uur kwam BCV beter in de wedstrijd, al moest Arjen Tolman een vrije trap nog onschadelijk maken. Ongeveer vijf minuten voor rust kwam de bal via een aantal spelers uiteindelijk bij CP Pander, die de 0-1 wist binnen te schieten. Een mooi moment om te scoren, zo vlak voor rust, en die voorsprong wist BCV vast te houden.


 
In de tweede helft was BCV aanzienlijk scherper uit de kleedbox gekomen dan de thuisclub. Terwijl een deel van de toeschouwers nog onderweg was naar het veld, kwam de bal na een minuut spelen via Fedde Durk Kingma bij Harmen Vlietstra, die vanaf links de bal op fraaie wijze achter Nijland-doelman Van Dalfsen in de goal schoot (0-2). Nog geen vijf minuten later stond er al een 0-3 tussenstand op het scorebord. CP Pander soleerde door de verdediging van Nijland, waarna hij de bal aflegde op de vrijstaande Harmen Vlietstra, die zijn tweede goal van deze middag kon scoren. Een comfortabele voorsprong, die eigenlijk niet meer in gevaar zou komen. Het trainersduo Bouma besloot Robert van der Laan en Erwin van der Meulen uit de ploeg te halen, voor Paul Westra en Pieter Elzinga. Ongeveer twintig minuten werd keeper Arjen Tolman nog een keer getest door Nijland-speler De Boer, maar Tolman tikte de bal vakkundig over de lat. Namens BCV vuurde Hendrik Elzinga een paar pegels op de goal van Nijland, waaronder een vrije trap, maar Nijland-keeper Van Dalfsen liet geen vierde treffer toe. Vijf minuten voor tijd nog een laatste testcase voor Arjen Tolman, gescoord werd er niet meer en zo eindigde dit duel in een mooie 3-0 overwinning voor BCV. De punten gingen mee in de kofferbak richting Burgum.Meer foto's van dit duel in het foto-album op deze website. Of op de Facebook-pagina van BCV.
 
Volgende week zaterdag (16 maart a.s.) speelt koploper BCV op eigen veld tegen rode lantaarndrager Wykels Hallum. Uiteraard ben u allen weer van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanvang 14:45 uur.
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus ©, Erwin van der Meulen (72. Pieter Elzinga), Merijn Feenstra, Fedde Durk Kingma, Romke Bos, Robert van der Laan (60. Paul Westra), CP Pander, Harmen Vlietra
 

vv Nijland 1 - BCV 1

Meer informatie
vv Nijland 1
BBBB768
0 - 3
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: B. (Bert) Agricola || F. (Feike) Boschma || R (René) Procee ||
Accommodatie
Sportpark Zweitse Huitema
H. Pollemastraat 2
8771RT NIJLAND
0515-569448
Route
52%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
40%
Winst
uit