SC Joure 1 - BCV 1 | 2 - 1 SC Joure 2 - BCV 2 | 0 - 0 BCV 3 - Buitenpost 5 | 1 - 2 BCV 4 - Zwaagwesteinde 4 | 1 - 4
Uitslagen:

vv Hardegarijp - BCV 1-4

vv Hardegarijp - BCV 1-4

09-02-2019 Hardegarijp – BCV  1-4 (0-1)
10. Yorn Sikkenk 0-1 (rust) 62. Merijn Feenstra 0-2, 69. Yorn Sikkenk 0-3 (pen.), 85. Yorn Sikkenk 0-4 (pen.), 88. Levi Kuperus 1-4
 
 
 
In Hurdegaryp stond deze middag de derby tussen vv Hardegarijp en BCV op het programma. Na de ruime nederlaag van vorige week in de topper tegen Blauw Wit’34 was het de vraag of BCV zich hiervan kon herstellen. Aanvoerder Roeland Rusticus was weer hersteld, en verder kon trainer Jasper Bouma beschikken over een prima selectie waarbij de geschorste CP Pander ontbrak. Uiteraard wilde ook thuisclub Hardegarijp drie punten overhouden aan de ‘derby van de Zomerweg’. Enige manco was dat de wedstrijd werd gespeeld onder een straffe zuidenwesten wind.


 
Na enig aftasten zou BCV al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Na een overtreding besloot scheidsrechter Stundebeek een vrije trap te geven aan de Burgumers, wat een mooi klusje was voor Yorn Sikkenk. Hij schoot de bal dan ook onhoudbaar voor doelman Oosterhuis in verre bovenhoek (0-1). Ongeveer vijf minuten later had Harmen Vlietstra deze stand al kunnen verdubbelen, maar in de een-op-een situaties met de keeper van Hardegarijp was de doelman beide keren succesvol. Voor rust kregen beide teams nog een paar kleine kansjes, maar hieruit zou niet worden gescoord. Yorn Sikkenk raakte na ruim een half uur spelen de paal. Met een minimale voorsprong gingen we aan de thee.


 
In de tweede helft speelde BCV met de wind in de rug, en daar ging de ploeg uitstekend mee om. Na drie minuten spelen schoot Yorn Sikkenk de bal tegen de lat, waarna Robert van der Laan de rebound binnen schoot, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een afstandschot van Remco Bouius trof na een uur spelen ook de lat, en hiermee was het houtwerk wel voldoende getest. Enkele minuten later een uitstekende vrije trap van Remco Bouius, die door Merijn Feenstra werd binnengekopt (0-2).


 
Weer vijf minuten later volgde ook al de 0-3. Na een lichte overtreding van Hardegarijp-keeper Oosterhuis op Harmen Vlietstra gaf de scheidsrechter, uiteraard tot ongenoegen van de thuisclub, een zware straf in de vorm van een strafschop. Yorn Sikkenk benutte de penalty feilloos en met een comfortabele voorsprong  moest er nog ruim twintig minuten gespeeld worden. Als gevolg van zoveel onrecht werd de sfeer in het veld vervolgens even wat grimmiger. Niet iedereen had begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Opmerkelijk was dat beide ploegen het daar wel over eens waren, want het geklaag kwam van beide kanten. Maar gelukkig niet voor lang.


 
Zowel BCV als Hardegarijp brachten vervolgens enkele verse krachten in het veld. In de laatste tien minuten van de wedstrijd zouden beide teams nog een doelpunt maken. Eerst was het vijf minuten voor tijd Yorn Sikkenk, die uit een strafschop zijn derde goal van deze middag scoorde (0-4). In de voorgaande aanval werd Fedde Durk Kingma binnen het strafschopgebied onderuit gehaald, met wederom een penalty als gevolg. In de slotminuten schoot invaller Levi Kuperus van Hardegarijp de baal eerst nog tegen de paal, maar een minuut later was hij meer succesvol toen hij de 1-4 eindstand binnenschoot. De eretreffer voor Hardegarijp was daarmee een feit, net zoals de ruime overwinning voor BCV, dat daarmee koploper blijft van de 2e klasse I.


 
Volgende week zaterdag (16 februari a.s.) speelt BCV op eigen veld tegen CVVO uit Lemmer. U bent allen van harte welkom, aanvang 14:45 uur.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus (C), Erwin van der Meulen, Merijn Feenstra (75. Johan Lennart van der Velde), Remco Bouius, Romke Bos, Robert van der Laan (80. Paul Westra), Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra (71. Fedde Durk Kingma)
 

Hardegarijp 1 - BCV 1

Meer informatie
Hardegarijp 1
BBBD70M
1 - 4
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: B. (Body) Stundebeek || H. (Hessel) Soldaat || W (Wiebe) Hietkamp ||
Accommodatie
Sportpark De Warren
Jintewarren 6
9254GA HURDEGARYP
0511-472949
Route
45%
Winst
thuis
39%
Winst
Uit
46%
Winst
thuis
39%
Winst
uit