BCV 3 - SC Kootstertille 2 | 1 - 4 BCV 35+1 - Broekster Boys 35+1 | 1 - 2 SC Veenwouden 35+1 - BCV 35+1 | 3 - 0 BCV 35+1 - Bergum 35+1 | 0 - 1 BCV 35+2 - VIOD 35+1 | 4 - 4 BCV 35+2 - Be Quick D 35+2 | 0 - 2 Friese Boys 35+1 - BCV 35+2 | 1 - 5 Bergum 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 4 Drogeham 45+1 - BCV 45+1 | 2 - 4 BCV 45+1 - Ropta Boys 45+1 | 0 - 4 SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 0 - 1 The Knickerbockers 2 - BCV 2 | 3 - 0 BCV 4 - SC Veenwouden 4 | 2 - 2
Uitslagen:

BCV - CVVO 4-0

BCV - CVVO 4-0

16-02-2019 BCV – CVVO  4-0 (2-0)
5. Yorn Sikkenk 1-0, 13. Yorn Sikkenk 2-0 (rust) 78. Robert van der Laan 3-0, 90. Johan Lennart van der Velde
 
 
Op deze prachtige zaterdagmiddag mocht er afgetrapt worden tegen CVVO uit Lemmer. De gasten gaan een moeizaam seizoen door en het was zaak om meteen aan te geven dat er niks te halen was in Burgum. De technische staf had weer voor dezelfde elf spelers gekozen die vorige week met 4-1 wisten te winnen van Hardegarijp.


 
BCV begon voortvarend aan de wedstrijd en na vier minuten wist Yorn met een fantastisch afstandsschot de bal in de verste kruising te schieten, de belangrijke voorsprong stond op het scorebord. BCV bleef de bovenliggende partij en in de twaalfde minuut was het wederom Yorn, die de 2-0 maakte. Wie bij de wedstrijd tegen Hardegarijp was geweest, zag een kopie van die vrije trap. Ook nu werd er met zeer veel precisie de bal over het muurtje in de bovenhoek geschoten.


 
CVVO probeerde wel mee te voetballen, maar kwam niet verder dan een paar halve kansjes. BCV daarentegen had de derde wel mogen maken, Remco had de pech dat een goed ingedraaide vrije trap niet goed bij Hendrik uit kwam, maar doordat niemand verder de bal raakte moest de keeper toch nog een redding verrichten. Na goed veldspel werd Remco in de zestien aangespeeld, maar zijn schot ging voorlangs. Robert had een paar kansjes, waar vooral het harde schot op de paal had meer verdiend. Merijn en Yorn hadden ook nog een mogelijkheid, maar Merijn schoot net naast en Yorn zag zijn schot door een verdediger gestopt worden.


 
Bij de spaarzame momenten  dat CVVO voor de goal van BCV uitkwam, was het Arjen die een keer goed uitkwam om de bal voor de spits weg te schieten. De beste kans voor CVVO was net voor rust, maar die bal werd recht op Arjen afgeschoten en die had hier niet veel problemen mee.


 
Na de rust beet CVVO meer van zich af en ging het wat harder spelen en er werd meer druk op de achterhoede van BCV gezet. Er werden veel kleine overtredingen gemaakt door CVVO en uit één van deze vrije trappen wist Yorn de vrij staande Robert te vinden. Robert kon in de zestien goed aannemen en met een korte draai schoot hij hard in de korte hoek. De keeper wist deze met moeite te keren. CVVO kwam wat meer in de wedstrijd en dit resulteerde in een uitstekende kans. Gelukkig voor ieder die BCV een warm hart toedraagt, wist Arjen met een katachtige redding de nul te houden. Met nog een halfuur te spelen kwam BCV weer wat meer in de wedstrijd en er werden weer kansen gecreëerd. Harmen begon gevaarlijker te worden en zag zijn inzet gekeerd door de keeper. De net ingevallen Fedde Durk werd prima in de diepte aangespeeld door Jacob, zijn prima voorzet werd niet verzilverd door Robert.
 


Twaalf minuten voor tijd wist Hendrik met een prima actie aan de rechter zijlijn zijn tegenstander te verschalken en vond met een goede ingespeelde pass de vrijstaande Robert. Robert had het vizier nu goed staan en wist de verlossende 3-0 binnen te schieten. In de 84e minuut werd Harmen vastgehouden in de zestien, de scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip. Yorn ging achter de bal staan, maar helaas wist de keeper de bal te keren.


 
De 4-0 zou nog wel op het scorebord verschijnen. Roeland bracht de bal via een vrije trap in de zestien, de bal werd goed aangenomen door de net ingevallen Paul, zijn schot werd echter geblokt. Paul kon de afgeslagen bal weer aannemen en speelde nu de bal breed op de vrijstaande ingevallen Johan, die de 4-0 beheerst binnenschiet.


 
Na een prima wedstrijd kunnen de drie terechte punten weer bijgeschreven worden. Door de gelijke spelen van Blauw Wit '34 en Marum lopen we twee punten uit op deze naaste belagers. Volgende week zijn er geen competitieverplichtingen, maar wordt er gebekerd tegen Sneek Wit Zwart zm1. Aftrap is om 15.00 uur in Sneek, u bent van harte welkom om BCV te zien proberen de volgende ronde te bereiken.
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Erwin van der Meulen, Merijn Feenstra, Remco Bouius (70. Johan Lennart van der Velde), Romke Bos (70. Fedde Durk Kingma), Robert van der Laan (80. Paul Westra), Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra
 

BCV 1 - CVVO 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
4 - 0
Uitslag
CVVO 1
BBBB92A
Officials: A.J. (Albert Jan) Benjamins || E. (Eddie) Sprietsma || P (Peter) Koehoorn ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
47%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
51%
Winst
thuis
40%
Winst
uit