SC Joure 1 - BCV 1 | 2 - 1 SC Joure 2 - BCV 2 | 0 - 0 BCV 3 - Buitenpost 5 | 1 - 2 BCV 4 - Zwaagwesteinde 4 | 1 - 4
Uitslagen:

BCV - Blauw Wit'34 0-4

BCV - Blauw Wit'34 0-4

02-02-2019 BCV - Blauw Wit'34  0-4 (0-2)
8. Kayin Kleefstra 0-1, 45. Arjen Boonstra 0-2 (rust) 57. Arjen Boonstra 0-3, 74. Arjen Boonstra 0-4


Spanning in top  2e klasse I weer terug na verrassende ontknoping in Burgum
 
 
Als Age H. Boersma met zijn voorspelling beoogd had de Liwadders op scherp te zetten, en op die manier de competitie weer spannend te maken, dan is hij glansrijk in zijn opzet geslaagd. De Blauw Witters, deze keer in opvallende oranje hemden gehuld, wonnen afgetekend en niet geflatteerd, dankzij een effectieve eerste helft en een prima uitgespeelde tweede helft met 0-4. Een duidelijk verhaal dus, zo op het eerste gezicht, maar zoals zo vaak is het niet altijd wat het lijkt en schuilen de verschillen vaak in de details. BCV kwam net niet lekker aan voetballen toe en doordat de precisie in de aanvallen ontbrak, kon Blauw Wit er een aantal keren razendsnel uitkomen, waarvan een paar keer met dodelijke precisie met als gevolg een 0-2 ruststand waardoor de wedstrijd in feite al gespeeld was.
 

 
Het grote verschil vandaag zat hem echter niet in het detail, maar in de afwezigheid van aanvoerder en aanstuurder Roeland Rusticus, die door de griep geveld was. Dit dwong trainer Jasper Bouma tot een aantal omzettingen, die de rust in het team niet ten goede kwamen en ondanks het feit dat BCV redelijk startte, kwam het team nooit echt in de wedstrijd omdat de samenhang en het echte voetbalgogme ontbrak. De spelers waren te veel op gefocust op het feit om hun eigen paadje schoon te vegen en hadden daardoor te weinig idee over het samenspel en hoe dit op een juiste uit te voeren. Tegen een gemiddelde tegenstander kun je hier nog wel een keer mee weg komen als je op de juiste momenten scoort, maar dit Blauw Wit gaf niks weg en heeft gewoonweg te veel kwaliteit om niet te profiteren van de kwetsbaarheid van BCV vandaag.
 

 
BCV begon zoals gezegd best aardig aan de wedstrijd en de eerste tien minuten ging het gelijk op met een licht aandringend BCV. Het was echter Blauw Wit dat in de 10e minuut toesloeg uit de omschakeling. Na balverlies op de vijandelijke helft lag de bal binnen drie passes bij de Leeuwarder no. 10 Kayin Kleefstra, die de goede voorzet vanaf links perfect langs BCV-doelman Arjen Tolman schoof.  0-1 en een flinke tegenvaller voor BCV, maar nog niks aan de hand en voldoende tijd om reparatiewerkzaamheden te verrichten. BCV richtte zich op en er ontstonden kansjes voor eerst Harmen Vlietstra, die na een goede voorzet van Remco Bouius vergat de bal na de stuit te koppen, en vervolgens perste Vlietstra er een knappe actie uit en bediende Robert van der Laan op maat, maar ook deze wist de bal niet vol te raken. Weg kans en de Blauw Witters beseften dat er een tandje bij moest en lieten zich fysiek gelden met een aantal forse overtredingen waar met name Vlietstra het moest ontgelden. De verder prima leidende arbiter Moed uit Klazinaveen hield de kaarten echter op zak.
 

 
In de 20e minuut uit de omschakeling weer een kans voor Blauw Wit maar Arjen Boonstra kon de bal net niet genoeg richting mee geven waardoor zijn inzet over het BCV doel verdween. In de 22e minuut de kans op de gelijkmaker toen de verre uittrap van doelman Arjen Tolman bij Robert van der Laan terecht kwam, die de buitenspelval ontweek. Helaas was de controle er niet waardoor de bal over achterlijn hobbelde. Bijzonder was dat de heer Moed op aangeven van de Liwwadder ‘grens’ alsnog buitenspel gaf. Tien minuten later weer een onderschepping en dus een kans voor Blauw Wit, maar aanvoerder Bob Scheepers vond de vuisten van keeper Tolman op zijn weg. In de extra tijd viel dan toch de ‘vorentscheidung’ toen Blauw Wit wederom slordig balverlies van BCV afstrafte in de counter. 0-2 door Arjen Boonstra en tijd voor trainer Bouma om zijn mannen proberen te overtuigen dat er nog wel wat te halen viel, maar dat er hier en daar wel een tandje bij moest en de overtuiging en daadkracht terug moest komen in het team.
 

 
In de rust was laatste man Hendrik Elzinga in de kleedkamer achtergebleven, waardoor er een compleet nieuw centraal duo stond.  Blauw Wit ging steeds makkelijker voetballen en ondanks een paar speldenprikjes van BCV liepen de Blauw Witters vrij simpel uit naar 0-4 dankzij twee prima doelpunten van ‘man of the match’ Arjen Boonstra, waarbij vooral de stift van de 0-4 van klasse en schoonheid getuigde. Smetje voor BCV was de rode kaart voor Cor Pieter Pander, die onbesuisd doorging op een Blauw Wit-speler en door de heer Moed tien minuten voor tijd naar de kleedkamer werd gestuurd.
 

 
Al met al een domper voor BCV, maar het gaat maar om drie punten en het is trainer Bouma wel toevertrouwd om de deze week de neuzen weer te richten en de ploeg weer fris aan de aftrap te krijgen voor de volgende editie van ‘de slach om de Simmerdyk’, volgende week zaterdag (9 februari a.s.) in en tegen Hurdegaryp. Aanvang 14:30 uur, en we rekenen wederom op uw komst.


Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Hendrik Elzinga (46. Johan Lennart van der Velde), Merijn Feenstra (63. Fedde Durk Kingma), CP Pander, Erwin van der Meulen, Remco Bouius, Romke Bos, Robert van der Laan, Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra

BCV 1 - Blauw Wit '34 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
0 - 4
Uitslag
Blauw Wit '34 1
BBBB12K
Officials: K. (Kevin) Moed || W (Wiebe) Hietkamp || J. (Jaap) van Dijk ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
46%
Winst
thuis
41%
Winst
Uit
49%
Winst
thuis
41%
Winst
uit