Er zijn de laatste 30 dagen geen uitslagen
Uitslagen:

BCV - SC Stiens 2-0

BCV - SC Stiens 2-0

19-01-2019 BCV – SC Stiens  2-0 (1-0)
30. Yorn Sikkenk 1-0 (rust) 58. Remco Bouius 2-0
 
 
 
Het is de 1e voetbalzaterdag in 2019 en de bal rolt weer. Onder schitterende omstandigheden, een lekker winterzonnetje en geen wind, mogen de mannen van trainer Jasper Bouma vandaag tegen de mannen van sc Stiens laten zien, dat ze de winterstop goed verteerd hebben en dat het ritme van voor de ‘break’ niet verstoord is. Wel, u kunt gerust zijn, want het team pakte de draad prima weer op en BCV boekte een zeer regelmatige, bijna plichtmatige overwinning op het tegenvallende Stiens. Met de uitdrukking plichtmatig doen we de rood-witten echter tekort, want BCV probeerde vanaf het begin de druk op tegenstander te zetten. Kennelijk was men in Stiens deze de duidelijke nederlaag in de laatste wedstrijd van het voorgaande seizoen nog niet vergeten, want de ploeg van trainer Rudy van der Burg groef zich vanaf minuut 1 in op eigen helft en probeerde met een incidentele uitval een doelpuntje mee te pikken in de hoop een puntje of misschien wel meer aan deze wedstrijd over te houden. Zolang het 0-0 is, kan het immers altijd nog.


 
De eerste kans was echter voor BCV toen Harmen Vlietstra de bal in de 6e minuut vanaf rechts voor gaf op Remco Bouius. Diens kopbal uit een lastige hoek was echter geen probleem voor Stiens goalie Willem Rauwerda. In de tegenstoot is daar meteen de kans voor de Stiensers, doch de prachtige lob verdwijnt over de ver uit zijn doel staande BCV keeper Arjen Tolman, doch gelukkig voor de in goede getale opgekomen BCV-getrouwen verdwijnt de bal ook over het doel. BCV komt met de schrik vrij en bouwt aan een groot veldoverwicht. Stiens vindt het wel best en leunt achterover, maar de kansjes voor BCV blijven komen en in de 29e minuut is het raak. Vlietstra wordt diep gestuurd, loopt zijn man eruit en legt de bal panklaar terug op inkomende Yorn Sikkenk die de bal alleen maar binnen hoeft te lopen. 1-0 en een logisch gevolg van het veldoverwicht.


 
Stiens blijft afwachten en krijgt vijf minuten later bijna de rekening als Cor Pieter Pander vanaf links de bal half hoog voorgeeft op Remco Bouius, die de bal half volley in één keer op de slof neemt, doch helaas vliegt de bal langs de verkeerde kant van de paal en Stiens mag blijven hopen. Twee minuten later is de volgende kans een feit als BCV keeper Arjen Tolman met een verre uittrap Vlietstra in één op één situatie met de laatste verdediger van Stiens brengt. Vlietstra wint, waarna de Stienser stopper assistentie krijgt van de uitgekomen keeper en Vlietstra twee tegenstanders voor zich heeft. Toch komt hij als winnaar uit deze strijd en schuift de bal in de richting van het lege doel, maar helaas hij treft de paal en het blijft vooralsnog 1-0. Zo gaan we naar de thee met een kleine voorsprong.


 
Na de rust twee ongewijzigde teams met een ongewijzigd spelbeeld. BCV bouwt rustig en zorgvuldig aan de aanval, waarbij het knap is om te zien hoeveel geduld dit jeugdige team kan opbrengen om de tegenstander langzaam maar zeker gewoon uit positie te spelen en op die manier niks weg geeft en de overwinning veilig stelt. Ook de soms irritante reacties van enkele tegenstanders halen deze ‘youngsters’ niet uit hun concentratie en het bijna logische gevolg is de 2-0.  Deze keer aan Remco Bouius de eer. Het is Yorn Sikkenk, die deze trefffer voor 80% op naam krijgt, want hij dribbelt rustig in vanaf het middenveld, penetreert dan met een ‘Cruijffiaanse’ versnelling het strafschopgebied en schiet vanuit een lastige hoek op doel. De keeper redt ten koste van een rebound en Bouius maakt het klusje vervolgens beheerst af.


 
Stiens kan de bakens ondanks drie wissels niet meer verzetten al is er nog één kansje als invaller Gerbrand Sinnema de BCV-verdediging eruit sprint en richting BCV doel mag. Zijn inzet verdwijnt in het zijnet en daarmee is de koek op voor de Stiensers. BCV probeert het publiek nog op een treffer te trakteren, maar helaas spat de prima vrije trap van Bouius op de lat uit elkaar en ook routinier en rots in de branding Roeland Rusticus heeft geen geluk als hij de bal uit een corner slechts tegen de paal weet te drukken. Daarmee wordt deze stand ook de eindstand: 2-0 en is de kop eraf.


 
Een prima resultaat na een prima gespeelde partij, waar trainer Bouma en de spelers met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVI op het programma, maar gelet op de weersvoorspellingen kon het wel eens zo zijn, dat BCV gewoon thuis een oefenwedstrijd speelt. Daarom bij deze het advies om de website in de gaten te houden, want mogelijk hebben we volgende week weer een leuke pot voor eigen publiek. Dit kan dan een mooie opwarmer worden voor de ‘kraker’ over twee weken als de thuiswedstrijd tegen runner up Blauw Wit’34 op het programma staat.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Merijn Feenstra, Roeland Rusticus, CP Pander, Johan Lennart van der Velde (76. Erwin van der Meulen), Remco Bouius, Romke Bos, Robert van der Laan (76. Jurrian Schievink), Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra
 

BCV 1 - S.C. Stiens 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
2 - 0
Uitslag
S.C. Stiens 1
NKQQ39Q
Officials: S.D. (Sam) Tyler || W (Wiebe) Hietkamp || G. (Gerlof) van Tuinen ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
47%
Winst
thuis
39%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
39%
Winst
uit