BCV 1 - Wykels Hallum 1 | 2 - 1 BCV 2 - Heerenveense Boys 2 | 2 - 1
Uitslagen:

Pelikaan S - BCV 1-0

Pelikaan S - BCV 1-0

02-06-2017 Pelikaan S – BCV 1-0 (0-0)
(rust) 85. Eduard de Jonge Rosa 1-0
 
 
Op sportpark De Gaveborg in het Groninger Oostwold (naast Hoogkerk) is BCV er deze zaterdagmiddag niet in geslaagd om door te gaan naar de volgende ronde van de na-competitie. Na ruim 90 minuten spelen stond er een 1-0 eindstand op het scorebord, en dus is thuisclub Pelikaan S verder in de play-offs met als inzet een plaats in de 1e klasse E. En is het seizoen voor de Burgumers nu dus definitief voorbij.
 


Onze tegenstander van vandaag, Pelikaan S, timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. In het seizoen 2013/2014 kwam de ploeg nog uit in de 5e klasse, maar na een aantal achtereenvolgende kampioenschappen lag vorig jaar de promotie naar de 1e klasse al binnen handbereik. Vorig seizoen was het echter geen feest bij Pelikaan S, want eerst werd de kampioenstitel in de 2e klasse door VV Groningen weggekaapt, en in het verplichte toetje genaamd na-competitie strandde de ambitieuze, maar kleine vereniging uit het dorp Oostwold. Dit seizoen ging sv Bedum op de slotdag in de 2e klasse J er met het kampioenschap vandoor, mede omdat Pelikaan S in de laatste twee competitieronden verrassend onderuit ging. Weer waren de druiven zuur en resteerde nacompetitie. Voor BCV was deelname aan de nacompetitie een beloning voor de sterke tweede seizoenshelft. Vorige week won BCV de laatste competitiewedstrijd bij SC Stiens met 4-1, zodat de derde periodetitel werd veroverd. Zou het BCV lukken om de goede reeks voort te zetten tegen Pelikaan S?


 
In de eerste helft was BCV de betere ploeg, met in de openingsfase kansen voor Harmen Vlietstra en in de zevende minuut een schot van Roel van der Meulen in de handen van doelman Jonathan Hensens van Pelikaan S, na een voorzet van Harmen Vlietstra. Na ruim een kwartier spelen ging een afstandschot van Handrit Hoxhaj maar net naast het doel van BCV-keeper Arjen Tolman. Halverwege de eerste helft moest BCV noodgedwongen Harmen Vlietstra reeds wisselen met een hoofdblessure, nadat hij op vervelende wijze in contact is gekomen met een elleboog. Zijn vervanger, Erwin van der Meulen, kopte niet veel later de bal bij de keeper in zijn handen. Doelman Hensens werd flink op de proef gesteld, maar hij hield zijn doel nog schoon. Tien minuten voor rust een mooie aanval van BCV. CP Pander kreeg de bal uit een dieptepass van Jacob Frimpong, en uit de voorzet van laatstgenoemde werkte Paul Westra de bal tegen de paal. Geen doelpunt(en) en derhalve een 0-0 ruststand.


 
Gedurende het eerste kwartier na rust hetzelfde spelbeeld. Een afstandschot van Erwin van der Meulen werd na vijf minuten spelen door doelman Hensens gekeerd. In het laatste half uur liet thuisclub Pelikaan S zien dat het over individueel kwalitatief goede spelers beschikt. Ongeveer tien minuten voor tijd was het weer Hoxhaj die oog-in-oog kwam met BCV-keeper Tolman. De lob verdween maar net naast het doel, tot opluchting van BCV. Vijf minuten voor tijd kwam de 1-0 dan toch op het scorebord, toen uiteindelijk Eduard de Jonge Rosa in het drukke strafschopgebied de bal tussen enkele spelers door in het doel wist te schieten.
 


In de daaropvolgende slotminuten van deze wedstrijd kregen beide ploegen nog een paar grote kansen. Fedde Durk Kingma stuitte vlak voor tijd op de keeper van Pelikaan S, en hierna was wel duidelijk dat dit nacompetitieduel met een 1-0 eindstand zou eindigen.


 
Meer foto's van deze wedstrijd in het foto-album van BCV 1 op deze website. De wedstrijd werd deze middag overigens ook op Podium TV uitgezonden. Een samenvatting van het duel kunt u hier vinden.
 
Langs deze weg willen wij Pelikaan S feliciteren met het bereiken van de volgende ronde. De overige uitslagen van de play-off wedstrijden (1e/2e-klasse) van deze middag:
 
Olde Veste’54 (herkanser 1e klasse E) – SC Joure  2-0
Blauw Wit’34 (herkanser 1e klasse E) – NEC Delfzijl  2-0
Leeuwarder Zwaluwen – De Weide  3-2
 
Volgende week zaterdag, 9 juni a.s., staat de tweede ronde op het programma:
 
Olde Veste’54 – Leeuwarder Zwaluwen
Blauw Wit’34 – Pelikaan S
 
De winnaars van beide wedstrijden gaan door naar de finale, die op zaterdag 16 juni a.s. wordt gespeeld. De winnaar van de finale is volgend seizoen eersteklasser, de overige teams spelen volgend seizoen in de tweede klasse.
 
 
Tot slot; BCV 2 speelt dit seizoen ook in de nacompetitie, met als inzet een plaats in de reserve Hoofdklasse. In de eerste ronde werd Blauw Wit’34 2 met 2-1 opzij gezet. De uitslagen van de eerste ronde:
 
De Weide 2 – VEV’67 2  3-4
BCV 2 – Blauw Wit’34 2  2-1
HZVV 2 (herkanser Hoofdklasse) – The Knickerbockers 3  1-2
Drachtster Boys 2 (herkanser Hoofdklasse) – The Knickerbockers 3  2-1
 
Het programma van de volgende ronde (speeldatum 9 juni a.s.):
 
Drachtster Boys 2 – The Knickerbockers 3
VEV’67 2 – BCV 2
 
Ook hier is de finale op zaterdag 16 juni a.s. Winnaar speelt volgend seizoen in de reserve Hoofdklasse.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga (86. Bauke Prins), Roeland Rusticus, Roel van der Meulen (67. Mao Sheng Xiao), Fedde Durk Kingma, Romke Bos, Paul Westra, CP Pander, Harmen Vlietstra (25. Erwin van der Meulen)
 

Pelikaan S 1 - BCV 1

Meer informatie
Pelikaan S 1
BBBG25H
1 - 0
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: T. (Tuncay) Balta || E. (Engbert) IJpma || J. (Johan) Wenting || P. (Paul) Lips ||
Accommodatie
Sportpark Oostwold
Hoofdstraat 250
9828PD OOSTWOLD GEM LEEK
050-5515697
Route
62%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
46%
Winst
thuis
40%
Winst
uit