BCV 1 - Wykels Hallum 1 | 2 - 1 BCV 2 - Heerenveense Boys 2 | 2 - 1
Uitslagen:

SC Stiens - BCV 1-4

SC Stiens - BCV 1-4

26-05-2018 SC Stiens - BCV  1-4 (0-3)
22. Romke Bos 0-1, 34. Cor Pieter Pander 0-2, 42. Fedde Durk Kingma 0-3 (rust) 65. Harmen Vlietstra 0-4, 79. Almer Hietkamp 1-4
 
 
 
Op deze zaterdagmiddag stond alweer de laatste reguliere competitieronde op het programma. Ook in de 2e klasse I stond er nog veel op het spel, met name in het bovenste deel van de ranglijst, waarover in de aanloop naar deze speeldag al veel over gesproken was. Een drietal ploegen kwamen nog in aanmerking voor het kampioenschap:
 
1. Leeuwarder Zwaluwen 25-55  66-35 (+31)
2. Broekster Boys  25-55  69-40 (+29)
3. BCV  25-52  52-26 (+26)
 
Dit was dus de ranglijst tot voor deze middag, de wedstrijden waar het uiteindelijk beslist zou worden waren SC Joure – Leeuwarder Zwaluwen, VVI – Broekster Boys, en SC Stiens – BCV. Op voorhand had Leeuwarder Zwaluwen een licht voordeel op Broekster Boys. BCV was afhankelijk het resultaat van de nummers 1 en 2, maar aangezien in het verleden bleek dat zowel Zwaluwen als Broekster Boys niet over de sterkste zenuwen beschikken, was er altijd nog de kans dat die twee ploegen onder deze zomerse weersomstandigheden de punten zouden laten liggen. En dan kwam ‘nummer drie’ in beeld. Zelf moest BCV dan uiteraard in Stiens nog wel zien te winnen, en al zou alles volgens dit scenario gaan, dan zou het doelsaldo dus nog een doorslaggevende rol gaan spelen.


 
Al snel bleek dat Broekster Boys in Idskenhuizen tegen VVI voorspoedig uit de startblokken was geschoten, toen via de social media een 3-0 voorsprong voor de Damwaldsters werd gemeld. Het kampioenschap zou gaan tussen de Sweltsjes en de Broek, zoveel was hiermee wel duidelijk op dat moment. Voor BCV was er de geruststelling dat deelname aan de nacompetitie vorige week reeds was veilig gesteld, op basis van de stand in de ranglijst. Er kon door BCV echter nog wel een prijs worden gewonnen, in de vorm van de derde periodetitel. De Burgumers hadden aan één punt voldoende om deze te winnen. In dat geval zou de periodetitel van de uiteindelijke kampioen doorschuiven naar de nummer 4 van de ranglijst, SC Joure. Het zal duidelijk zijn dat BCV tegen SC Stiens, net als de afgelopen weken, ook nu weer voor de volle winst zou gaan, al hoopten ze in Hardegarijp op een uitglijder van hun buurtgenoot. Want dan kon Hardegarijp de derde periodetitel nog winnen, moesten ze zelf wel winnen in Hallum.


 
Zoals gezegd werd de wedstrijd in Stiens onder prachtige weersomstandigheden gespeeld. Voor de thuisclub stond er niks meer op het spel, behalve het goede gevoel. In de openingsfase van de wedstrijd een aantal schoten voorlangs het doel van SC Stiens-doelman Willem Rauwerda. Na een kwartier spelen een uitval van SC Stiens, waarbij BCV-keeper Arjen Tolman goed ingreep. Na ruim twintig minuten spelen scoorde BCV het openingsdoelpunt. Na een voorzet van Paul Westra een kopbal van Romke Bos, die met uiterste precisie in de verste kruising binnenviel, 0-1.


 
BCV ging hierna op zoek naar een tweede treffer. Een afstandschot van Mao Sheng Xiao en een stiftbal van Paul Westra troffen geen doel. Na een half uur spelen kwam dat tweede doelpunt er dan toch, na een uitgespeelde aanval van BCV door de verdediging van SC Stiens. CP Pander stond aan de basis van die aanval, en hij schoot uiteindelijk ook de bal in het doel, 0-2.


 
Vijf minuten later wist doelman Rauwerda van SC Stiens het afstandschot van Fedde Durk Kingma nog te keren, maar weer vijf minuten daarna was Fedde Durk wel doeltreffend. Met een mooie 3-0 voorsprong gingen we de rust in.


 
In de tweede helft ging BCV door met waar we voor rust mee geëindigd waren. Mao Sheng Xiao kwam in een prachtige scoringspositie te staan, maar hij schoot rakelings naast. Na ruim een uur spelen was het weer Mao die aan de basis stond van een aanval, waar de 0-4 uit voort zou komen. Via een aantal schijven volgde een voorzet op de geheel vrijstaande Harmen Vlietstra, die eenvoudig de vierde treffer in het doel kan schieten.


 
De publiekswissel van aanvoerder Cor de Jong was misschien wel het hoogtepunt van de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Onder applaus werd Cor het veld afgedragen in deze laatste competitiewedstrijd in BCV 1, na 18 (!) seizoenen trouwe dienst. Op vrijdag 6 juli a.s., aanvang 20.00 uur, zal hem een afscheidswedstrijd worden aangeboden.


 
Tien minuten voor tijd was het Almer Hietkamp, die het doelpunt voor SC Stiens scoorde, en daarmee de eindstand van 1-4 op het scorebord zette. Na afloop van de wedstrijd waren er nog bloemen voor de begeleiding van de A-selectie, namens het bestuur van BCV uitgereikt door voorzitter Dirk van der Woude.


 
Inmiddels was duidelijk geworden dat Leeuwarder Zwaluwen met 2-3 bij SC Joure had gewonnen, terwijl de uitslag van de wedstrijd VVI – Broekster Boys 1-5 was geworden. En daarmee had Broekster Boys het negatieve verschil in doelsaldo ten opzichte van Leeuwarder Zwaluwen weggewerkt! Met hetzelfde aantal punten als Zwaluwen, maar met een minimaal beter doelsaldo (slechts 1 verschil), is Broekster Boys kampioen geworden van de 2e klasse I. Van harte gefeliciteerd.
 
Voor Leeuwarder Zwaluwen, BCV en SC Joure resteert nog deelname aan de nacompetitie, met als inzet promotie naar de 1e klasse. Herkansers van de 1e klasse E zijn Olde Veste’54 (Steenwijk) en Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Onderin mogen ONT en SC Veenwouden via de nacompetitie proberen in de 2e klasse te blijven.
 
Volgende week zaterdag (2 juni) begint BCV aan de nacompetitie, met een uitwedstrijd in Oostwold (gem. Leek) tegen Pelikaan S., dat dit seizoen uitkwam in de 2e klasse J. Aanvang van dit duel is 15.00 uur. U bent uiteraard allen weer van harte welkom BCV aan te moedigen. De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de volgende ronde, die wordt gespeeld op zaterdag 9 juni a.s. De verliezer komt volgend seizoen weer uit in de 2e klasse.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Cor de Jong (72. Hendrik Elzinga), Mao Sheng Xiao, Roeland Rusticus, Erwin van der Meulen, Fedde Durk Kingma (60. Auke Schievink), Romke Bos (46. Bauke Prins), Paul Westra, Cor Pieter Pander, Harmen Vlietstra
 
 

S.C. Stiens 1 - BCV 1

Meer informatie
S.C. Stiens 1
NKQQ39Q
1 - 4
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: B (Bert) Volders || J. (Johan) Faber || G. (Gerlof) van Tuinen || W (Wiebe) Hietkamp ||
Accommodatie
Sportpark It Gryn
Ieleane 1
9051LP STIENS
058-2571290
Route
48%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
46%
Winst
thuis
40%
Winst
uit