BCV 1 - S.C. Stiens 1 | 2 - 0 BCV 2 - 't Fean'58 2 | 1 - 0
Uitslagen:

Impressie Fryske Dei za. 28 april 2018

Impressie Fryske Dei za. 28 april 2018

Op zaterdag 28 april j.l. heeft de sponsorcommissie het genoegen gehad om de jaarlijkse, inmiddels traditionele ‘Fryske dei’ te organiseren. Het was alweer de vijfde editie en daarmee het eerste lustrum.We kunnen terug kijken op een bijzonder geslaagde dag, want hoewel het weer zich in eerste instantie dreigend liet aanzien, ontpopte het zich tot prachtig voetbalweer, dat toch nog een redelijk toeschouwers aantal op de been bracht, die een prima spelend BCV de wedstrijd met 3-1 zagen winnen. De sponsorcommissie, ook nu weer ondersteund door adviseur, meedenker en speaker Feije van der Meer, had dit keer een heuse publiekstrekker op het programma in de persoon van Baukje de Graaf, beter bekend van 'The Voice Kids’ waar zij haar zangtalenten aan heel Nederland heeft laten horen.De sponsorcommissie wist haar te strikken voor het voorprogramma, waarbij zij a capella een paar nummers zong en vlak voor de aftrap het Frysk Folskliet. Dit was een prachtige opening voor de daaropvolgende wedstrijd. Kort daarvoor waren de spelers het veld opgekomen, met een heel bijzonder line up, want de spelers liepen hand in hand met de meisjesteams van MO-11 van BBC en Stiens door een erehaag van deelneemsters aan de noordelijke miss verkiezingen. Het was een prachtig totaal plaatje.De meisjesteams hadden voorafgaand aan deze wedstrijd hun eigen onderlinge competitieduel gespeeld en als voorwedstrijd mochten ze op het hoofdveld. De dames vonden dit een geslaagde actie en genoten volop en velen wisten na afloop ook nog een handtekening van Baukje te scoren. Hun wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning van de Stienzer dames, zodat uiteindelijk een mooi evenwicht werd bereikt.


 
Op dat moment deden de uitgenodigde sponsoren zich tegoed aan een buffet, deze keer prima verzorgd door hotel restaurant het Rood Hert. Er was een prima opkomst van sponsoren en andere genodigden met meer dan 50 eters, die hun alles goed lieten smaken. Het buffet werd geopend door Emil Glas, van de Kleding en Speelgoedbank Burgum e.o.De opbrengst van de verloting werd zoals inmiddels gebruikelijk ter beschikking gesteld van een goed doel en deze keer was de keus op de Kleding en Speelgoedbank gevallen. Emil wist de feestvreugde al enigszins op te hogen door te melden, dat hij meer dan 50 prijzen had ‘geregeld’ bij de Burgumer middenstand, waardoor vele toeschouwers met een dubble prijs naar huis konden.Tijdens het buffet werden de sponsors ingewijd in het tactisch strijdplan dat trainer Jasper Bouma had bedacht en hij legde uit hoe hij tegenstander Stiens dacht te kunnen verslaan. ‘Wy moatte it noch mar ris sjen’ hoorde je ze denken…Na een toast op de wedstrijd met ons ‘Fryske nasjonale slokje’ konden we naar het veld om de wedstrijd te aanschouwen.Toen de rust met een 0-1 tussenstand aanbrak was het de beurt aan oud BCV trainer Uilke Damstra om de 1e helft op zijn Uilkes’ te analyseren. Hij vond daarbij een luisterend gehoor en gaf aan, dat hij er wel vertrouwen in had mits er een aantal accenten zouden worden verlegd.Of het team dit heeft mee gekregen weten we niet, maar feit was, dat BCV in de tweede helft korte metten maakte met Stienser aspiraties op een overwinning en de wedstrijd gedecideerd naar zich toe trok. Na afloop was er een optreden van het duo Ate en Sytse uit Eastermar, die op in noflike wize de talrijke gasten in de kantine wisten te vermaken.Met name een aantal spelers van tegenstander Stiens, vermaakten zich prima en toonde zich een geweldig sportieve verliezer, door voorop te gaan in het feestgedruis, hetgeen sfeer verhogend werkte. Het bleef nog lang onrustig op het Koningsland, maar alle betrokkenen kunnen terugkijken op een uitermate geslaagde ‘Fryske dei’.Het was ons een genoegen om dit organiseren en vooral om het samen te doen met weer een aantal fantastische vrijwilligers, achter de bar en achter de schermen (broodjes verzorgen voor de spelers, besturen voorzien van natje en droogje etc..). Vanaf deze plaats bedank ik een ieder, die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan deze prachtige dag. We kijken nu alweer uit naar de volgende editie in 2019. Op bijgaande foto’s kunt u een sfeerimpressie van de dag bekijken.


 
De opbrengst van de verloting, verzorgd door en ten gunste van Kleding- en Speelgoedbank Burgum e.o., was 215,00 Euro. Iedereen nogmaals hartelijk dank voor de bijdrage!
 
 
Gauke Haagsma (vz sponsorcommissie)