BCV 1 - S.C. Stiens 1 | 2 - 0 BCV 2 - 't Fean'58 2 | 1 - 0
Uitslagen:

De Griffioen - BCV 0-1

De Griffioen - BCV 0-1

09-05-2018 De Griffioen – BCV 0-1 (0-1)
15. CP Pander 0-1 (rust)
 
 
 
Deze week stonden de laatste inhaalduels op het programma, zodat de komende drie zaterdagen het restant van de competitie kan worden afgewerkt. Voor BCV betekende dit op deze woensdagavond de wedstrijd tegen De Griffioen in Oosterwolde, een duel dat nog voor de tweede periodetitel was. Tegelijkertijd vielen er ook weer drie keiharde punten te verdienen voor de algehele competitiestand, en natuurlijk het goede gevoel (de spreekwoordelijke ‘flow’).


 
De thuisclub debuteert dit seizoen in de 2e klasse, na twee opeenvolgende kampioenschappen. Van de vierde naar de tweede klasse in twee jaar tijd is een knappe prestatie. In het artikel in de Leeuwarder Courant van afgelopen maandag (7 mei j.l.) viel al te lezen dat de inbreng van de heren Wagenaar groot is binnen het team. De Griffioen begon dit seizoen niet al te best op dit niveau, maar na de winterstop gaat het voortvarend zodat ze nog kans maken om de derde periodetitel te winnen. BCV staat bovenaan in die periodestand, met enkele punten meer dan Hardegarijp en De Griffioen. Zoals gezegd telde het inhaalduel van deze avond dus niet voor de derde periodetitel, maar komende zaterdag is De Griffioen te gast bij BCV in Burgum en die wedstrijd is dus in die zin zeker ook weer interessant voor beide teams. We zullen zien wat dat gaat worden, en op deze plek vooraf geen ‘als dit, dan dat’ voorspellingen gaan doen.


 
In Oosterwolde was de eerste grote kans voor De Griffioen. Na drie minuten spelen een dieptepass van de ene Wagenaar volgde een voorzet op de andere Wagenaar, maar de bal kwam in de handen van BCV-doelman Arjen Tolman. Vervolgens kreeg BCV ook enkele kleine kansjes. Na een kwartier spelen een voorzet van Roeland Rusticus op CP Pander, die de bal koppend over de uitkomende keeper Jelte Oldenkamp in het doel weet te krijgen (0-1).


 
Gedurende het resterende deel van de eerste helft ging het spel voortdurend heen-en-weer, en het publiek kreeg een stevige partij voetbal voorgeschoteld. Vijf minuten voor rust nam scheidsrechter Buitenhuis het buitenspel-signaal van zijn assistent van BCV over, waardoor de gelijkmaker achterwege bleef. Met een zuinige en kwetsbare 0-1 voorsprong gingen we de rust in.


 
De tweede helft werd voor een groot deel zonder al te veel daglicht afgewerkt, en aangezien er geen lichtinstallatie rondom het veld aanwezig was, werd het een ‘staar-partij’ voor menig toeschouwer. De wedstrijd bleef spannend, maar de scherpheid ontbrak bij beide teams zodat de 0-1 stand op het scorebord bleef staan. In de laatste tien minuten trok BCV het spel weer naar zich toe. Ronald van der Heijden en Bauke Prins (schot over) slaagden er niet in om de tweede treffer voor BCV te scoren. Ook bij de Griffioen lukte dit niet meer, helaas nog wel een rode kaart voor de thuisclub in de extra tijd. Kort na dit opstootje floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en dus konden de punten mee terug naar Burgum.


 
Komende zaterdag (12 mei a.s.) dus de ‘herhaling’ van dit duel, maar dan in Burgum. Aangvang 14.30 uur, u bent allen wederom van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Mao Sheng Xiao (68. Roel van der Meulen), Fedde Durk Kingma, Romke Bos, Paul Westra (80. Ronald van der Heijden), CP Pander (80. Bauke Prins), Harmen Vlietstra