BCV 1 - S.C. Stiens 1 | 2 - 0 BCV 2 - 't Fean'58 2 | 1 - 0
Uitslagen:

Bloedstollende ontknoping in Burgum

Bloedstollende ontknoping in Burgum

05-05-2018 BCV - Leeuwarder Zwaluwen 4-3 (3-1)
3. CP Pander 1-0, 21. CP Pander 2-0, 27. Paul Westra 3-0, 45. Ronnie Ganzevoort 3-1 (rust) 66. Jeton Musliu 3-2 (pen.), 76. Jaring Wouterlood van Doesburg 3-3, 90.+2 Fedde Durk Kingma 4-3
 
 

Op een zonovergoten Bevrijdingsdag mocht BCV inhalen tegen kampioenskandidaat Leeuwarder Zwaluwen. Een paar weken geleden werd de uitwedstrijd glansrijk gewonnen in misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Zwaluwen herstelde zich knap en wist de wedstrijd tegen runner-up Broekster Boys na een achterstand winnend af te sluiten. BCV heeft de wedstrijd tegen Zwaluwen als ‘boost’ beleefd en sinds deze wedstrijd gaat het crescendo met de ploeg van trainer Jasper Bouma. Er werd niet meer verloren en het spel is af en toe gewoon hartstikke best. Vandaag was het zaak om het gat naar boven kleiner te maken en de begeerde derde plek te veroveren op de huidige nummer drie, SC Joure. Deze plek geeft namelijk aan het eind van het seizoen recht op deelname aan het toetje dat nacompetitie heet. BCV slaagde er in, maar oei, oei wat werd het uiteindelijk ‘dreech’. Maar toch een prestatie, waar veerkracht werd getoond.


 
BCV startte voortvarend en de verdediging van de Liwadders werd vanaf het begin in de problemen gebracht. Dit leidde al in de derde minuut tot de openingstreffer. Na een mooie aanval gaf Paul Westra en afgemeten voorzet op Cor Pieter Pander, die de bal prachtig aanneemt en met één beweging de verdediger en keeper kansloos laat en de bal beheerst in het hoekje schuift. 1-0 en een veelbelovende start. In de 9e minuut doelkans nummer twee. Na een mooi combinatie trekt Fedde Durk Kingma de bal vanaf de achterlijn strak voor op de instormende Paul Westra, doch zijn prima inzet wordt geblokt en de bal verdwijnt over het doel. Weer vier minuten later krijgt BCV de ultieme kans om de gewenste 2-0 op het bord te zetten, want na een prachtige steekpass van Cor Pieter Pander op Harmen Vlietstra, wordt deze onreglementair gestuit en de scheidsrechter fluit voor een strafschop. Captain Cor de Jong, die vandaag niet zijn meest gelukkig wedstrijd speelde, legt aan en stuurt de bal naar de linkerhoek. Helaas is zijn inzet te zacht en de keeper is op tijd in de hoek om de bal te keren. Zo blijft het nog even wachten op de beslissende 2-0.Uit de tegenaanval ontstaat het eerste kansje voor de Zwaluwen. De spits van dienst schiet uit de draai, maar kan keeper Arjen Tolman niet verontrusten. Kort daarop een mooie actie van smaakmaker aan Leeuwarder kant Robbin Kleefstra. Deze handige speler slalomt op rechts door de BCV-defensie, maar voert zijn actie iets te ver door, waardoor BCV met de schrik vrij komt. In de 20e minuut stuurt Romke Bos Harmen Vlietstra weg met een mooie strakke diepte pass, Harmen sprint zijn man eruit en legt de bal vanaf rechts panklaar voor de mee opgekomen Cor Pieter Pander, die nummer twee mag aantekenen. 2-0 en BCV op jacht naar meer.In de 32e minuut krijt Paul Westra de bal op maat en daar waar iedereen verwacht dat hij de bal op vogelvrij staande Vlietstra af gaat geven, besluit de spits het zelf te proberen. Tot verbazing van alles en iedereen verdwijnt het houdbare schot onder de keeper Robert Jelsma door en is de 3-0 een feit. Hiermee lijkt de wedstrijd beslist, maar op de één of andere manier blijft Leeuwarder Zwaluwen toch in de wedstrijd en worden ze af en toe ook gevaarlijk.In de 40e minuut een gevaarlijke boogbal, die door Arjen Tolman op fantastische wijze uit de hoek wordt getikt. BCV antwoordt met een mooi aanval, die de 4-0 op had kunnen leveren, maar de inzet harde inzet van Harmen Vlietstra verdwijnt net voorlangs. Op slag van rust valt dan toch de 3-1 door aanvoerder Ronnie Ganzevoort en BCV beseft dat het nog geen gelopen race is. De teams zoeken de kleedkamer en de thee op en het talrijk opgekomen publiek kan op het terras genieten van de zon en een drankje.


 
Na de rust blijkt de overtuiging bij BCV weg. De 3-1 heeft toch iets met het team gedaan en BCV oogt ietwat angstig. De Leeuwarder Zwaluwen voelen dit perfect aan en er ontstaat een overwicht van de Leeuwarders. Het spel golft op en neer en ondanks een paar kansjes voor BCV neemt de dreiging van Leeuwarder Zwaluwen toe. Zo moet sterkhouder Romke Bos aan de noodrem ten koste van een gele kaart en als hij kort daarop weer een overtreding maakt, beseft men op de bank, dat een wissel aanstaande is, wil BCV met elf man op het veld eindigen. Niet veel later maakt Romke Bos dan ook plaats voor Bauke Prins.
Kort hierop penetreert Leeuwarder Zwaluwen weer eens in het BCV strafschopgebied en de bodycheck van Cor de Jong is te opzichtig, waardoor de scheids wederom besluit tot een strafschop, die door Jeton Musliu onberispelijk wordt verzilverd. 3-2 en de wedstrijd is weer helemaal open.Bij BCV verlaat de moegestreden CP Pander het veld voor Roel van der Meulen, die onmiddellijk een paar hoogstandjes laat zien, waar het publiek van smult. Op de linkerflank weet hij al goochelend en combinerend Bauke Prins in stelling te brengen, maar helaas gaat de bal nog een keer breed en weet de Zwaluwen uit te breken via een razendsnelle counter 10 seconden later ligt de bal in het BCV doel. Jaring Wouterlood van Doesburg mag hem maken. 3-3 en nog een kwartier officiële speeltijd op de klok. Waar gaat dit eindigen?De spanning langs de lijn is voelbaar, maar BCV blijft voetballen. De Leeuwarder Zwaluwen durven ook niet echt door te drukken en zo lijkt de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, een stand waar beide ploegen uiteindelijk wel mee hadden kunnen leven. BCV toont echter veerkracht en blijft het proberen. Dit levert in de blessuretijd toch nog de bevrijdende 4-3 op. Het is de hardwerkende Fedde Durk Kingma, die het cadeautje van keeper Jelsma mag uitpakken. Jelsma laat de hoge bal los, en Kingma houdt het ‘kopke dr by’ en schuift de bal rustig in het verlaten doel.  De ontlading is groot, maar we zijn er nog niet, want de scheids weet nog van geen ophouden, waardoor er nog een aantal hachelijke momenten ontstaan voor keeper Tolman. BCV blijft met kunst en vliegwerk overeind en mag een prachtige zege bijschrijven, waardoor de ontknoping van de competitie even spannend als onvoorspelbaar wordt.


 
Nog vier speelronden en we zullen het weten. Komende week het tweeluik met De Griffioen uit Oosterwolde. Woensdagavond (9 mei a.s.) speelt BCV uit en aanstaande zaterdag (12 mei) mogen we deze tegenstander welkom heten op ons eigen sportpark. Na de klantenbinding van vandaag verwachten we wederom veel publiek. Het weer ziet er ook weer goed uit, dus u heeft geen reden om thuis te blijven. Oan’t sjen by BCV.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Mao Sheng Xiao, Fedde Durk Kingma, Romke Bos (65. Bauke Prins), Paul Westra (74. Roel van der Meulen), Cor-Pieter Pander (88. Roy van Houten), Harmen Vlietstra
 

BCV 1 - Leeuwarder Zwaluwen 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
4 - 3
Uitslag
Leeuwarder Zwaluwen 1
BBBD94M
Officials: G. (Gerlof) Gils || J. (Johan) Wesseling || S.C. (Stefan Cornelus) Brondijk || J.J. (Jan) vanArkel ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
46%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
53%
Winst
thuis
40%
Winst
uit