BCV 1 - S.C. Stiens 1 | 2 - 0 BCV 2 - 't Fean'58 2 | 1 - 0
Uitslagen:

Twee echte BCV’ers geridderd

Twee echte BCV’ers geridderd

Als BCV-familie werden we aangenaam verrast dat twee rasechte BCV’ers op 26 april 2018 een lintje mochten ontvangen. Het betreffen Jan C. Douma en Arjen Bootsma. Beiden zijn al lange tijd aan BCV verbonden.

Jan Douma:
Het leven van Jan Douma loopt als een rode draad door BCV. BCV opgericht in mei 1949, mocht Jan Douma al in de beginjaren verwelkomen als lid. Als twaalfjarige jongen werd hij lid een van juniorenteam. Zijn voetbaltalenten waren dusdanig ontwikkeld dat hij al op zeer jonge leeftijd doorgroeide naar het eerste elftal van BCV. Als zeventien jarige stroomt hij door naar de hoofdmacht. Als gevolg van een ernstige blessure, moest hij helaas veel te vroeg stoppen met zijn actieve voetbalcarrière. Een grote teleurstelling! Qua karakter is Jan Douma er de man niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Met tomeloze inzet zette hij zijn “voetbalcarrière” bij BCV voort buiten de lijnen.  Aanvankelijk als secretaris van het hoofdbestuur, maar al spoedig trekt de grasmat weer en maakt Jan Douma zich zeer verdienstelijk als trainer en leider binnen BCV. Ruim dertig jaar blijft hij de functie van trainer/ leider vervullen en verbleef hij vele jaren vele uren op het complex van onze voetbalvereniging. Eind vorige eeuw stopt Jan definitief met het trainer - en leiderschap binnen BCV. Onder zijn bezielende leiding stijgt voetballend BCV tot grote hoogte en vormden wij een tegenstander waar tegenop werd gezien.

Naast zijn rol als trainer, konden wij ook nooit tevergeefs een beroep doen op Jan Douma zijn organisatorische capaciteiten. Hij was bijvoorbeeld nauw betrokken bij de oprichting van het clubblad en vervulde hij ruim twintig jaar het hoofdredacteurschap. Daarnaast verzorgde hij feestavonden en ontwikkelde hij allerlei activiteiten gericht op het generen van extra inkomsten. Wij kunnen zondermeer constateren dat Jan Cornelis Douma in de tweede helft van de vorige een grote steunpilaar van BCV is geweest in velerlei opzichten.

Nog steeds verschijnt Jan Douma zeer regelmatig op ons complex. Memorabel is het J.C. Douma zaalvoetbaltoernooi dat ieder jaar in de kerstvakantie wordt georganiseerd voor de seniorenteams van BCV. Al meer dan veertig jaar organiseert Jan op zijn geheel eigenwijze dit toernooi. Maanden voorafgaand aan dit toernooi wordt  al over dit evenement gesproken binnen BCV. De jaarlijkse prijsuitreikingen zijn legendarisch.!!!

 

Arjen Bootsma:
Al jaren mogen wij Arjen op ons complex begroeten. Het betreft een zeer graag geziene gast bij BCV. Dit laatste niet alleen vanwege het feit dat hij altijd bereid is om belangeloos werkzaamheden voor onze organisatie uit te voeren. Arjen Bootsma plaatst zichzelf nooit op de voorgrond, is bescheiden en uiterst loyaal en sociaal. Juist om die karaktertrekken waarderen wij Arjen zo bijzonder.

Altijd welwillend om de handen uit de mouwen te steken. Arjen is bij BCV binnengekomen door zijn drie voetballende jongens. De jongens stimuleren en begeleiden bij hun sportuitoefening, is Arjen op het lijf geschreven. Rustig en betrokken treffen wij hem regelmatig aan langs de lijnen van Het Koningsland, veelal in aanwezigheid van zijn vrouw Lucie.

Bestuurlijk hebben wij ook van Arjen zijn capaciteiten kunnen profiteren. Van november 2004 tot november 2010, heeft hij de voorzittershamer van de beheers commissie gehanteerd. Arjen heeft hier op een voortreffelijke manier leiding aan gegeven. Ook hier weer rustig en weloverwogen beslissingen nemen en beslissingen uitvoeren. Bovendien de menselijke maat boven alles stellen.

Na de periode van de beheers commissie en na zijn pensionering, is Arjen actief geworden binnen de Maandag Ochtend Ploeg (MOP). Arjen Bootsma was tot voor kort zeer betrokken bij de MOP en voert vele werkzaamheden uit. Veelal technische klussen komen voor rekening van Arjen.
De meest aansprekende klussen vormen de renovatie van de kleedboxen. In verschillende fasen krijgen de acht boxen een facelift. De nauwkeurigheid kent eigenlijk geen grenzen. Vele weken, vele dagen en vele uren, zien wij Arjen op het complex om deze klussen te klaren.
 

 
Namens alle leden, sponsoren, supporters en iedereen die deel uitmaakt van de BCV familie wil ik graag Jan Douma en Arjen Bootsma feliciteren met deze  mooie waardering! Het zij jullie gegund.
 
Namens de BCV-familie,
Dirk van der Woude