BCV 1 - Wykels Hallum 1 | 2 - 1 BCV 2 - Heerenveense Boys 2 | 2 - 1
Uitslagen:

SC Veenwouden - BCV 1-2

SC Veenwouden - BCV 1-2

14-04-2018 SC Veenwouden – BCV  1-2 (0-0)
(rust) 61. CP Pander 0-1, 73. Rinse Procee 1-1, 85. CP Pander 1-2
 
 
Op deze zaterdagmiddag stond voor BCV alweer een derby op het programma. Tegenstander was deze keer SC Veenwouden, de ploeg die in het verleden dikwijls ‘angstgegner’ van BCV was, maar de laatste jaren ging het de Burgumers steeds beter af tegen de blauw-witten. Eerder dit seizoen wist BCV de thuiswedstrijd met 3-1 te winnen, en ook het beker-pouleduel van een jaar daarvoor werd in winst omgezet. Uiteraard bood dit geen garantie voor deze editie. SC Veenwouden bezet momenteel een herkansersplek op de ranglijst, en dus kon de thuisclub de punten wel gebruiken. Voor BCV was een overwinning vandaag, gezien de hoge klassering op de derde periode stand, ook van belang.


 
Voor rust kreeg het publiek een matige wedstrijd voorgeschoteld. In de zevende minuut een aardige combinatie van de BCV-aanvallers door de verdediging van SC Veenwouden, maar Harmen Vlietstra stuitte uiteindelijk op doelman Nico van der Mark van de thuisclub. Scheidsrechter Jager zag in de openingsfase veel overtredinkjes door de vingers. Na zo'n twintig minuten spelen lag het duel wel veelvuldig stil als gevolg van de overtredingen en bijkomende blessurebehandelingen. Gedurende het laatste kwartier van de eerste helft kregen beide teams amper noemenswaardige kansen, en met een 0-0 ruststand werd de thee opgezocht.


 
In de tweede helft gingen de teams er wat energieker tegenaan, wat het wedstrijdbeeld ten goede kwam. Rond de vijftigste minuut kreeg BCV een hoekschop, echter zonder resultaat. Meteen daarna een inworp van Roeland Rusticus, waarna een ware scrimmage ruim voor het doel van SC Veenwouden ontstond, maar de rood-witten kregen de bal niet in de goal. Na een uur spelen kwam dan toch het openingsdoelpunt op het scorebord. Een voorzet werd diep in de verdediging van SC Veenwouden ingeschoten, via een been kwam de bal bij CP Pander, die met een kopbal over de Veenwouden-doelman de 0-1 voor BCV kon scoren.


 
Ruim tien minuten later zou SC Veenwouden weer op gelijke hoogte komen. Een voorzet van Ygram Vrieling vanaf de rechterkant kwam bij de op links vrijstaande Rinse Procee, die BCV-keeper Jorrit van der Meulen met een snoeihard schot kansloos liet (1-1). Vijf minuten later een goede actie van Fedde Durk Kingma van BCV, een been van een speler van SC Veenwouden zat er net tussen waarna een corner resteerde. De hoekschop van Romke Bos werd door Roeland Rusticus hard over gekopt.


 
Ongeveer vijf minuten voor tijd zou BCV wederom op voorsprong komen. Een voorzet van Roel van der Meulen bereikte het hoofd van CP Pander, die de bal koppend voorbij doelman Van der Mark in het doel wist te krijgen (1-2). SC Veenwouden had vervolgens te weinig tijd om nogmaals de gelijkmaker te scoren. Het duel verdiende deze middag misschien geen winnaar, thuisclub SC Veenwouden had ook wel een punt verdiend. Maar dankzij de minimale overwinning, door twee rake kopballen van CP Pander, gingen de drie punten dan toch mee terug in de fietstas richting Burgum.


 
BCV deed hiermee ook goede zaken voor de derde periode, mede als gevolg van de resultaten van de concurrenten.  De Griffioen (Oosterwolde) staat bovenaan in de periodestand, nu met één punt voorsprong op BCV. Begin mei staat voor onze jongens beide wedstrijden tegen De Griffioen nog op het programma. Eén van die duels behoort tot de derde periode. De ploeg van trainer Jasper Bouma staat nu in de top 5 van de 2e klasse I, en heeft ten opzichte van de andere teams een paar wedstrijden minder gespeeld. Dit betekent de komende weken ook diverse (doordeweekse) inhaalwedstrijden. Een spannend einde van de competitie nadert!Volgende week (21 april a.s.) speelt BCV weer een uitwedstrijd, namelijk in het Groninger Marum tegen de gelijknamige SV. Aanvang 14.30 uur, u bent allen wederom van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
 
Opstelling BCV:
Jorrit van der Meulen, Jacob Frimpong (82. Roy van Houten), Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Roel van der Meulen, Fedde Durk Kingma, Romke Bos (82. Mao Sheng Xiao), Paul Westra (67. Auke Schievink), CP Pander, Harmen Vlietstra

SC Veenwouden 1 - BCV 1

Meer informatie
SC Veenwouden 1
BBBD07S
1 - 2
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: A Machiela || W (Wiebe) Hietkamp || A (A) Zuidema || R. (Robert) Jager ||
Accommodatie
Sportpark de Kemphaan
Ljurkstrjitte 2
9269NB FEANWALDEN
0511-474072
Route
52%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
46%
Winst
thuis
40%
Winst
uit