BCV 1 - S.C. Stiens 1 | 2 - 0 BCV 2 - 't Fean'58 2 | 1 - 0
Uitslagen:

BCV - SC Stiens 3-1

BCV - SC Stiens 3-1

28-04-2018 BCV - SC Stiens  3-1 (0-1)
16. Gerrit Winkel 0-1 (pen.) (rust) 62. Roeland Rusticus 1-1, 70. CP Pander 2-1, 89. Paul Westra 3-1
 
 
Vandaag op de 28e april, een dag na Koningsdag, staat er wat te gebeuren op het koningsland. Alweer de vijfde editie van de Fryske Dei, die in het teken staat van vele festiviteiten, georganiseerd door de sponsorclub van BCV. Onder het genot van een hap en drankje vertelt trainer Jasper Bouma boeiend hoe hij vanavond zijn elftal laat spelen. Met veel passie legt hij uit, dat hij de speelwijze gaat wijzigen, omdat er enkele mutaties zijn. Op het veld moet het tenslotte gebeuren.


 
Vanavond speelt BCV tegen de SC uit Stiens. De Burgumers tellen zes punten uit even veel wedstrijden meer. BCV probeert vanavond meteen druk te zetten en zoveel mogelijk via de zijkanten eruit tekomen. Uit de voorzetten moeten er kansen komen en natuurlijk de doelpunten.In de derde minuut loopt Harmen Vlietstra, na een goeie actie op de doelman van Stiens af. Hij schiet de bal voorbij de doelman, maar raakt de buitenkant van de paal. Er volgen enkele hoekschoppen voor BCV, die de mannen van Stiens ver van eigen doel houden. Na ongeveer een kwartier spelen komen de gasten er uit. Uit het niets wordt er een strafschop gegeven, zonder protesten van de BCV'ers is deze terecht door scheidsrechter Groenewegen toegekend. De strafschop wordt feilloos in geschoten door Gerrit Winkel.De spelers van Jasper Bouma zijn even de weg kwijt. In de 20e minuut kopt Roeland Rusticus van BCV uit een hoekschop van Romke Bos net naast. In de 32e minuut redt Arjen Tolman uitstekend op een kans van de Stiensers. In de resterende tien minuten van de eerste helft herpakt BCV zich en krijgen ze wat mogelijkheden. Paul Westra is het dichtst bij een doelpunt, maar ziet zijn inzet gekeerd.
 


In de pauze een analyse van good-old Uilke Damstra, voormalig hoofdtrainer van BCV, over de eerste helft. Het kwartiertje gaat snel voorbij als deze man aan het woord komt. Hij blikt alvast vooruit op de tweede helft.

 

Eerst krijgt Stiens een grote kans om op 0-2 tekomen, dit laten ze na. BCV daarentegen ruikt steeds meer mogelijkheden om het verzet te breken. In de 53e minuut kopt Roeland Rusticus over het doel, uit een hoekschop van Harmen Vlietstra. Tien minuten na deze hoekschop mag Romke Bos de bal inbrengen. Een perfecte bal die schitterend in het vijandelijke doel wordt gekopt door Roeland Rusticus.In de 70e minuut verstuurt Cor de Jong met een splijtende pass, een crossbal van achter naar Cor Pieter Pander, hij lobt de bal in één keer over de doelman van Stiens. Vanaf nu is BCV niet meer te stoppen en brengt twee verse wissels binnen de lijnen. Roel van der Meulen en Roy van Houten komen voor Mao en Hendrik Elzinga.In de 81e minuut schiet Roy van Houten een voorzet van Harmen Vlietstra hoog over. In de laatste minuut is Paul Westra attent, op een voorafgaande combinatie schiet de spits de verdiende 3-1 binnen.


Lees ook het verslag van SC Stiens


Aanstaande zaterdag (5 mei) staat er voor BCV alweer een thuiswedstrijd op het programma. En wederom niet zomaar een duel, maar de inhaalwedstrijd tegen lijstaanvoerder Leeuwarder Zwaluwen. In het Paasweekend wist BCV reeds met maar liefst 0-3 te winnen bij de Zwaluwen. Zullen onze jongens dit kunststukje weten te herhalen? En weet nummer 2 Broekster Boys in dat geval hier van te profiteren? Of slagen de Leeuwarders er in om hun koppositie te handhaven? Het duel is nog voor de eerste periode. We zien u allen komende zaterdag op sportcomplex Het Koningsland, aanvang wedstrijd is 14.30 uur!


 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga (72. Roy van Houten), Roeland Rusticus, Mao Sheng Xiao (72. Roel van der Meulen), Harmen Vlietstra, Ronald van der Heijden, Paul Westra, CP Pander (87. Robert van der Laan), Romke Bos
 

BCV 1 - S.C. Stiens 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
3 - 1
Uitslag
S.C. Stiens 1
NKQQ39Q
Officials: Afgeschermd || G. (Gerlof) vanTuinen || J.J. (Jan) vanArkel || R. (Richard) Groenewegen ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
46%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
48%
Winst
thuis
40%
Winst
uit