BCV 1 - Wykels Hallum 1 | 2 - 1 BCV 2 - Heerenveense Boys 2 | 2 - 1
Uitslagen:

BCV doet zich zelf tekort

BCV doet zich zelf tekort

07-04-2018 BCV - SC Joure 1-1 (1-0)
5. Paul Westra 1-0 (rust) 62. Jelte ter Heide 1-1


Vanmiddag dan de wedstrijd tegen de nummer drie op de ranglijst, SC Joure, die in een goede reeks maar één keer gelijk heeft gespeeld, tegen CVVO. BCV is daar-en-tegen wisselvalliger geweest. Vorige week een klinkende overwinning tegen de koploper Zwaluwen, die met goed veldspel er niet aan kwamen.  Gaan de Burgumers vandaag de aansluiting pakken?
 
In de beginfase is BCV met goed aanvalspel de baas op het veld. De gasten uit Joure krijgen niet grip op de snelle voorwaartsen van BCV. Ook het middenveld, met Romke Bos en Roel van der Meulen, tikt er rustig op los. Alleen de bal moet nog tussen de palen. Het lukt in de vijfde minuut. Een prachtige pass van Romke Bos op Harmen Vlietstra, die aan de linkerkant sterk doorkomt, zijn voorzet op spits Paul Westra wordt mooi binnen getikt, 1-0.

In de twaalfde minuut krijgt Harmen Vlietstra een kans. De bal wordt tot hoekschop verwerkt. Het duurt tot in de 18e minuut dat de debuterende doelman Hessel Huisman wordt getest. De bal is niet heel moeilijk, maar je moet er toch maar even staan als A-junior.
BCV mag heel wat hoekschoppen nemen, maar er staat steeds een verdediger in de weg. Langzaam maar zeker moet BCV aan energie toegeven. Joure komt er ook een paar keer doorheen, alleen Martijn Dijk heeft het vizier niet op scherp staan. Hendrik Elzinga gaat in de laatste minuut van de eerste helft mee naar voren. De hoekschop van Fedde Durk Kingma komt precies voor de voeten van de stopper van BCV . Hij schiet de bal over het vijandelijke doel. De ruststand 1-0.
 
In de tweede helft is Joure dicht bij een doelpunt. De voorzet van de linkerspits Sebastiaan Kooistra wordt onschadelijk gemaakt, doordat doelman Hessel Huisman de bal pakt. BCV komt in de 53e minuut via de linkerkant door. Roeland Rusticus levert een perfecte voorzet af op de inkomende Paul Westra, hij schiet de bal met een volley op doelman Andre Zeldenthuis. Een minuut later een hele grote kans. Harmen Vlietstra krijgt de bal zomaar in de voeten geschoven van Martijn Dijk. De in een 1-op-1 situatie komende Vlietstra faalt en schiet naast. Geheel onverwacht en tegen de verhouding in is Jelte ter Heide de man van Joure. De voorzet van nummer 11 Kooistra wordt simpel binnen getikt (1-1).

BCV laat zich niet van de wijs brengen en blijft toch voetballend overeind. Er volgt een schitterende aanval die via een driehoek Roel, Fedde Durk en Paul als afronder gaat. De doelman van Joure Zeldenthuis laat niet met zijn achternaam sollen, hij is vanmiddag wel degelijk een spelbreker voor BCV. In de 78e minuut gaat BCV wisselen. Roel en Fedde Durk verlaten het nieuwe kunstgras en CP Pander en Auke Schievink komen binnen de lijnen. De beide invallers doen dit verdienstelijk. Het is Erwin van der Meulen die de zestien van Joure binnen wandelt, alleen de scheidsrechter staat er bovenop en wuift de overtreding dubieus weg. Bij een uitval van Joure wordt er een overtreding op Cor de Jong begaan, de man in het zwart geeft voordeel aan Joure wat voor Erwin van der Meulen een gele kaart betekent. De storende middenvelder moet aan de noodrem trekken om een doorbraak te voorkomen. De ingevallen CP kopt de bal over het vijandelijke doel en in de allerlaatste minuut is Hendrik Elzinga dichtbij de winnende, ook hij kopt niet raak. De eindstand is 1-1.

Volgende week (14 april a.s.) staat voor BCV weer een derby op het programma. We mogen 'de Centrale As' dan weer oversteken, deze keer om een bezoek te brengen aan SC Veenwouden. U bent wederom van harte welkom!Opstelling BCV:
Hessel Huisman, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Erwin van der Meulen, Fedde Durk Kingma (78. Auke Schievink), Roel van der Meulen (78. CP Pander), Paul Westra, Romke Bos, Harmen Vlietstra

 

BCV 1 - SC Joure 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
1 - 1
Uitslag
SC Joure 1
BBBD40D
Officials: W (Wiebe) Hietkamp || Afgeschermd || D. (Daan) van Gulik || J.J. (Jan) van Arkel ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
46%
Winst
thuis
34%
Winst
Uit
42%
Winst
thuis
34%
Winst
uit