BCV 1 - Wykels Hallum 1 | 2 - 1 BCV 2 - Heerenveense Boys 2 | 2 - 1
Uitslagen:

Bekeravontuur BCV voorbij

Bekeravontuur BCV voorbij

06-03-2018 Staphorst - BCV 8-1 (3-1) , 1/8-finale districtsbeker
3. Martijn Brakke 1-0, 11. Paul Westra 1-1, 31. Mike Reuvers 2-1, 35. Lars Heuvelman 3-1 (rust) 53. William de Boer 4-1, 54. Rob Mijnheer 5-1, 67 William de Boer 6-1, 69. Martijn Brakke 7-1, 77. William de Boer 8-1Op dinsdagavond 6 maart j.l. stond voor BCV de bekerwedstrijd tegen Staphorst op het programma. Dit betrof een duel van de 1/8-finale, of te wel na deze ronde blijven de beste acht teams van district Noord over in het bekertoernooi. En aangezien de laatste vier teams het seizoen daarna mogen deelnemen aan 'het grote bekertoernooi' (landelijke KNVB-beker), wordt het steeds serieuzer en spannender. Ten opzichte van het vorige seizoen was BCV al twee rondes verder gekomen in het toernooi, in die zin is er dus vooruitgang. Na de poulefase trof BCV achtereenvolgens in de knock-out fase sv Marrum (2-0), Nijland (2-0), SC Berlikum (2-1) en Balk (1-0). Op de laatste na (Balk) tegenstanders uit een lagere klasse, en bovendien thuiswedstrijden maar nu dus een uitwedstrijd bij hoofdklasser Staphorst. En niet zomaar een hoofdklasser; Staphorst is de regerend bekerwinnaar en de ploeg van trainer Jan Vlap staat momenteel op de vijfde plaats.

De thuisclub begon met serieuze bedoelingen aan de wedstrijd. Reeds na drie minuten kwam Staphorst op voorsprong. Toch liet het BCV niet veel later weer langszij komen, toen Paul Westra uit een hoekschop van Fedde Durk Kingma de gelijkmaker kon binnenkoppen (1-1). Vervolgens kon BCV tot het half uur spelen Staphorst goed tegenstand bieden. Binnen vijf minuten scoorde Staphorst twee keer, zodat een 3-1 ruststand op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam het verschil van twee klassen op het veld tot uitdrukking. Staphorst slaagde er wederom in om in een kort tijdsbestek enkele doelpunten te scoren, zodat de stand tot een kwartier voor tijd was opgelopen naar 8-1. En daarmee kreeg deze wedstrijd dan toch de ruime eindstand, waar in de eerste minuten reeds voor werd gevreesd, maar waar het thuispubliek dus tot na de rust op moest wachten.

Voor BCV is het bekeravontuur ten einde gekomen. We kunnen nu onze aandacht volledig gaan richten op de competitie.

Foto's van deze wedstrijd staan in het foto-album.Opstelling BCV:
Arjen Tolsma, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus (67. Bauke Prins), Ronald van der Heijden, Auke Schievink, Erwin Plantinga, Paul Westra (82. CP Pander), Fedde Durk Kingma, Raoul Dijkstra (67. Harmen Vlietstra)
 

Staphorst - BCV 1

Meer informatie
Staphorst
BBBC567
8 - 1
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: G. (Gerlof) Gils || Afgeschermd || K.G. (Kylian) Jousma || Y.Q. (Yaron Quincy) Heeren ||
Accommodatie
Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT STAPHORST
0522-461961
Route
56%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
46%
Winst
thuis
40%
Winst
uit