BCV 1 - Wykels Hallum 1 | 2 - 1 BCV 2 - Heerenveense Boys 2 | 2 - 1
Uitslagen:

BCV - Broekster Boys 1-2

BCV - Broekster Boys 1-2

10-03-2018 BCV - Broekster Boys  1-2 (0-0)
(rust) 60. Riemer Doornbos 0-1, 78. Juryan Dantuma 0-2, 89. Ronald van der Heijden 1-2
 
 
Vanmiddag kan er weer eens gevoetbald worden op sportcomplex Het Koningsland. Sinds een aantal weken valt koning winter met een Siberische koude wind binnen. De derby van de Wâlden is er een waarvoor de voetballers alles uit de kast gaan halen. Bij de laatste ontmoetingen zijn de verschillen klein en is de spanning groot. Op deze mooie lentedag zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal.


 
De teams gaan beiden vol op de aanval spelen, wat voor het talrijke publiek een levend schouwspel oplevert. In de tweede minuut stuurt Cor de Jong van BCV,Fedde Durk Kingma de diepte in, zijn schot gaat maar net voorlangs. De Burgumer verdediging komt kort erna in de problemen. Het storen van Broekster Boys-spits Rienk de Haas zorgt voor lichtelijk paniek. Hij wist de bal niet achter BCV doelman Arjen Tolman te schieten. Een veel belovend begin waar de kijker blij van wordt.


 
In de achtste minuut krijgt BCV een vrije trap op de middenlijn te nemen, de bal wordt helemaal terug gespeeld. In de daarop volgende aanval lijden de Burgumers balverlies. Rienk de Haas “Broekster B spits'' pikt de bal op en ziet zijn pegel op de lat uit een spatten. In de vijftiende minuut neemt Piet Wessel Dijkstra van ‘de Broek’ een vrije trap, de bal draait gevaarlijk de zestien binnen. Doelman Arjen Tolman grabbelt naar de bal, in plaats de bal weg te stompen. In de tegenstoot sticht Harmen Vlietstra van BCV gevaar, deze kans gaat er ook niet in. BCV komt opnieuw voor het vijandelijke doel, via Roeland Rusticus en Raoul Dijkstra wordt Auke Schievink in stelling gebracht. Zijn vizier staat niet op scherp en hij raakt het leren monster half. Aan de andere kant krabbelt Arjen Tolman een schot van Hendrik Bouma uit het doel.


 
In de 34ste minuut had Hendrik Bouma de beste kans voor de Boys. Hij stoomde vanaf de middenlijn op en komt oog-in-oog met Arjen Tolman, Bouma omspeelde de Burgumer goalie maar raakte te veel uit de richting om af te ronden. In deze fase is BCV niet ongelukkig dat de stand nog 0-0 is. Op slag voor rust schiet Piet Wessel Dijkstra de bal voor op de inkomende Juryan Dantuma, de inzet wordt met een katachtige reflex door Tolman uit zijn doel geranseld. De eerste helft eindigt met 0-0.


 
De tweede helft begint aantrekkelijk. Een vrije trap van Rienk de Haas, op rand zestien, wordt net niet een doelpunt. De bal wordt door een BCV-verdediger van de lijn gehaald. Aan de andere kant kopt Cor de Jong een mooi genomen hoekschop van Fedde Durk Kingma over. In de tegen aanval is Juryan Dantuma heel dicht bij de 0-1, ook zijn inzet gaat net naast.


 
In de 60ste minuut wordt de score geopend. Een mooie actie van Juryan Dantuma, die de bal zuiver klaar legt voor de inkomende Riemer Doornbos. De aanvoerder van de Broek knalde met vuur en schiet de bal stijf in de bovenhoek. Menig toeschouwer hoor je denken, ‘wat zal er gebeuren?’. Trainer Jasper Bouma van BCV brengt een verse kracht. Met het inbrengen van Roel van der Meulen probeert hij de voorwaartsen van nieuwe impulsen te voorzien. Zelf krijgt Roel een kans om gelijk te maken, maar ook de Broek beschikt over een uitstekende doelman. Jacco Veldstra redde bekwaam en laat BCV niet terug in de wedstrijd komen.


 
Fedde Durk Kingma van BCV schiet een afstandschot net naast en de daarop volgende aanval houdt de ingevallen Cor P. Pander het overzicht, hij speelt de bal breed op Kingma. Zijn inzet is een prooi voor doelman Veldstra. In de 77e minuut gooit Broekster Boys de wedstrijd in het slot, na een mooie pass van Piet Wessel Dijkstra op Juryan Dantuma. De spits omspeelt BCV-verdediger Roeland Rusticus en schiet de bal onder het lichaam van Tolman door, 0-2.


 
Er komen nog een paar kansjes om de aansluiting te forceren. Het tegendoelpunt van Ronald van der Heijden komt uit een scrimage te laat. De Burgumer goalie Tolman gaat in de slot seconden mee naar voren, maar de scheidsrechter  Brinkman blaast voor de laatste keer de erwt door zijn fluit. Met de verdiende overwinning houdt Broekster Boys koploper Leeuwarder Zwaluwen in vizier.


 
 
Aanstaande zaterdag (17 maart) staat voor BCV de derby in en tegen Hardegarijp op het programma. U bent allen van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, aftrap 14.30 uur. Met de steun van het Burgumer publiek hopen we de drie punten mee terug te nemen in de fietstas.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga (82. Romke Bos), Ronald van der Heijden, Raoul Dijkstra, Erwin van der Meulen (54. Roel van der Meulen), Fedde Durk Kingma, Auke Schievink (68. CP Pander), Harmen Vlietstra, Roeland Rusticus

BCV 1 - Broekster Boys 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
1 - 2
Uitslag
Broekster Boys 1
BBBH45S
Officials: W (Wiebe) Hietkamp || R. (Robin) Brinkman || J. (Jan-Durk) Kuperus || J.J. (Jan) van Arkel ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
46%
Winst
thuis
45%
Winst
Uit
51%
Winst
thuis
45%
Winst
uit