BCV 3 - SC Kootstertille 2 | 1 - 4 BCV 35+1 - Broekster Boys 35+1 | 1 - 2 SC Veenwouden 35+1 - BCV 35+1 | 3 - 0 BCV 35+1 - Bergum 35+1 | 0 - 1 BCV 35+2 - VIOD 35+1 | 4 - 4 BCV 35+2 - Be Quick D 35+2 | 0 - 2 Friese Boys 35+1 - BCV 35+2 | 1 - 5 Bergum 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 4 Drogeham 45+1 - BCV 45+1 | 2 - 4 BCV 45+1 - Ropta Boys 45+1 | 0 - 4 SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 0 - 1 The Knickerbockers 2 - BCV 2 | 3 - 0 BCV 4 - SC Veenwouden 4 | 2 - 2
Uitslagen:

CVVO - BCV 3-1

CVVO - BCV 3-1

17-02-2018 CVVO – BCV  3-1 (0-0)
(rust) 50. Redmer Bruinsma, 51. Aart Speerstra 2-0, 62. Denny Portijk 3-0, 80. Auke Schievink 3-1
 
 
‘Min waar op de Lemmer’, wordt er wel eens gezegd. Vandaag is de uitwedstrijd van BCV tegen CVVO omgedraaid. Op het koningsland schijnt de zon. Op voorhand is dit een wedstrijd die er omgaat, blijven de clubs bij en meedoen in de top van deze klasse? De Lemsters willen graag weer eens een overwinning. Na een goeie seizoensstart komt de klad erin, een wedstrijd of vier gaan verloren. BCV daar en tegen heeft nog geen thuiswedstrijd verloren. Je voelt hem al aankomen. Een thuiswedstrijd, die eigenlijk een uitwedstrijd is...
 


In de eerste helft is er weinig krachtverschil in de wedstrijd, die een kwartier later begint vanwege de planning. In minuut 11 komt de hoekschop van Harmen Vlietstra van BCV voor de voeten van Paul Westra. De BCV-spits schiet de bal met een stuit over het vijandelijke doel. In de vijftiende minuut komen Paul Westra en Raoul Dijkstra gevaarlijk in ‘de zestien’ van CVVO. In de omschakeling laten de Lemsters zien dat ze ook fel in de duels zijn en heel snel in de zestien van BCV-doelman Jorrit van der Meulen zijn. De scheidsrechter Noppers blaast stevig op zijn fluit en keurt het doelpunt af, buitenspel is waargenomen door de assistent-scheidsrechter.
 


Er komt een fase in de wedstrijd dat er stevige duels worden uitgevochten, de man in het zwart houdt de kaarten op zak. Nadat Thomas Miedema van CVVO in een duel door het oog van de naald gaat, is het in de 20e minuut opnieuw een Lemster, die een overtreding begaat. Roy van Houten is op volle snelheid en gaat over het been van Patrick Lip van CVVO. Van Houten komt lelijk te vallen en verlaat vroegtijdig de wedstrijd. De linksbackpositie wordt ingenomen door Erwin van der Meulen, en Fedde Durk Kingma komt in het veld en gaat op het middenveld spelen.
 


In de volgende fase van de wedstrijd zien Aart Speerstra en Denny Portijk van CVVO tot twee keer toe een schot op doel gered door Jorrit van der Meulen. Aan de andere kant is het Paul Westra die de bal naar Harmen Vlietstra speelt. Zijn vizier staat niet op scherp, zodat de bal over gaat. In een snelle tegenaanval schiet Edzo Kloosterboer van CVVO over het doel van BCV. In de 32e minuut een mooie steekbal van Paul Westra op Harmen Vlietstra. De Lemster back is razendsnel en weet de pass af te snijden. Uit de hoekschop die volgt is het weer de dekselse Vlietstra, hij schiet de bal op de lat. Net voor de pauze wordt toch de eerste kaart gegeven.In de tweede helft is BCV het eerst gevaarlijk. Erwin van der Meulen schiet de bal voor, maar de inzet gaat naast. Uit de hoekschop van Harmen Vlietstra schiet Cor de Jong net over. In de 50e minuut schiet Redmer Bruinsma van CVVO vanaf dik 25 meter achter de verraste Jorrit van der Meulen de 1-0 binnen. De genadeklap voor BCV komt nog geen minuut er na. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt bij de tweede paal ingekopt door Aart Speerstra van CVVO.
 


In de 61e minuut krijgt Thomas Miedema van CVVO de terechte gele kaart, nadat hij in de eerste helft Harmen Vlietstra ook al tegen de grond werkte. De doelman van Lemmer laat in de 73e minuut de bal even glippen. Twee BCV’ers lukt het de bal niet in het doel te schieten. De Lemsters krijgen meer ruimte en maken dankbaar gebruik. De 3-0 is mooi uitgespeeld en gooit de wedstrijd in het slot, doelpunt van Denny Portijk.
 


De spreekwoordelijke eer is voor Mao Sheng Xiao, de stofzuiger van BCV beschikt ook over een subliem mooie pass. De afronding is van Auke Schievink (3-1). In de 84e minuut nog een kans voor CVVO, in de tegen aanval schiet Fedde Durk Kingma de bal zonder precisie in de voeten van de tegenstander, zodat de teller van Paul Westra op nul blijft. Harmen Vlietstra is in de resterende minuten nog het dichtst bij een doelpunt, hij schiet over.

 
 
Aanstaande dinsdagavond, 20 februari, staat voor BCV in Balk een bekerwedstrijd (4e knockout ronde) op het programma. Aanvangstijdstip van dit duel is 20.00 uur.
 
Volgende week zaterdag (24 februari a.s.) speelt BCV op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen. Hopelijk lukt het onze jongens om de drie punten in Burgum te houden. U bent wederom van harte welkom!
 
 
 
Opstelling BCV:
Jorrit van der Meulen, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roy van Houten (22. Fedde Durk Kingma), Mao Sheng Xiao, Raoul Dijkstra (73. Auke Schievink), Ronald van der Heijden, Paul Westra, Erwin van der Meulen (73. Bauke Prins), Harmen Vlietstra
 

CVVO 1 - BCV 1

Meer informatie
CVVO 1
BBBB92A
3 - 1
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: W (Wiebe) Hietkamp || C. (Cor) Koehoorn || H. (Hans) Noppers || B.G.M. (Ben) Keetman ||
Accommodatie
Sportpark De Rien
Straatweg 52
8531PZ LEMMER
0514-560930
Route
51%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
40%
Winst
uit