BCV 1 - CVVO 1 | 4 - 0 BCV 2 - Marum 2 | 0 - 1 ONT 3 - BCV 3 | 7 - 2 VCR 3 - BCV 4 | 2 - 4
Uitslagen:

BCV - VVI 2-1

BCV - VVI 2-1

10-02-2018 BCV - VVI  2-1 (0-0)
(rust) 70. Harmen Vlietstra 1-0, 75. Paul Westra 2-0, 85. Daniel Kleiterp 2-1


Na een rommelige winterstop, met af en toe een wedstrijd en een gebroken trainingsritme door de plotseling ingevallen vorst, mocht BCV vandaag aantreden tegen een team uit het rechter rijtje. Dit was overigens geen reden om de Idskenhûzers te onderschatten, want bij verlies stonden de oranjehemden op slechts één punt en het was aan trainer Jasper Bouma om zijn mannen scherp aan de aftrap te krijgen.

 
 
Ondanks de ingevallen dooi bleef het lang spannend of de wedstrijd wel door kon gaan, want de vorst moest eerst wel uit de grond zijn. Uiteindelijk gaf de leidsman van vanmiddag, de heer Jansen, het verlossende woord; er kon gespeeld worden. Het criterium daarbij is vooral de veiligheid van de spelers en in die zin was deze beslissing alleszins redelijk. Dat het veld ook goed bespeelbaar was, was vers twee want het lederen monster leek vanmiddag een eigen wil te hebben en stuiterde op het hobbelige veld alle kanten op, waardoor van goed voetbal geen sprake kon zijn. De kansen, die aan beide kanten ontstonden kwamen veelal voort uit toevalligheden, omdat een speler zich in de opbouw in de bal verslikte of de bal niet goed kon controleren, waardoor er in de overname plotseling een kans voor de tegenstander ontstond.

 
 
Het was VVI, dat toch iets beter uit de startblokken kwam dan BCV, dat wel probeerde te voetballen, maar mede door het slecht bespeelbare veld, ondanks een licht overwicht, niet tot aanvaardbaar spel kwam. VVI kon een paar keer goed overnemen en werd enkele malen gevaarlijk via met name de rechtervleugel, waar BCV het lastig had met de snelle opportunistische voorwaartsen van VVI. In de 12e minuut was daar echter het eerste gevaar van BCV. Harmen Vlietstra kwam goed door op links en speelde centrumspits Paul Westra aan in de dekking. Deze draaide zich knap vrij en wist tot een schot te komen, maar werd daarbij knap verdedigd, waardoor het niet verder kwam dan een hoekschop, die niks opleverde.
 

 
Kort hierna verspeelde Hendrik Elzinga de bal tijdens de opbouw en de oranjehemden waren weg en konden ongehinderd richting BCV-goalie Arjen Tolman, die gelukkig zoveel overtuigingskracht had, dat hij de bal ‘op de paal keek’. BCV zou gewaarschuwd moeten zijn, maar een kwartier later herhaalde de situatie zich. Dit keer verspeelde Jacob Frimpong de bal in het rechter verdedigingsvak en weer ontstond er een levensgevaarlijke kans voor VVI, waar men gelukkig niet goed mee om wist te gaan en tot aller opluchting verdween de bal via de hak van Roeland Rusticus over de zijlijn. Helaas raakte keeper Tolman hierbij geblesseerd en moest hij het veld verlaten met een op het oog vrij ernstige buikspierblessure. Zijn vervanger Jorrit van der Meulen mocht proberen het doel in het laatste uur schoon te houden.

 
 
VVI werd nog een paar keer gevaarlijk met corners, maar het echte gevaar kwam voor de rust van BCV, met een paar prima kansen op rij. Eerst kon Harmen Vlietstra profiteren van een foutje aan VVI zijde. Hij onderschepte de bal en kon zo door naar de keeper, maar deze prima keepende Gerrit Jan Breeuwsma bleef de situatie meester en wist de bal te keren en zijn ploeg in de race te houden. De bal kwam terug bij Cor Pieter Pander, die de bal breed legde op de inkomende Raoul Dijkstra, doch zijn schot verdween naast het doel. Eén minuut later was het bijna alsnog raak toen Paul Westra profiteerde van balverlies van VVI maar de bal net voorlangs kegelde. Het laatste wapenfeit was wederom van Westra, die na een goede actie van Vlietstra de bal in de rechter beneden hoek probeerde te drukken, maar keeper Breeuwsma was wederom paraat en wist de bal nog net tot hoekschop te verwerken.

 
 
We gingen dus rusten met de brilstand en de trainers konden hun teams even bijpraten. Wat er tijdens de rust besproken is, weten we uiteraard niet, maar feit is wel dat er vanaf  begin tweede helft twee man warm liepen bij BCV. Het kan zijn dat er een paar niet fit waren, of het was een signaal richting de groep. Het eerste kwartier na rust kabbelde de wedstrijd voort zonder noemenswaardige gebeurtenissen, waarna de eerste wissel een feit was. Roel van der Meulen vervangt Mao Sheng Xiao en dit deed de wedstrijd kantelen. Daar waar Mao vooral de controleur is, is Roel de man die een opening kan forceren, en zijn eerste actie leverde bijna meteen een kans op en kort hierop nog een mogelijkheid voor Vlietstra.


 
Er kwam meer voetbal in de ploeg en de volgende kans was weer voor Van der Meulen, die met de bal aan de voet oprukte, ver mocht komen en dan helaas net naast schoot.  In de 70e minuut verving Erwin van der Meulen de moegestreden Cor Pieter Pander en ook hij bracht meer elan in de ploeg en wist binnen tien minuten Harmen Vlietstra in stelling te brengen, die dit keer voor VVI-doelman Gerrit Jan Breeuwsma kalm bleef en het buitenkansje beheerst afrondde door de bal voorbij zijn studiegenoot te schieten; 1-0 en BCV rook de overwinning, die men zo snel mogelijk veilig wilde stellen.
 

 
Twee minuten later de mooiste combinatie van de wedstrijd. Raoul Dijkstra speelde Vlietstra aan, die vervolgens Van der Meulen wist te bereiken, die uithaalde doch helaas verdween de bal over het doel. Twee minuten later gaf good-old Cor de Jong een sublieme steekpas op Raoul Dijkstra, die naar binnen sneed en de bal vanaf rechts op een presenteerblaadje voor  Westra neerlegde. Deze wist met dit buitenkansje wel raad en drukte de bal beheerst tegen de touwen. Waarmee het aanwezige publiek getuige was van het honderdste (!) competitiedoelpunt van Paul Westra.


 
2-0 en wedstrijd gespeeld denk je dan. Helaas zakte de concentratie bij BCV vervolgens een beetje weg en VVI-speler Daniel Kleiterp wist balverlies van BCV af te straffen door droog raak te knallen in de korte hoek. Zou het dan toch nog spannend worden? Kort hierop liet diezelfde Kleiterp zich van een zeer sportieve kant zien, want tijdens een mogelijk kansrijke aanval van VVI zag hij een BCV speler geblesseerd op de grond liggen en speelde hij de bal over de zijlijn om verzorging toe te laten, waarvoor hulde. Dit zie je niet wekelijks meer gebeuren. Het bleef nog even spannend en ondanks een laatste kans voor BCV, waarbij Westra nog een keer in stelling werd gebracht door Dijkstra, bleef het 2-1 en kon BCV drie punten bijschrijven.
 

 
Het gat naar de top-3 wordt langzaam maar zeker overbrugbaar, zeker gelet op de inhaalwedstrijden, die BCV nog tegoed heeft. Ook voor de tweede periode deed de ploeg van trainer Jasper Bouma goede zaken. Volgende week een echte kraker tegen de voormalige koploper CVVO, die hun ‘thuiswedstrijd’ in Burgum mogen spelen (in verband met de brand van sporthal De Westermar, en het daardoor beschadigde kunstveld, zijn de duels ‘omgedraaid’) en waarin BCV nog iets goed te maken heeft.
 Opstelling BCV:
Arjen Tolman (35. Jorrit van der Meulen), Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Mao Sheng Xiao (56. Roel van der Meulen), Raoul Dijkstra, Ronald van der Heijden, Paul Westra, Cor-Pieter Pander (69. Erwin van der Meulen), Harmen Vlietstra
 

BCV 1 - VVI 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
2 - 1
Uitslag
VVI 1
BBBD65E
Officials: Afgeschermd || J (Jan) Noppert || Afgeschermd || J.J. (Jan) van Arkel ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
46%
Winst
thuis
45%
Winst
Uit
50%
Winst
thuis
45%
Winst
uit