Er zijn de laatste 30 dagen geen uitslagen
Uitslagen:

Marum - BCV 1-4

Marum - BCV 1-4

15-12-2018 sv Marum – BCV  1-4 (1-4)
6. Remco Bouius 0-1, 24. Remco Bouius 0-2, 35. Ralph Oosterhof 1-2, 43. Yorn Sikkenk 1-3 (pen.), 45. e.d. 1-4 (rust)
 
 
Op deze koude zaterdagmiddag halverwege de maand december werd de twaalfde speelronde afgewerkt. Dit betrof de laatste volledige ronde voor de winterstop, waarna we alleen SC Stiens in deze voetbaljaargang nog niet hebben getroffen. Na bijna een halve competitie zouden we al met al een aardig beeld moeten hebben van de krachtsverhoudingen in de 2e klasse I. Ook dit seizoen is het reuze spannend in deze klasse, met name in het bovenste deel van de ranglijst. Daar was de situatie tot zover als volgt:
 
1. BCV  11-28
2. Marum  11-25
3. Blauw Wit’34  11-23
4. VVI  11-22
5. SC Joure  11-21
6. Leeuwarder Zwaluwen  10-19
 
De ontmoeting in Marum tussen de gelijknamige sv en BCV was er dus een tussen de nummers één en twee van de ranglijst. De Burgumers hadden drie punten meer dan het tot zover verrassend presterende Marum. De ploeg van Marum-trainer Jan Mulder had echter aanmerkelijk meer tegentreffers geincasseerd dan het team van BCV-trainer Jasper Bouma, dat de laatste weken op solide wijze wist te winnen van de concurrenten Blauw Wit’34, Leeuwarder Zwaluwen en SC Joure. Tussendoor werd ook de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Balk gewonnen. Het zat de Burgumers niet bepaald tegen de laatste tijd, hetgeen door de rood-witten deels ook zelf wordt afgedwongen. Enkele individuele spelers slagen er in om een stempel op (delen van) de wedstrijden te drukken, aangevuld met de kracht van het collectiviteit, wat voor BCV de huidige klassering als gevolg heeft.
 


In Marum volgde deze middag dus (weer) een serieuze krachtsmeting voor BCV. Bij BCV begon Jacob Frimpong na blessureleed weer op de reservebank. Daar stond tegenover dat verdediger Hendrik Elzinga wegens een liesblessure verhinderd was. Ook Bauke Prins, Roy van Houten, Fedde Durk Kingma en Paul Westra waren niet beschikbaar. Ondanks de kou werd het duel voor een grote publieke belangstelling gespeeld. Vanuit het Burgumer kamp was de belangstelling om de uitwedstrijd bij te wonen groter dan normaal. Een mooie stimulans voor onze jongens, naast de fusievoorbereidingen komen de uitstekende prestaties van BCV ook veelvuldig ter sprake in Burgum en omstreken. En afgelopen week werd bekend gemaakt dat Henk Konings, nu nog bij eersteklasser Be Quick (D.), met ingang van het volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer in Burgum zal zijn.


 
BCV zou in Marum vroeg op voorsprong komen. Remco Bouius vuurde na ruim vijf minuten spelen vanaf rechts een pegel op de goal van Marum-keeper Johan Bouma, en de bal draaide in de verre hoek in het doel (0-1). Meteen daarna een charge van Erwin van der Meulen op zijn tegenstander, die hem een gele kaart opleverde. Het gaf aan dat het met de inzet aan beide kanten wel goed zat. Na ruim tien minuten spelen een kans voor Marum, maar de snelle Jasper Siepelinga schoot de bal over het doel van BCV-keeper Arjen Tolman. Halverwege de eerste helft verdubbelden de Burgumers hun voorsprong. Na goed storend werk van Johan van der Velde kwam de bal bij CP, de bal kwam voor bij Remco Bouius, die zijn tweede doelpunt van de middag kon scoren (0-2).
 


Na bijna een half uur spelen had BCV een nog ruimere voorsprong kunnen hebben. Het schot van Harmen Vlietstra ging naast, na een dieptepass van aanvoerder Roeland Rusticus  op Remco Bouius. Een paar minuten later een mooie actie van CP Pander, maar ook Robert van der Laan miste. Aan de andere kant was Ralph Oosterhof van Marum wel doeltreffend, toen hij uit een vrije trap koppend wist te scoren. Door de aansluitingstreffer werd de wedstrijd weer spannend. Nog voor de rust zou BCV de marge weer op twee doelpunten brengen. Harmen Vlietstra werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, en scheidsrechter Köhler gaf de penalty. Marum-keeper Bouma in de verkeerde hoek, en Yorn Sikkenk had doelpunt nummer negen van dit seizoen te pakken. Nog was de koek voor rust niet op. In de slotminuut een onoverzichtelijke situatie in de verdediging van Marum. Een uitkomende keeper die de bal miste, de speler van Marum kreeg de bal niet goed op zijn hoofd zodat de bal zodat uiteindelijk in de goal verdween (1-4).


 
Een ruime voorsprong voor koploper BCV. In de tweede helft zou de thuisclub proberen om deze stand wat dragelijker te maken, maar daar heeft Marum bijna geen kans voor gehad. BCV kreeg nog een paar kleine kansjes, ook zonder succes. Harmen Vlietstra, Robert van der Laan, en tien minuten voor tijd de ingevallen Jurrian Schievink; geen goal. Terwijl het langs de lijn kouder werd, hielden de spelers in het veld zich warm door met veel inzet elkaar te bestrijden. Dit zou dus niet meer resulteren in doelpunten, maar nog wel in een paar kaarten. In de laatste minuten was de scheidsrechter zelfs genoodzaakt de rode kaart te trekken voor een speler van Marum, maar ook dit zou op de uitslag geen invloed meer hebben. Eindstand 1-4 voor BCV.


 
En daarmee gaat BCV met zes punten voorsprong op de achtervolgers de winterstop in. Volgende week zaterdag staan er nog twee inhaalwedstrijden op het programma (vv Nijland – Hardegarijp en ’t Fean’58 – Leeuwarder Zwalwen). En daarna pakken we in januari de competitiedraad weer op, op 19 januari a.s. met de wedstrijd BCV – SC Stiens. Komende week zal worden geloot voor de volgende bekerronde, dan zal bekend worden wie de volgende tegenstander voor BCV wordt. Speeldatum eind februari 2019.
 
En uiteraard komende maandag (17 december a.s.) de Algemene Ledenvergadering bij BCV. Voor meer informatie hierover, zie de website van BCV, vv Bergum en/of BBC. Aanvang 20:00 uur, alle belanghebbenden zijn hierbij van harte welkom.
 
Tot slot iedereen alvast prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar toegewenst. En tot ziens op de Nieuwjaarsreceptie van BCV.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Erwin van der Meulen (75. Jacob Frimpong), Merijn Feenstra, Roeland Rusticus, CP Pander, Johan Lennaart van der Velde (83. Pieter Elzinga), Remco Bouius (75. Jurrian Schievink), Romke Bos, Robert van der Laan, Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra

Marum 1 - BCV 1

Meer informatie
Marum 1
BBBF41E
1 - 4
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: B.J. (Joop) Köhler || W (Wiebe) Hietkamp || HB (Henk) Schievink ||
Accommodatie
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH MARUM
0594-642163
Route
49%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
40%
Winst
uit