Er zijn de laatste 30 dagen geen uitslagen
Uitslagen:

BCV - VVI 6-0

BCV - VVI 6-0

03-11-2018 BCV – VVI  6-0 (6-0)
11. Harmen Vlietstra 1-0, 16. Remco Bouius 2-0, 17. Merijn Feenstra 3-0, 35. Merijn Feenstra 4-0, 36. Remco Bouius 5-0, 40. Yorn Sikkenk 6-0 (rust)
 
 
 
Klantenbinding in Burgum
 
BCV tegen het ‘andere Oranje’, hoe zouden de mannen van trainer Jasper Bouma het vandaag doen tegen de subtopper uit Idskenhúzen, samengesteld uit spelers van de drie dorpen St Nyk, Idskenhúzen en Langwar. De tegenstander van vandaag had een uitstekende competitiestart en liep vorige week tegen de Leeuwarder Zwaluwen tegen de eerste echte averij op met een 1-4 nederlaag. Vriend en vijand was het er over eens, dat dit kon gebeuren tegen een uitstekende ploeg. Zoals in het voorwoord geschreven, wordt het verschil echter niet altijd gemaakt door het onderlinge resultaat in de ‘toppers’, maar zijn de wedstrijden tegen de ‘minder goede’ vaak bepalend voor de eindstand op de ranglijst. Als men daar echter enige achterstand oploopt, dan zijn de wedstrijden tegen de ‘betere’ ploegen echter extra belangrijk en werkt een goed resultaat ook goed voor de ‘moraal’ om er maar eens een wielerterm tegenaan te gooien. Dat het met de moraal van BCV wel goed zat was vandaag na minder dan een half uur wel duidelijk, want BCV kwam prima uit de startblokken en hoewel VVI in eerste instantie prima mee kon komen en ook wel dreigend was, hielp men BCV binnen een kwartier in een zetel. Vervolgens wist BCV nog een aantal fouten af te dwingen bij VVI en na twee wonderschone treffers voor de thee was de eindstand bij de rust al bereikt.


 
Het eerste wapenfeit was van BCV toen Erwin van der Meulen, vandaag gestart ‘op 10’ omdat Yorn Sikkenk was doorgeschoven naar de spits, het na een prima aanval van afstand probeerde, maar het schot ging over. Twee minuten later was wel raak toen Harmen Vlietstra een te korte terugspeel van VVI oppikte en beheerst binnenschoot. 1-0 en een mooie opsteker voor BCV. Een paar minuten later mag Remco Bouius, vandaag startend op de rechterflank en daar duidelijk beter in zijn element, een vrije trap nemen. Hij snijdt de bal scherp aan en tot ieders verbijstering wordt de bal door niemand aangeraakt en verdwijnt het lederen monster bij de tweede paal in het doel. 2-0 en BCV op rozen.


 
De koek is echter nog niet op want twee minuten later VVI loopt achterin weer te knoeien, Romke Bos pikt de bal op en weet de bal bij Merijn Feenstra te krijgen, die de 3-0 op het scorebord zet. Het gaat lekker en de verdienstelijk spelende Van der Meulen probeert het na een prima actie nog eens van afstand. Hij probeert de bal met effect in de kruising te krullen maar het vizier staat nog iets te hoog.


 
In de 30e minuut is het eerste serieuze gevaar van de oranjehemden als Johannes Lindeboom het BCV strafschopgebied binnendringt en over de knie lijkt te gaan bij een BCV verdediger. Hij valt echter te mooi en de scheidsrechter beoordeelt het als een fopduik en trakteert Lindeboom op geel. BCV mag niet mopperen en gaat vrolijk verder. Feenstra heeft er zin in en na een uitworp van keeper Zandstra weet hij deze te onderscheppen en straft het foutje genadeloos af. 4-0. Waar gaat dit heen?


 
Het mooiste moet echter nog komen want één minuut later pikt Bouius de bal op, maakt de bal vrij en laat met een mooie uithaal van afstand Zandstra wederom kansloos als de bal in de kruising verdwijnt. Merijn Feenstra lijkt ook niet meer te stoppen, want weer een minuut later kan hij alleen afgestopt worden na een forse overtreding van achteren. Tegenstander geel, doch Feenstra, niet alleen technisch superieur, maar ook bikkelend als het nodig is, blijft onverstoorbaar en kroont zichzelf tot ‘man of the match’ door één minuut later alweer sportief revanche te halen. Na een prachtige technisch hoogstaande individuele actie waarbij hij twee tegenstanders het bos in stuurt en vervolgens Yorn Sikkenk aanspeelt, bezorgt deze laatste het thuispubliek reeds voor de rust het toetje. Met de rug naar het doel wipt hij de bal op en met een schitterende omhaal laat hij Zandstra nogmaals kansloos want de bal zeilt vlak onder de deklat binnen. Zo gaan we met een 6-0 (!) tussenstand aan de thee.


 
Na de rust is het afwachten hoe beide ploegen het vervolg weer oppakken. Voor VVI is het de eerste zorg de schade niet verder op te laten lopen en mogelijk nog een eregoaltje mee te pikken. BCV wil heel graag de ‘0’ achterin houden en proberen er nog één of twee bij te prikken, wat met het oog op de eerste periodetitel wel van belang kan zijn. Zo ontspint zich een eenzijdige tweede helft met een soeverein BCV, dat de wedstrijd controleert. Het echte vuur is uit de wedstrijd en hoewel BCV nog een paar prima kansen weet te creëren uit enkele vloeiende aanvallen is de eindpass niet goed of wordt er gefaald in de afwerking, mede dankzij prima keeperswerk van Zandstra, die zichzelf daarmee redelijk revancheert voor een zwakke eerste helft en goed redt op onder andere enkele prima pogingen van Bouius.


 
Zo wordt de ruststand inderdaad de eindstand en vindt BCV zichzelf terug op een gedeelde eerste plek op ranglijst samen met drie andere teams. Het blijft erg spannend bovenin en de ontknoping van de eerste periode volgt over twee weken (za. 17 november a.s.) als BCV mag aantreden in de uitwedstrijd tegen de no. 1 van dit moment: Blauw Wit’34. De competitieleider had deze ‘finale’ niet beter kunnen plannen, want de winnaar van deze wedstrijd heeft de beste papieren om de eerste periodetitel binnen te halen.


 
Voor het echter zover is, staat volgende week zaterdag (10 november) eerst de volgende bekerronde op het programma  waarin BCV het mag opnemen tegen het verrassend goed presterende ’t Fean’58, dat vandaag verdienstelijk gelijk speelde tegen koploper Marum. Dit wordt op voorhand een echte ‘kraker’ met twee voetallende teams die voor de winst gaan strijden. We wensen BCV alvast veel succes en nodigen onze trouwe supporters van harte uit om ‘onze jongens’ te steunen in deze teruggekeerde streekderby, die gespeeld wordt in Surhuisterveen.

(meer foto's van deze wedstrijd in het foto-album
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Roy van Houten, Merijn Feenstra, Remco Bouius (65. Fedde Durk Kingma), Romke Bos (79. Robert van der Laan), Yorn Sikkenk (65. Paul Westra), Erwin van der Meulen, Harmen Vlietstra
 

BCV 1 - VVI 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
6 - 0
Uitslag
VVI 1
BBBD65E
Officials: W (Wiebe) Hietkamp || J (Jan) Noppert || J (Jeroen) Vredevoogd ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
47%
Winst
thuis
45%
Winst
Uit
50%
Winst
thuis
45%
Winst
uit