BCV 3 - SC Kootstertille 2 | 1 - 4 BCV 35+1 - Broekster Boys 35+1 | 1 - 2 SC Veenwouden 35+1 - BCV 35+1 | 3 - 0 BCV 35+1 - Bergum 35+1 | 0 - 1 BCV 35+2 - VIOD 35+1 | 4 - 4 BCV 35+2 - Be Quick D 35+2 | 0 - 2 Friese Boys 35+1 - BCV 35+2 | 1 - 5 Bergum 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 4 Drogeham 45+1 - BCV 45+1 | 2 - 4 BCV 45+1 - Ropta Boys 45+1 | 0 - 4 SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 0 - 1 The Knickerbockers 2 - BCV 2 | 3 - 0 BCV 4 - SC Veenwouden 4 | 2 - 2
Uitslagen:

BCV overleeft aanval op koppositie

BCV overleeft aanval op koppositie

24-11-2018 BCV – Leeuwarder Zwaluwen 1-0 (1-0)
40. Yorn Sikkenk 1-0 (rust)
 
 
‘BCV overleeft aanval op koppositie’
 
Na de ‘bloedstollende’ ontknoping vorige week op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden, waarbij BCV de koppositie en de 1e periode pakte tegen directe concurrent Blauw wit’34, kon BCV vandaag wederom flink aan de bak. Het was nl. Leeuwarder Zwaluwen, de andere Leeuwarder stadsploeg, die aan de weg timmert en aanspraak wil maken op het 1e klasserschap, dat op bezoek kwam in Burgum. Men koesterde de hoop om de ranglijst weer ‘recht’ trekken, althans gezien vanuit Leeuwarder perspectief. Het probleem voor de ‘Sweltsje’ heet echter al enige tijd BCV, want dit is voor de mannen in het blauw altijd een lastige tegenstander waar men veel moeite mee heeft, getuige de uitslagen uit niet alleen een recent verleden. Trainer Rietdijk had geleerd uit de lessen van het vorig seizoen en probeerde BCV te bestrijden met de wapens, die BCV vorig jaar gebruikte om de wedstrijd naar Burgumer zijde te doen kantelen, nl. het constant druk zetten op de tegenstander en foutjes proberen af te straffen.


 
Het begin van de wedstrijd was een kwestie van aftasten en het eerste gevaar was pas na een kwartier toen de watervlugge Robin Kleefstra voor het eerst van zich deed spreken en een prima vrije trap op het hoofd van spits Jordy van Kampen legde, die rakelings naast het doel van BCV-goalie Arjen Tolman kopte. Dit bleek de voorbode van aanvallend gevaar van de Zwaluwen want BCV werd in de rest van de eerste helft bij vlagen zoek gespeeld door de vlot combinerende Leeuwarders, die met gevarieerd aanvalsspel de BCV defensie wist te ontrafelen. BCV hield ondanks goede kansen van de ‘Liwadders’ stand, hoewel het af en toe billenknijpen was, en dat niet alleen vanwege de soms snerpende kou. BCV probeerde zelf ook wel te voetballen maar het ging veelal in het begin van de opbouw al mis, waarbij vaak de moeilijke in plaats van de simpele oplossing werd gekozen. Dit was mede een verdienste van de tegenstander, die de BCV-ers overal op het veld opjoegen en in de opbouw geen ruimte gunden.


 
BCV hield het ‘droog’ tot de rust, sterker nog BCV ging naar de thee met een 1-0 voorsprong en het doelpunt van Yorn Sikkenk was er wederom eentje om in te lijsten. Remco Bouius mocht een corner nemen en daar waar iedereen een kopduel rond de penaltystip verwachtte, plaatste Bouius de bal over alles en iedereen heen naar Sikkenk, die volledig vrij stond op de punt van de ‘16’ en alle tijd had om de bal te controleren en vervolgens ijzig kalm met de nodige precisie in de tegengestelde kruising draaide. Een plaatje en genoeg voor de 1-0 ruststand.


 
Na de thee kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht, want hoewel de Zwaluwen de bovenliggende partij bleef, beet BCV iets meer van zich af en kreeg het iets meer grip. Voetballend werd het vandaag niet meer goed, maar de inzet en de werklust maakten veel goed, waardoor BCV nooit kansloos was en zeker met een 1-0 stand bleef er kans op resultaat. Er was BCV veel aan gelegen om dit resultaat over de streep te trekken, al balanceerde het soms op de rand van de afgrond. De 1e kans na rust was voor BCV toen Harmen Vlietstra werd vrij gespeeld en de bal doorspeelde op Merijn Veenstra, die er beter voor stond. Helaas verdween de inzet van Merijn over het doel. Kort hierop een knappe actie Jeton Musliu op links, die probeerde Arjen Tolman met en geplaatst schot in de verre hoek te verschalken. Ook deze ging over. Kort hierop een hoekschop die eindigde in een scrimmage, waarbij een BCV-verdediger redde op de doellijn.


 
In de daaropvolgende fase wist BCV zich enigszins aan de druk te ontworstelen en zo bood Vlietstra de ultieme kans aan Veenstra kans om de score te verdubbelen, doch vrij voor de keeper was zijn inzet te zwak en kon de Leeuwarder goalie simpel vangen. De volgende kans was ook voor BCV toen aanvoerder Roeland Rusticus de perfect genomen corner voor het inkoppen had, maar ook deze verdween over het Leeuwarder doel. Leeuwarder Zwaluwen antwoordde sterk door middel van Arton Musliu, die via links uitbrak en doorliep richting BCV-doel en keeper Tolman dwong tot een reflex in de korte hoek, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Zwaluwen drong aan, want men wilde er minimaal een gelijkspel uit slepen en als de handige Kleefstra het BCV strafschopgebied in dribbelt en de strafschop zoekt, gebeurde het onvermijdelijke; de BCV verdediger ving Kleefstra enigszins onhandig op, waarbij deze gretig naar de grond ging en de prima leidende arbiter Moed kon niet anders dan naar de ‘stip’ wijzen. Strafschop en de hoop was gericht op Tolman om BCV in de race te houden. Aanvoerder Michael Grendel zette zich achter de bal en vuurde het projectiel in de richting van de linker hoek, maar Tolman zag het aankomen en pakte de niet heel sterk ingeschoten bal klemvast.


 
Dit gaf de BCV burger moed en spits van dienst Robert van der Laan speelde daarbij een bijzondere rol. Zo creëerde hij zelf een kans, die de Zwaluwen keeper tot een redding in de bovenhoek dwong, en was hij in het eigen strafschopgebied nuttig bij een doelkans van de Zwaluwen en wist hij één van de Leeuwarder voorwaartsen van een scoringskans af te houden door zijn keepersinstinct nog even aan te spreken. Zo haalde BCV ongeschonden de streep en deed het wederom goede zaken voor de ranglijst, want het zette Zwaluwen op zes punten en de directe concurrentie verspeelde onderling ook punten, waardoor er nu een klein gaatje van drie punten is met runners up Blauw Wit en sv Marum.
 
Volgende week zaterdag (1 december a.s.) speelt BCV uit tegen ’t Fean 5. Maar a.s. dinsdag mag het team van trainer Jasper Bouma het thuis opnemen tegen vv Balk in de volgende ronde van de KNVB beker.
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Erwin van der Meulen, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus ©, CP Pander (46. Roel de Wilde), Merijn Feenstra, Remco Bouius (60. Jurrian Schievink), Romke Bos, Robert van der Laan (80. Pieter Elzinga), Yorn Sikkenk, Harmen Vlietstra
 

BCV 1 - Leeuwarder Zwaluwen 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
1 - 0
Uitslag
Leeuwarder Zwaluwen 1
BBBD94M
Officials: K. (Kevin) Moed || W (Wiebe) Hietkamp || K (Kylian) van Dijk ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
47%
Winst
thuis
42%
Winst
Uit
54%
Winst
thuis
42%
Winst
uit