SC Joure 1 - BCV 1 | 2 - 1 SC Joure 2 - BCV 2 | 0 - 0 BCV 3 - Buitenpost 5 | 1 - 2 BCV 4 - Zwaagwesteinde 4 | 1 - 4
Uitslagen:

Wykels Hallum - BCV 0-3

Wykels Hallum - BCV 0-3

27-10-2018 Wykels Hallum – BCV  0-3 (0-1)
40. Harmen Vlietstra 0-1 (rust) 76. Paul Westra 0-2, 79. Hendrik Elzinga 0-3
 
 
Op deze zaterdagmiddag stond de zesde speelronde op het programma. Voor BCV betekende dat een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Wykels Hallum. Onze tegenstander staat met één punt onderaan (samen met CVVO), met doelcijfers van één voor en vijftien tegen. Maar laat BCV nou juist moeite hebben met de laaggeklasseerde ploegen, wat dit seizoen in Luttelgeest al bleek tegen nieuwkomer Tonego, toen werd verloren. En vorige week tegen die andere debutant Nijland eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. De overige drie duels werden tot zover gewonnen door BCV, en dus doen onze jongens al met al keurig mee in de kop van de tweede klasse I. Drie punten er bij zou zomaar kunnen betekenen dat de ploeg van trainer Jasper Bouma na vanmiddag lijstaanvoerder is. Op die plek staan op dit moment Marum en VVI. Laatstgenoemde is vanmiddag overigens tegenstander van Leeuwarder Zwaluwen, en volgende week te gast in Burgum. Er kan dus nog van alles gebeuren deze competitie.


 
BCV kon vanmiddag weer beschikken over Harmen Vlietstra en Paul Westra. Daar stond tegenover de afwezigheid van Fedde Durk Kingma, Robert van der Laan, en CP Pander. Hierdoor startte Johan Lennart van der Velde in de basis. In Hallum had BCV al binnen tien minuten spelen op voorsprong kunnen staan. De steekpass van Yorn Sikkenk bereikte Harmen Vlietstra, die alleen op keeper Robin van der Meer van Wykels Hallum af kwam, maar Van der Meer keerde de inzet van Vlietstra.


 
Gedurende het eerste deel van de eerste helft waren de Burgumers het meeste in de aanval. Zo nu en dan kwam Wykels Hallum er gevaarlijk uit. Ruim vijf minuten voor rust kwam de bal bij de op rechts vrijstaande Bas de Groot van Wykels Hallum, maar zijn schot ging over het doel van BCV-keeper Arjen Tolman. Vlak daarna kwam het openingsdoelpunt toch op het scorebord. Harmen Vlietstra kreeg de bal uit een pass van Johan van der Velde, waarna Vlietstra in het drukbezette strafschopgebied van Wykels Hallum de bal nog klaar kon leggen om vervolgens doeltreffend uit te halen, 0-1. Met deze stand gingen we de rust in.


 
In de tweede helft ging Wykels Hallum energiek uit de startblokken. De thuisclub was een kwartier lang op zoek naar de gelijkmaker. Zonder resultaat. Na ruim een uur spelen volgde de eerste wissel bij BCV, namelijk Paul Westra voor Romke Bos. BCV werd in deze fase weer dreigend, het afstandschot van Harmen Vlietstra ging maar net naast. Enkele minuten later werd de hoekschop van Remco Bouius door BCV-aanvoerder Roeland Rusticus overgekopt.


 
Een kwartier voor tijd scoorde BCV de tweede treffer. Ware het niet dat de kopgoal van Paul Westra uit de voorzet van Remco Bouius op advies van de assistent-grensrechter door scheidsrechter Jager werd afgekeurd vanwege buitenspel. Weer enkele minuten later werd het dan toch 0-2, toen het afstandschot van Remco Bouius in eerste instantie door keeper Van der Meer werd gestopt, maar de daaropvolgende inzet van Paul Westra was hem te machtig en via de vingertoppen van de doelman ging de bal in de goal. Weer was er enige vertwijfeling in het veld, maar de scheidsrechter zag hierin een normaal doelpunt en dus kwam BCV op de gewenste 2-0 voorsprong.


 
Bij Wykels Hallum was de fut er tegen het einde van de wedstrijd wel uit. Ongeveer tien minuten voor tijd werd de vrije trap van BCV’er Yorn Sikkenk door Hendrik Elzinga snoeihard tegen de touwen gekopt, 0-3. In de resterende tijd werd niet meer gescoord, en dus gingen we met de drie punten in de pocket terug naar huis.


 
Volgende week (zaterdag 3 november a.s.) speelt BCV op eigen veld tegen VVI uit Idskenhuizen (Jiskenhuzen). VVI zal de 1-4 nederlaag van vanmiddag tegen Leeuwarder Zwaluwen ongetwijfeld recht willen zetten, en het belooft in Burgum volgende week dan ook een spannende wedstrijd te worden. Aanvang 14.45 uur, u bent allen van harte welkom.
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Roy van Houten, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Merijn Feenstra, Remco Bouius (79. Jurrian Schievink), Romke Bos (64. Paul Westra), Yorn Sikkenk, Johan Lennart van der Velde (68. Erwin van der Meulen), Harmen Vlietstra
 

Wykels Hallum 1 - BCV 1

Meer informatie
Wykels Hallum 1
BBBF007
0 - 3
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: R. (Robert) Jager || Afgeschermd || W (Wiebe) Hietkamp ||
Accommodatie
Sportpark it Blikkelan
It Blikkelan 21
9074CM HALLUM
0518-431676
Route
44%
Winst
thuis
39%
Winst
Uit
46%
Winst
thuis
39%
Winst
uit