Er zijn de laatste 30 dagen geen uitslagen
Uitslagen:

Tonego - BCV 2-0

Tonego - BCV 2-0

06-10-2018 Tonego – BCV  2-0 (0-0)
(rust) 48. Pascal van Driel 1-0, 74. Joost op den Kelder 2-0
 
 
In Luttelgeest stond deze middag voor BCV de uitwedstrijd tegen debutant Tonego op het programma. De thuisclub speelt de laatste jaren afwisselend in de derde of tweede klasse. Vorig seizoen is de ploeg uit de polder kampioen geworden in de 3e klasse D, raakte vervolgens twee spitsen kwijt aan Flevo Boys en DOS Kampen, maar doet het nu in de tweede klasse met vier punten uit twee duels desalniettemin uitstekend. De rood-witte formatie uit Burgum daarentegen behoort tot de vijf teams, die met zes punten de volle buit hebben gepakt tot zover. Zou het BCV lukken om ook de derde speelronde winnend af te sluiten? Trainer Jasper Bouma kon vandaag nog niet beschikken over Fedde Durk Kingma en Paul Westra, terwijl Bauke Prins en Harmen Vlietstra geblesseerd waren.


 
Het zou een wedstrijd met twee gezichten worden. Gedurende het eerste kwartier had BCV het meeste balbezit. Na zes minuten spelen kwam Merijn Feenstra op links goed door, maar de bal kwam bij Tonego-doelman Youri Scholtens in de handen. Na die eerste vijftien minuten kreeg ook de thuisclub een kansje, maar het schot ging naast de goal. Meteen daarna ging BCV weer in de aanval. Een voorzet vanaf rechts van Remco Bouius kwam bij CP Pander, die de bal uitstekend controlleerde, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Scholtens, die precies op de juiste plek stond en daarmee Tonego behoedde voor een achterstand.


 
BCV liet het merendeel van de eerste helft het betere voetbal zien op deze mooie nazomermiddag, maar stuitte daarbij keer op keer op de verdediging van Tonego. Vijf minuten voor rust kreeg Yorn Sikkenk een tweetal goede kansen. Een mooie combinatie tussen CP Pander en Jacob Frimpong, de voorzet van de laatstgenoemde kwam bij Yorn Sikkenk die de bal over het doel werkte. In de laatste minuten voor rust nog een aanval van Tonego, maar BCV-doelman Arjen Tolman hield zijn goal schoon. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Schulte gingen we met een 0-0 stand de rust in.


 
Thuisclub Tonego begon scherper dan BCV aan de tweede helft. Al spoedig stond de 1-0 op het scorebord, toen Pascal van Driel de bal in het doel schoot nadat niet goed werd uitverdedigd door BCV. Leek er voor rust niks aan de hand voor BCV, in de tweede helft zag het publiek duidelijk een ander spelbeeld. Bij BCV lukte het allemaal net niet om doelman Scholtens van Tonego te passeren.


 
Ongeveer twintig minuten weer een grote kans voor BCV. Invaller Jurrian Schievink stond nog maar net enkele minuten in het veld, toen hij de diepte werd ingestuurd, maar zijn schot verdween vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.


 
Een kwartier voor tijd waren de Burgumers niet ongelukkig toen na een afstandschot van Tonego-invaller Thijs de Vries de bal via onderkant lat het veld weer in spatte. Meteen daarna was het wel raak, toen Joost op den Kelder de stand op 2-0 voor Tonego bracht. In de slotfase van de wedstrijd lukte het beide ploegen niet meer om te scoren, zodat BCV met een 2-0 nederlaag genoegen moest nemen.


 
Volgende week (zaterdag 13 oktober a.s.) speelt BCV op eigen veld de derby tegen SC Veenwouden. U bent allen van harte welkom om hierbij weer aanwezig te zijn. Aanvang 14.45 uur.
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Roy van Houten (69. Jurrian Schievink), Merijn Feenstra, Remco Bouius, Romke Bos, Robert van der Laan (55. Erwin van der Meulen), Yorn Sikkenk, CP Pander
 

Tonego 1 - BCV 1

Meer informatie
Tonego 1
BBBF982
2 - 0
Uitslag
BCV 1
BBBB30Y
Officials: W (Wiebe) Hietkamp || Afgeschermd || N.P.R. (Nick) Schulte ||
Accommodatie
Sportpark Tonego
Sportstraat 30
8315AM LUTTELGEEST
0527-202781
Route
48%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
47%
Winst
thuis
40%
Winst
uit