BCV 1 - CVVO 1 | 4 - 0 BCV 2 - Marum 2 | 0 - 1 ONT 3 - BCV 3 | 7 - 2 VCR 3 - BCV 4 | 2 - 4
Uitslagen:

BCV wint streekderby tegen SCV met 3-1

BCV wint streekderby tegen SCV met 3-1

27-01-2018 BCV - SC Veenwouden 3-1 (1-0)
22. Roeland Rusticus 1-0 (rust) 51. Harmen Vlietstra 2-0, 67. Paul Westra 3-0, 83. Stefan Jan Sijtsma 3-1 (pen.)


BCV een maat te groot voor buur Veenwouden
 
Na een aantal weken zonder competitievoetbal spelen BCV en SC Veenwouden vandaag weer voor de knikkers. Er is in voorbereiding op de competitie geoefend tegen Be Quick Dokkum, waar de manschappen van Jasper Bouma een verdienstelijk gelijkspel halen (2-2). Door de slechte gesteldheid van de velden zijn er vele wedstrijden geschrapt. De oefenwedstrijd tegen Buitenpost ging vorige week niet door. Afgelopen dinsdagavond eindigde de ingelaste oefenwedstrijd tegen derdeklasser SC Twijzel in 2-2.


 
De wedstrijd van vandaag tegen het altijd lastige SC Veenwouden is BCV duidelijk de betere. De roodwitten zijn op alle fronten heer-en-meester. Het eerste wapenfeit komt van de schoen van Fedde Durk Kingma van BCV, zijn schot word gestopt door doelman Van der Mark van SC Veenwouden. Fedde Durk is ijverig aanwezig en speelt een belangrijke rol in de aanval.


 
Op de andere zijde staat Harmen Vlietstra, de snelheid van deze speler laat weer menig verdedigers zijn hielen zien. Een mooie aanval over de linkerkant wordt ingezet door Roeland Rusticus. Hij stuurt Harmen de diepte in en zijn voorzet komt op maat voor de instormende Paul Westra. De doelman van SC Veenwouden weet de bal tot een hoekschop te verwerken. Uit deze hoekschop is het in de 22e minuut raak. De bal wordt tegen de touwen gedrukt door BCV-verdediger Roeland Rusticus.


 
In de 26ste minuut is de rechtsachter Wigle van der Laan van SC Veenwouden te laat en botst met Harmen Vlietstra. De goed leidende scheidsrechter Van Gulik geeft de eerste gele kaart van de middag. De man in het zwart houdt de touwtjes strak in handen en past de voordeelregel toe waar dit kan. Uit een hoekschop van CP Pander schiet Harmen Vlietstra de bal naast. Er volgen nog enkele mogelijkheden voor BCV, maar die worden niet benut. De ruststand is 1-0.
 


In de tweede helft speelt BCV de mannen van SC Veenwouden helemaal stuk. Het resulteert in de 51e minuut in een doelpunt. Cor Pieter verlengt de bal op Harmen Vlietstra, die omspeelt doelman Van der Mark en rondt beheerst af.


 
In de 59e minuut stuurt Cor de Jong met een schitterende pass Fedde Durk Kingma weg, hij schiet net over. Opnieuw staat Cor Pieter Pander aan de basis van een doelpunt. De middenvelder van BCV speelt de bal naar Paul Westra. De veelbesproken spits van BCV schiet alle kritiek van zich af en maakte een wereldgoal, vanaf ongeveer 25 meter in de bovenhoek.


 
Een aantal minuten later krijgt de spits nog een kans. De bal verdwijnt over het  vijandelijke doel. In de slotfase van de wedstrijd komen er drie verse wisselspelers binnen de lijnen bij BCV. BCV krijgt ook hiermee de beste kansen. Ronald van der Heijden en Raoul Dijkstra zijn dicht bij de 4-0.


 
Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd moet doelman Arjen Tolman van BCV nog aan de bak. SC Veenwouden is bijna niet in de buurt van de BCV-goal geweest. Erwin van der Meulen maakt een overtreding, die bestraft wordt met een penalty. Stefan Jan Sijtsma maakt er 3-1 van. De eerste drie punten in de tweede seizoenshelft blijven in Burgum.

Meer foto's van deze wedstrijd staan in het bijbehorende album op deze website.


Volgende week zaterdag (3 februari a.s.) staat voor BCV de uitwedstrijd tegen Wykels Hallum op het programma.


Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Mao Sheng Xiao (69. Ronald van der Heijden), Fedde Durk Kingma, Erwin van der Meulen, Paul Westra, Cor-Pieter Pander (78. Roy van Houten), Harmen Vlietstra (70. Raoul Dijkstra)
 

BCV 1 - SC Veenwouden 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
3 - 1
Uitslag
SC Veenwouden 1
BBBD07S
Officials: Afgeschermd || A (A) Zuidema || D. (Daan) van Gulik || J.J. (Jan) van Arkel ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
46%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
52%
Winst
thuis
40%
Winst
uit