SC Veenwouden 1 - BCV 1 | 1 - 2 Blauw Wit '34 3 - BCV 2 | 2 - 5 BCV 3 - Be Quick D 4 | 2 - 0 BCV 4 - ONT 4 | 2 - 6 BCV 35+1 - Suawoude 35+1 | 3 - 0 Noordbergum 35+1 - BCV 35+1 | 2 - 0 BCV 35+1 - Suameer 35+1 | 1 - 2 Harkema Opeinde 45+1 - BCV 45+1 | 1 - 4 BCV 45+1 - Bergum 45+2 | 3 - 1 Friese Boys 45+1 - BCV 45+1 | 1 - 4
Uitslagen:

BCV - Leeuwarder Zwaluwen

BCV - Leeuwarder Zwaluwen

08-04-2017 BCV - Leeuwarder Zwaluwen 0-4 (0-1)

42. Selwin de Vries 0-1 (rust) 72. Gilian Dijkstra 0-2, 81. Jaring Wouterlood van Doesburg 0-3, 85. Jaring Wouterlood van Doesburg 0-4

 

Vandaag moest het gebeuren wilde BCV 1 nog enigszins zicht op een langer verblijf in de 1e klasse E houden. Het mocht echter niet zo zijn, want de mannen van de geplaagde coach Jasper Bouma werden getrakteerd op een 0-4 nederlaag. Hetgeen gezien het spelbeeld enigszins geflatteerd was, maar aan de andere kant waren de Sweltsjes vandaag gewoon domweg de beter voetballende ploeg die dan ook de meeste en betere kansen wisten te creëren.

In de eerste helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, doch een iets makkelijker voetballend Zwaluwen, dat wel een paar keer dreigend door kwam maar niet tot uitgespeelde kansen kwam, waardoor BCV-keeper Jorrit van der Meulen de situatie telkens redelijk simpel op kon lossen. BCV speelde af en toe slordig, waardoor de Leeuwarders in het zadel werden geholpen. Slordig balverlies van Bauke Prins op het middenveld leidde tot een uitbraak die met een sisser afliep, doch vijf minuten voor rust was er weer zo’n moment waarbij BCV in eerste instantie het geluk had de voorwaartsen van Zwaluwen niet scherp genoeg waren. Keeper Van der Meulen bleef overeind ten koste van een corner, die mooi werd voorgegeven en onberispelijk werd ingeknikt door de mee opgekomen verdediger Selwin de Vries. 0-1 en BCV in de achtervolging.

De enige echte kans van de 1e helft werd ingeleid door Harmen Vlietstra, het lichtpuntje aan BCV-zijde deze middag. Hij was al een paar keer dreigend geweest met een paar flitsende rushes en nu was hij zijn directe tegenstander in de laatste minuut voor rust weer de baas en gaf vanaf links een prima voorzet, die door Joeke de Vries vanuit een lastige hoek goed werd ingeschoten, maar de Leeuwarder keeper bleef de situatie met enig fortuin meester.

Na de thee kwam het eerste gevaar wederom van Vlietstra, die Joeke de Vries met een schitterende voorzet wist te bereiken. In plaats van zelf te scoren bleek het vertrouwen dusdanig aangetast, dat hij de verantwoordelijk neerlegde bij Paul Westra die er niet veel meer van kon maken. Weg kans, weg 1-1. Tien minuten na rust kwam Roel van der Meulen voor Bauke Prins en een kleine 10 minuten later Fedde Durk Kingma voor Ronald van der Heijden in een poging voetballend iets meer grip te krijgen. Dit lukte gedeeltelijk en dit resulteerde in de 67e minuut in DE kans voor BCV. Roel van der Meulen wist met een handig voorzetje Paul Westra in stelling te brengen, deze wist de vrije kopkans niet te benutten en gunde de Leeuwarder keeper een simpele vangbal.

Met de derde wissel in persoon van Steffen Procee voor Jurjen Post speelde trainer Bouma zijn laatste troefkaart, doch het mocht helaas niet baten. Na een mooie volley van Roel van der Meulen, die naast het Leeuwarder doel verdween, was het Leeuwarder Zwaluwen dat met een splijtende pass van achteruit invaller Alexanderwillem van Dijk wist te bereiken, die op keeper Van der Meulen afging doch het overzicht wist te bewaren en keurig afgaf op de mee gelopen Gilian Dijkstra, die beheerst afrondde. 0-2 en de wedstrijd beslist.

BCV probeerde het nog even, maar het geloof was er uit en de stand kreeg een nog vervelender aanblik want Jaring Wouterlood van Doesburg wist een prima wedstrijd te bekronen met nog twee doelpunten binnen vier minuten. Zo bracht hij de 0-4 eindstand op het bord en konden de Zwaluwen opgelucht ademhalen.

Helaas voor onze gasten uit Leeuwarden was de feestvreugde van korte duur, want er waren helaas ook ongenode gasten op ons complex geweest en deze personen bleken de kleedkamer van zowel BCV 1 als die van onze gasten te hebben doorzocht op waardevolle spullen. Helaas hadden deze onverlaten succes met hun laffe optreden, want diverse spelers van BCV en Leeuwarder Zwaluwen werden bestolen van waardevolle goederen en geld. Zodoende eindigde deze zwarte dag met een donkerzwarte rand.

BCV gunt Leeuwarder Zwaluwen lijfsbehoud en we hopen met z’n allen dat de mannen van Jasper Bouma het seizoen op een goede manier kunnen afsluiten want de ploeg kan prima voetballen, mits het geloof er is. De druk van het degradatiespook is nu weg en mogelijk kunnen we hierdoor weer het goede voetbal van een paar weken terug weer terug vinden en nog een paar prima wedstrijden spelen.

De volgende thuiswedstrijd tegen is op 22 april tegen de Drachtster Boys. Deze wedstrijd, die in het teken staat van de Fryske Dei, begint om 19.00 uur. We hopen op een volle bak aan toeschouwers, want er is een leuk programma samen gesteld. Meer bijzonderheden vindt u op onze website.

 

Opstelling BCV:

Jorrit van der Meulen, Erwin van der Meulen, Cor de Jong, Roeland Rusticus, Jurjen Post (Steffen Procee), Ronald van der Heijden (63. Fedde Durk Kingma), Joeke de Vries, Bauke Prins (56. Roel van der Meulen), Paul Westra, Romke Bos, Harmen Vlietstra

 

BCV 1 - Leeuwarder Zwaluwen 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
0 - 4
Uitslag
Leeuwarder Zwaluwen 1
BBBD94M
Officials: R. Bruining || C. Mesbah || G. Meijer ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
43%
Winst
thuis
40%
Winst
Uit
52%
Winst
thuis
40%
Winst
uit