Suawoude 35+1 - BCV 35+1 | 0 - 1 BCV 35+1 - Suameer 35+1 | 3 - 0 Eastermar 35+1 - BCV 35+1 | 0 - 2 BCV 35+2 - SC Kootstertille 35+1 | 3 - 0 Zwaagwesteinde 35+1 - BCV 35+2 | 2 - 2 BCV 45+1 - Friese Boys 45+1 | 0 - 0 BCV 45+1 - FC Birdaard 45+1 | 0 - 2 Hardegarijp 45+1 - BCV 45+1 | 0 - 1 BCV 1 - SC Veenwouden 1 | 3 - 0 BCV 2 - The Knickerbockers 2 | 0 - 1 SC Kootstertille 2 - BCV 3 | 1 - 3 SC Veenwouden 4 - BCV 4 | 3 - 4
Uitslagen:

BCV wint met 2-0 van Marum

BCV wint met 2-0 van Marum

02-12-2017 BCV - Marum 2-0 (0-0)
(rust) 84. Harmen Vlietstra 1-0, 90.+2 Auke Schievink 2-0


Na de gedwongen rust als gevolg van de afgelastingen van de afgelopen zaterdagen kon BCV midweeks wedstrijdritme opdoen in de bekerwedstrijd tegen sv Nijland. Deze wedstrijd is op het kunstgras van vv Hardegarijp gespeeld, en BCV wist door twee late doelpunten door te dringen naar de volgende (tussen)ronde. Vandaag mocht BCV het in de competitie weer eens proberen, en wel tegen middenmoter sv Marum, in de hoop drie punten aan het totaal toe te voegen waardoor BCV het vizier weer enigszins naar het bovenste deel van de ranglijst zou mogen richten.


 
Trainer Bouma had een goede en fitte basis-elf tot zijn beschikking en het in redelijke getale opgekomen publiek, dat zich weer langs de lijn van het hoofdveld van onze buren van vv Bergum had opgesteld, zag een rustig opbouwend BCV, dat in de 7e minuut de eerste kans wist te creëren. Na een prachtige aanval over meerdere schijven mocht Fedde Durk Kingma afdrukken, maar zijn schuiver miste precisie, waardoor de bal net voorlangs ging. In de 13e minuut opnieuw een grote kans voor BCV maar ook Hendrik Elzinga, die met een hoekschop mee naar voren was gekomen wist de vrije kopkans niet te benutten. Zijn kopbal verdween over het doel. De wedstrijd kabbelde vervolgens enige tijd voort zonder dat BCV echter kansen wist af te dwingen. De opbouw bij BCV verliep iets te traag, waardoor de Marumers de ruimtes telkens goed konden belopen en zij niet verrast konden worden door snelle BCV-aanvallen. Het tempo zou omhoog moeten, wilde BCV echt iets creëren.


 
In de 38e minuut kon het publiek dan toch op de spreekwoordelijke banken want een mooie voorzet van Roel van der Meulen werd door Raoul Dijkstra ineens op de slof genomen en het lederen projectiel verdween richting bovenhoek, doch helaas voor de BCV aanhang had de Marumer goalie Johan Bouma een ´glanzparade´ in huis en hij wist de bal met een katachtige reactie uit de doelmond te tikken. Een hoogstandje van beide kanten. Het slotakkoord tot de rust was voor de Marumer Joeri Schuiling. De jonge schaduwspits wist zijn verdediger na een ingooi handig weg te zetten en creëerde zo zijn eigen kans. Helaas voor hem en de talrijke Marum-supporters verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Op slag van rust ontsnapte dezelfde speler ´onterecht´ aan buitenspel en omdat het arbitrale trio niet ingreep kreeg hij vrije doorgang richting BCV-doel. BCV-keeper Arjan Tolman, die zijn mannen de hele wedstrijd rustig en prima coachte, redde bekwaam en zo gingen beide teams zonder schade aan de thee.


 
Na de rust probeerde BCV met hetzelfde rustig opbouwende positiespel de Marumers onder druk te houden. Dit leidde in de 3e minuut na rust tot een mogelijkheid als vleugelflitser Harmen Vlietstra de bal onbedoeld terug legded op Roel van der Meulen. Deze probeerde van afstand de bal met veel gevoel in de kruising te leggen doch helaas verdween zijn inzet net over het doel. Ook een mogelijkheid van Raoul Dijkstra in de 63e minuut verdween over de deklat. De tijd ging dringen, hoewel het doordeweekse scenario tegen Nijland nog steeds mogelijk was.  Trainer Bouma probeerde het tij te keren door een aantal wissels door te voeren. Het spel werd hier niet zozeer beter van, de precisie ontbrak steeds vaker, maar er gebeurde wel iets.  Bij de Marumers leek het beste er ook wel vanaf en er ontstonden her-en-der meer ruimtes op het veld.


 
Dit leidde in de 85e minuut tot de meer dan verdiende openingstreffer. Het was Harmen Vlietstra die met een keurige steekpass werd weggestuurd, vanaf links naar binnen kwam en de Marumer-goalie met een bekeken schot in de lange hoek kansloos liet. Marum probeerde nog iets af te dwingen in de hoop op een punt maar het was één van de betere BCV-spelers deze middag,  Cor Pieter Pander, die vlak voor tijd een aanval van Marum onderbrak en vervolgens razendsnel met de bal aan de voet oprukte en invaller Auke Schievink in stelling bracht. Deze jonge knaap kun je ook om een boodschap sturen en hij pakte het late presentje keurig uit en gooide de wedstrijd met een droge schuiver definitief in het slot. Eindstand 2-0.


 
Een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Bouma, die kon constateren dat zijn tactisch plan had gewerkt en dat er voor de winterstop nog meer punten gloren, te beginnen met de thuiswedstrijd volgende week zaterdag (9 december a.s.), wanneer mag worden aangetreden tegen subtopper Stiens

De foto's van deze wedstrijd staan in het foto-album van BCV 1.Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Roy van Houten, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Cor-Pieter Pander, Mao Sheng Xiao, Raoul Dijkstra (79. Auke Schievink), Roel van der Meulen (75. Bauke Prins), Paul Westra, Fedde Durk Kingma (84. Roeland Rusticus), Harmen Vlietstra
 

BCV 1 - Marum 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
2 - 0
Uitslag
Marum 1
BBBF41E
Officials: G. (Gerlof) Gils || Afgeschermd || Afgeschermd || J.J. (Jan) vanArkel ||
Accommodatie
Sportpark Het Koningsland
Burg Bothenius Lohmanln 40 C
9251LD BURGUM
0511-462150
Route
45%
Winst
thuis
44%
Winst
Uit
48%
Winst
thuis
44%
Winst
uit