BCV 1 - S.C. Stiens 1 | 2 - 0 BCV 2 - 't Fean'58 2 | 1 - 0
Uitslagen:

BCV verder in bekertoernooi

BCV verder in bekertoernooi

20-12-2017 BCV - SC Berlikum 2-1 (0-1) beker, tussenronde
36. Romar van der Leij 0-1 (rust) 63. Harmen Vlietstra 1-1, 85. Jelte van der Wal 2-1


Op het kunstveld van naaste buur Hardegarijp werd op deze woensdagavond de bekerwedstrijd tegen SC Berlikum gespeeld. De wedstrijd tegen de zaterdag derdeklasser betrof een duel uit de tussenronde van de districtsbeker. De Burgumers waren in de beginfase het meest aan de bal, maar daarna liet SC Berlikum zien goed partij te kunnen bieden aan BCV. Na na het openingsvuurwerk, verzorgd door de supporters van SC Berlikum achter de goal, kreeg het talrijk aanwezige publiek gedurende het eerste half uur geen doelpunten te zien aangezien beide verdedigingen zonder al te veel moeite overeind bleven. Een kleine tien minuten voor rust kwam SC Berlikum dan toch op voorsprong. De uitstekende hoekschop van Jarco Kingma werd door de vrijstaande Romar van der Leij binnengekopt (0-1). Deze minimale voorsprong wist onze tegenstander tot de rust vast te houden.In de eerste minuten van de tweede helft liet BCV meteen zien met de beste bedoelingen uit de kleedkamer te zijn gekomen; Paul Westra raakte de lat. Na ruim een uur spelen scoorde BCV de gelijkmaker. Een voorzet bereikte Harmen Vlietstra op links, die de 1-1 binnen schoof.In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog een aantal kansjes. Twee minuten nadat SC Berlikum net niet wist te scoren (afstandschot rakelings over) was het de ingevallen Jelte van der Wal die BCV wel naar de 2-1 schoot na een voorzet van Harmen Vlietstra. De ploeg van trainer Jasper Bouma slaagde er in om deze voorsprong vast te houden, zodat BCV doorgaat naar de volgende bekerronde.Na de wedstrijd werd in de kantine van vv Hardegarijp de bekerloting verricht. Het lot koppelde BCV aan eersteklasser Balk. In de vierde bekerronde zullen we afreizen naar Balk (speeldata tussen 20 en 25 februari 2018). Direct daarna werd geloot voor de vijfde bekerronde. De winnaar van de wedstrijd tussen BCV en Balk speelt tegen de winnaar van het duel tussen tweedeklasser DZOH en hoofdklasser Staphorst (speeldata 4 - 8 maart 2018). Winnaar van laatstgenoemde partij speelt dan overigens een thuiswedstrijd.


We gaan nu eerst genieten van de winterstop, met hier en daar een zaalvoetbaltoernooi. De competitie wordt op 27 januari a.s. door BCV 1 hervat met de derby tegen SC Veenwouden. Uiteraard hopen we iedereen bij de hervatting van de competitie weer terug te zien langs de lijn. Iedereen langs deze weg prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toegewenst.
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Roy van Houten, Cor de Jong, Hendrik Elzinga, Roeland Rusticus, Bauke Prins (56. Bauke Prins), Raoul Dijkstra, CP Pander (54. Ronald van der Heijden), Paul Westra, Auke Schievink (72. Jelte van der Wal), Harmen Vlietstra
 

BCV 1 - SC Berlikum 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
2 - 1
Uitslag
SC Berlikum 1
BBBC06M
Officials: Afgeschermd || B (Bert) Volders || Afgeschermd || J.J. (Jan) vanArkel ||
Accommodatie
Sportpark De Warren
Jintewarren 6
9254GA HURDEGARYP
0511-472949
Route
46%
Winst
thuis
42%
Winst
Uit
51%
Winst
thuis
42%
Winst
uit