SC Joure 1 - BCV 1 | 2 - 1 SC Joure 2 - BCV 2 | 0 - 0 BCV 3 - Buitenpost 5 | 1 - 2 BCV 4 - Zwaagwesteinde 4 | 1 - 4
Uitslagen:

Kwartet goals in 3 kwartier voldoende voor effectief CVVO tegen BCV

Kwartet goals in 3 kwartier voldoende voor effectief CVVO tegen BCV

06-10-2017 BCV – CVVO  1-4 (1-4)
11. Lourens Visser 0-1, 23. Aart Speerstra 1-2, 33. Marciano Slager 1-2, 40. Aart Speerstra 1-3, 43. 1-4 Thomas Miedema
 

De ‘thuiswedstrijd’ van BCV tegen CVVO werd op het veld in Lemmer gespeeld. Het zal een ieder waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat afgelopen week sporthal De Westermar in Burgum volledig in vlammen is opgegaan. Natuurlijk voor het dorp Burgum, maar ook zeker voor de Burgumer verenigingen een vervelende gebeurtenis. Door de brand raakte het kunstveld, dat door BCV als hoofdveld in gebruik is, dermate beschadigd, en Burgemeester en Wethouders hebben al met al besloten om het gehele sportcomplex Het Koningsland in Burgum uit veiligheidsoverwegingen tot nader orde te sluiten. De besturen zijn achter de schermen al volop bezig geweest om te kijken welke praktische oplossingen gevonden kunnen worden voor de knelpunten die nu opdoemen. Vandaar dat het duel, dat in de systemen van de KNVB als ‘BCV – CVVO’ blijft staan, in Lemmer werd gespeeld maar verder in alle andere opzichten een thuiswedstrijd voor de Lemsters was. Zodra de gemeente Tytsjerksteradiel het complex in Burgum weer vrij geeft voor gebruik, pakken wij de sportieve draad op eigen veld weer op.Na een paar kort maar krachtige openingsminuten van BCV was het CVVO dat op voorsprong kwam. In de tiende minuut een solo over links, door de harde wind kreeg de verdediging van de Burgumers de bal niet weg en het was Lourens Visser die vanaf de rechterkant de bal langs BCV-keeper Arjen Tolman in de goal wist te schuiven (0-1).


 
Meteen daarna had Paul Westra de gelijkmaker voor BCV binnen kunnen koppen, maar de uitstekende voorzet van Roeland Rusticus werd door Westra in de handen van de keeper gekopt en was daarmee een gemakkelijke prooi voor CVVO-doelman Nando Kruysdijk. Op de linkerkant was de snelle Harmen Vlietstra weer een ware plaag voor de achterhoede van onze tegenstander. Het was echter CVVO dat halverwege de eerste helft de voorsprong zou verdubbelen. Een lange haal naar voren bereikte Aart Speerstra, die door de verdediging van BCV kon soleren en met laag schot onder Tolman door de 0-2 op het scorebord kon zetten.


 
In het laatste kwartier voor rust was BCV het meest in de aanval. De ploeg van trainer Jasper Bouma ging nadrukkelijk op jacht naar de aansluitingstreffer, die er uiteindelijk ook zou komen. Eerst een dieptepass van Roeland Rusticus, een hoekschop voor BCV was het resultaat van die aanval. De corner van Harmen Vlietstra werd door CVVO in eerste instantie nog afgeslagen, maar de bal kwam voor de voeten van Marciano Slager die de 1-2 voor BCV in de touwen schoot.


 
In deze fase van de wedstrijd was het wachten op de gelijkmaker van BCV, maar Paul Westra kopte de bal laag over de grond rakelings voorbij de goal van CVVO. Aan de andere kant was Aart Speerstra wel weer succesvol voor CVVO door vijf minuten voor rust via de paal zijn tweede goal, en daarmee de 1-3 voor CVVO, te scoren. Het verschil in doeltreffendheid tussen beide teams werd tijdens die minuten pijnlijk zichtbaar. Eerst BCV’er Harmen Vlietstra, die met de bal aan de voet vanaf de linkerkant naar binnen trok en zijn afstandschot maar net naast de goal van CVVO-keeper Kruysdijk zag verdwijnen. Een minuut later Thomas Miedema van CVVO, die de bal vanaf links in de verre bovenhoek draaide en zo de ruststand op 1-4 bracht. Dit had echter 2-4 kunnen zijn, maar het schot van Paul Westra verdween maar net langs de verkeerde kant van de paal.


 
In de tweede helft moest BCV de ruime achterstand enigszins goed zien te maken. De ploeg probeerde dit ook wel, kreeg ook enkele kansjes maar die werden niet in doelpunten omgezet. Een afstandschot van Harmen Vlietstra, een kwartier voor tijd, werd tot hoekschop verwerkt. Ruim vijf minuten voor tijd weer een kopbal van Paul Westra, helaas over het doel. Voor CVVO hoefde het allemaal niet meer, de voorsprong die in de eerste drie kwartier op zeer effectieve wijze was opgebouwd, zou niet meer in gevaar komen.


 
In de laatste minuten van de wedstrijd nog even een opstootje toen de assistent-grensrechter van BCV buitenspel aangaf, wat voor speler(s) en/of de begeleiding van CVVO blijkbaar aanleiding was om commentaar te moeten geven. Scheidsrechter Brinkman, die een uitstekende wedstrijd floot, moest nog even streng optreden. Routinier Patrick Lip, dit seizoen teruggekeerd op het ‘oude nest’ van CVVO, kreeg daarbij de gele kaart voorgeschoteld. Met de terugkeer van de ervaren Lip en enkele nieuwe aanwinsten, van o.a. de nabije polderclub RKO (Rutten), heeft CVVO dit seizoen zeer zeker een team dat kans maakt op de kampioenstitel in de 2e klasse I. De wedstrijd eindigde met de stand, die bij rust al was bereikt (1-4). De kopbal van Marciano Slager verdween namelijk ook over het doel van CVVO.

 
 
Na drie wedstrijden moet BCV genoegen nemen met drie punten en daarmee een plaats in de middenmoot. Op de eerste speeldag werd op eigen veld debutant Wykels Hallum nog met ruime cijfers (7-0) verslagen, maar de daaropvolgende (uit)wedstrijden tegen SC Joure en CVVO gingen verloren. Volgende week zaterdag (15 oktober a.s.) staat voor BCV de uitwedstrijd tegen VVI in Idskenhuizen op het programma, aanvang 14.30 uur. Uiteraard gaan onze jongens dan weer voor de volle winst!
 
 
 
Opstelling BCV:
Arjen Tolman, Jacob Frimpong, Cor de Jong, Hendrik Elzinga (68. Cor Pieter Pander), Roeland Rusticus, Bauke Prins, Fedde Durk Kingma (46. Roy van Houten), Erwin van der Meulen (64. Ronald van der Heijden), Paul Westra, Marciano Slager, Harmen Vlietstra
 
 
 

BCV 1 - CVVO 1

Meer informatie
BCV 1
BBBB30Y
1 - 4
Uitslag
CVVO 1
BBBB92A
Officials: W (Wiebe) Hietkamp || J. (Jessin) Schouten || R. (Robin) Brinkman || J.J. (Jan) van Arkel ||
Accommodatie
Sportpark De Rien
Straatweg 52
8531PZ LEMMER
0514-560930
Route
46%
Winst
thuis
39%
Winst
Uit
51%
Winst
thuis
39%
Winst
uit